CMF Watch Pro'yu birkaç haftadır kullanıyorum ve Garmin Fenix 3 ile karşılaştırarak bu uygun fiyatlı akıllı saat hakkındaki deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Tasarım ve Konfor
Watch Pro, büyük ekranı ve şık, parlak görünümüyle dikkat çekiyor. Bazı kullanıcılar saatin büyük olduğunu düşünse de, bence daha küçük olması gerekmezdi. Turuncu versiyonunu kullanıyorum ve renk düzeninin saatle uyumlu olmasını beğendim. Gerçekten dikkat çekici (iyi anlamda).Saatin boyutu göz önüne alındığında şaşırtıcı derecede hafif ve bileğimde kaba veya rahatsız edici hissettirmiyor. Kayışı rahat ve fazla kayış kısmının altına sıkıştırılarak güvenli bir şekilde sabitlenmesini sağlayan akıllıca bir mekanizmaya sahip. Bu, Garmin saatimdeki gevşek kısmın sık sık sarkması nedeniyle beni rahatsız eden bir özellikti. Kayış ayrıca uzun süre dayanacak kaliteli bir malzemeden yapılmış hissi veriyor ve standart 22 mm kayış olduğu için kolayca değiştirilebiliyor.
Ekran seçenekleri güzel çünkü düzen, belirli şablonlar listesinden özelleştirilebiliyor. Bir sonraki adım, daha fazla özel saat yüzüne izin vermek olacaktır, örneğin gösterilen verileri düzenleyebilme - belki kalori yerine pil ömrünü göstermek veya kalp atış hızı yerine tarih alanı istemek gibi. Şu anda, tasarımlar hoş olsa da, biraz sınırlı.
Bu bölümün eksileri için, Garmin'deki ekranı tercih ettiğimi söylemeliyim. Bunu aşmanın bir yolu yok; bence bir saat için MIP ekran üstün bir seçenek. Yansıtıcı LED'lere dayalı, bu nedenle AOD'ye gerek kalmadan her zaman görülebilir ve karanlık olduğunda arka ışık var, bu da mantıklı geliyor. Ayrıca çok daha fazla güç tasarrufu sağlıyor ve dışarısı ne kadar aydınlıksa parlaklık seviyesinin sürekli ayarlanması gerekmiyor. Ama konuyu dağıtmayayım, saatlerin bu yaklaşımı benimsemesi çok nadirdir ve Watch Pro'ya özel bir eleştiri değildir.
Pil Ömrü
Watch Pro'nun en etkileyici özelliklerinden biri pil ömrü. Uzun ömürlü piliyle bilinen Garmin Fenix 3 ile karşılaştırılabilir. Sağlık izleme özelliklerinin sürekli aktif olması, bildirimler ve düzenli spor takibi de dahil olmak üzere yaklaşık bir hafta pil ömrü elde ediyorum. Bu, herhangi bir akıllı saat için, özellikle de uygun fiyatlı bir saat için çok etkileyici ve her gün veya iki günde bir şarj etme konusunda endişelenmeme gerek olmadığı anlamına geliyor. Bu, MIP ekran gibi güç tasarruflu bir ekran kullanmadan bile böyle, bir tane olsa ne kadar iyi olurdu bir düşünün!Bildirimler ve Uygulamalar
Watch Pro, telefonumdaki çeşitli uygulamalardan bildirimler alabilir ve hangilerini saatimde görmek istediğimi seçebilirim. Bu, sürekli telefonumu kontrol etmeden önemli mesajlar veya etkinliklerden haberdar olmak için çok kullanışlı. Ancak, tüm uygulamalar bildirimler için kullanılamıyor ve mevcut olanlardan bazıları oldukça belirsiz veya ilgisiz. Örneğin, diğer Google uygulamaları ve hatta bildirim göndermeyen bazı uygulamalar seçenekler arasında olmasına rağmen, saatimde takvim bildirimlerini alamadım. Gelecekteki güncellemelerde ele alınmasını istediğim bir konu bu.Saatin ayrıca medya kontrolleri, kamera uzaktan kumandası ve el feneri gibi çok kullanışlı yerleşik uygulamaları var. Bunlar Garmin'imde olmayan ve kesinlikle sahip olunması güzel özellikler. İyi çalışıyorlar ve saat menüsünden erişmeleri kolay.
Saatte ayrıca Garmin'imde olmayan hoparlörler ve mikrofon var. Henüz arama için kullanmadım ama Google Asistan ile konuşmak için kullandım. Google Asistan, saatte güzel çalışıyor ve hatırlatıcı ayarlama, hava durumunu kontrol etme veya bilgi arama gibi çeşitli görevleri yerine getirebiliyor. Hoparlörler çok kaliteli değil, ancak uygun fiyatlı bir akıllı saat için kesinlikle yeterli.
Sağlık Takibi
Watch Pro, kalp atış hızı monitörü, stres monitörü, kan oksijen monitörü ve uyku monitörü gibi çeşitli sağlık izleme özelliklerine sahip. Bu özellikler, saat bileğe güvenli bir şekilde takıldığı sürece doğru görünüyor. Gevşek takarsam, kalp atış hızımı gerçekte olduğundan daha yüksek okuyor, ancak bu, bileğe dayalı herhangi bir kalp atış hızı monitöründe yaygın bir sorun. Bunun dışında, sağlık takibi cephesinde her şey iyi görünüyor!Spor Takibi
Watch Pro, koşu veya bisiklet gibi yaygın olanlardan uçurtma uçurmak gibi daha belirsiz olanlara kadar seçim yapabileceğiniz birçok spor moduna sahip. Ancak, Watch Pro'nun beni hayal kırıklığına uğrattığı yer burası. Spor modları çok iyi tasarlanmamış veya özelleştirilebilir değil ve performansınız hakkında fazla bilgi veya geri bildirim sunmuyor.İlk olarak, saatin yetersiz su geçirmezliği nedeniyle bazı spor modları eksik veya kullanılamıyor. Örneğin, takip etmek istediğim iki aktivite olan yüzme veya kano modu yok. Bu, Watch Pro'yu bu sporları takip etmek için hiç kullanamayacağım anlamına geliyor.
İkincisi, spor modlarının çoğu gereksiz veya gereksiz görünüyor. Örneğin, yürüyüş/doğa yürüyüşü için üç farklı mod vardır: dış mekan yürüyüşü, doğa yürüyüşü ve dağ yürüyüşü. Bence tüm bu modlara gerek yok, sadece herhangi bir yürüyüş/doğa yürüyüşünü kapsayacak kapsamlı bir mod yeterli olacaktır. Genel olarak, modların çoğu, görüntülenen veya kaydedilen veriler açısından birbirinden çok farklı değildir. Bazen birimleri değiştirirler veya moda bağlı olarak belirli alanları çıkarırlar ve sonunda aktivitedeki etiketi değiştirirler. Dürüst olmak gerekirse, birçoğu sadece aktiviteye harcanan zamana indirgeniyor. Ayrıca koşu veya kürek makinesi (veya tekrar içeren herhangi bir şey) için kadans alma seçeneklerini de görmek isterim.
Üçüncüsü, spor modları çok özelleştirilebilir veya esnek değil. Saat ekranında görüntülenen verilerin birimlerini, alanlarını veya düzenini değiştiremiyorum. Farklı aktiviteler için kendi özel modlarımı veya profillerimi de oluşturamıyorum. Bu, tercihlerime veya ihtiyaçlarıma uymayabilecek varsayılan ayarlara bağlı kalmam gerektiği anlamına geliyor. Örneğin, bisiklet modunu kullandığımda, saati gidonuma monte edersem HR monitörü alanını silmek ve bu alanı başka bir şey için kullanmak isteyebilirim. Ya da belki koşu tempomu dakika/km'den mil/saat'e değiştirmek, hatta sadece metrik birimlerden emperyal birimlere geçmek istiyorum.
Spor modları ayrıca aktivite sonrası performansım hakkında bana fazla geri bildirim veya analiz vermiyor. Sadece süre, mesafe, kalori ve ortalama kalp atış hızı gibi temel istatistikleri gösteriyorlar. Bana herhangi bir grafik, bölme, bölge veya eğilim göstermiyorlar. Ayrıca Strava veya Google Fit gibi daha fazla bilgi edinebileceğim ve aktivitelerimi başkalarıyla paylaşabileceğim üçüncü taraf uygulamalar veya platformlarla senkronize olmuyorlar, GPS parçalarını takip etmek için yükleyemiyorum.
Son olarak, bu, MIP ekranın çok daha iyi bir seçim olduğu başka bir alan - bir MIP ekran her zaman açık ve her zaman görülebilir, ancak Watch Pro ile bileğimi hareket ettirmem ve istediğim verileri görmeden önce uyanmasını beklemem gerekiyor. Özellikle bisiklete biniyorsam ve bileğimde bile yoksa ve bu nedenle manuel olarak uyandırmak için düğmeye basmam gerekiyorsa, bileğime hızlıca bir bakışla karşılaştırıldığında çok uzun sürüyor gibi görünüyor.
Bu, herhangi bir ciddi spor takibi için Garmin Fenix 3'ümü ve Watch Pro'yu yalnızca gündelik veya ara sıra yapılan aktiviteler için kullanmam gerektiği anlamına geliyor. Bu utanç verici, çünkü Watch Pro'yu ana spor saatim olarak kullanmak isterdim, ancak bunun için bana yeterli özellik veya işlevsellik sunmuyor. Bununla birlikte, spor takibi için gereken temel bilgileri sunarken Garmin'ime kıyasla çok daha uygun fiyatlı! Ve Garmin'e özellikle spor takibinin ne kadar iyi olduğu için para harcadım, bu yüzden kesinlikle haksız bir karşılaştırma.