Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing, Glyph Matrix ile Sanal Canavar üzerinde çalışıyor.

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Cihaz
Nothing Phone (1)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Carl Pei bugün X'te, YouTube'da yayınlanacak olan soru cevap videosu için cevapları paylaştı. Cevaplar kağıdının arkasında bulunan 'Büyümenin 5 Hali' başlıklı widget taslağı dikkat çekiyor.
nos.jpg

Paylaşıma göre birden fazla canavar seçeneği ile birlikte bu sanal canavar; 1 günde yumurtasından çıkıyor, 1 ila 2 hafta içinde bebeklikten çocukluğa, ardından da 30 ila 60 günde yetişkinliğe evriliyor.

Carl, NothingOS'e adeta sanal bebek oyuncağı getirerek arayüzü daha eğlenceli bir hale getirmek istiyor gibi görünüyor. Ayrıca hava ve pil durumuna göre widgetlarda bulunan atmosferin de değişmesi çok tatlı olmuş bence. Nothing'in mottosuna yakışacak bir hareket.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Konu için teşekkürler @shollessu birazda bilgi ben ekleyeyim.Nothing yine farklı şeyler üzerinde çalışıyor.

Amaç telefon kullanımınızı minimuma indirmek, bunu nasıl eğlenceli hale getirebiliriz düşünmüşler ve ortaya bu eğlenceli widget çıkmış.

------

NothingOS'ta Pokemon tarzı canavar evcilleştirme sistemi mi var?

Carl, Nothing'in temel değerlerini vurgulayan bir fotoğraf paylaştı, ancak kenarlardaki bir detay bende ciddi bir ilgi uyandırdı.
Görselin etrafında görülen unsurları parçalayalım.

Bildiklerimiz:

• Sağ tarafta, Tamagotchi'ye çok benzeyen, yumurtadan evrimleşmiş gibi görünen küçük yaratıklar (aralarında bir kedi de var, yani sadece böcekler değil) görüyoruz.
• Şu ana kadar altı tür var ve her biri beş aşamaya sahip (Pokemon durum etkileri gibi "durumlar" değil).
• Görünür evreler: yumurta, bebek, çocuk. Muhtemelen kalan 2'si olarak "ergen" ve "yetişkin".
• Canlılar zamanla günlük olarak evrimleşirler.
• Solda, çeşitli widget'larda son "mantis" aşaması gibi görünen şeyi görüyoruz.

Olası Amaçlar: Günlük bağlantılı büyüme, kullanıcıların günlük hedeflere ulaşması gerektiğini göstermektedir.

• Mümkün olan en yüksek hedef nedir? (Örnek: Zen Modu—bir günde ilerlemek için telefonu 30 dakika kilitleyin.)
• Ya da minimum bir eşik? (Örnek: Refah - bir günlük gelişimi kaydetmek için ekran süresini 6 saatin altında tutun.)
• Diyelim ki 30 veya 60 gün boyunca günlük hedefleri tamamladıktan ve yaratığın son formuna ulaştıktan sonra, sırada ne var? Onu yakalayıp bir sonrakine mi geçeceğiz?

Nothing işletim sistemi güncellemeleriyle periyodik olarak yeni yaratıklar mı yayınlayacak?
Peki ya bir hedefi kaçırırsanız? Yaratık beklemede mi kalır yoksa sıfırlanır mı?

"Ama aletin içinde bir peygamber devesi var..."
Doğrudur, bu fikirler çok yanlış olabilir.

• Yaratık, sistemin her yerine entegre edilmiş yapay zeka asistanımız olabilir.
• Ya da belki de kapatabileceğiniz basit bir görsel özelleştirmedir.

Gerçek bir ipucu: Hiçbir şey telefonlarımızı daha az kullanmamızı sağlamayı amaçlamıyor.

Bu ilerleme sistemi, bir "çizgi" kavramı yaratarak bizi o yöne itmenin akıllıca bir yolu olabilir.
ya bir hedefi kaçırırsanız? Yaratık beklemede mi kalır yoksa sıfırlanır mı?"Ama aletin içinde bir peygamber devesi var..."Doğrudur, bu fikirler çok yanlış olabilir.• Yaratık, sistemin her yerine entegre edilmiş yapay zeka asistanımız olabilir.• Ya da belki de kapatabileceğiniz basit bir görsel özelleştirmedir.Gerçek bir ipucu: Hiçbir şey telefonlarımızı daha az kullanmamızı sağlamayı amaçlamıyor.Bu ilerleme sistemi, bir "çizgi" kavramı yaratarak bizi o yöne itmenin akıllıca bir yolu olabilir.

Konu için teşekkürler @shollessu birazda bilgi ben ekleyeyim.Nothing yine farklı şeyler üzerinde çalışıyor.

Amaç telefon kullanımınızı minimuma indirmek, bunu nasıl eğlenceli hale getirebiliriz düşünmüşler ve ortaya bu eğlenceli widget çıkmış.

------

NothingOS'ta Pokemon tarzı canavar evcilleştirme sistemi mi var?

Carl, Nothing'in temel değerlerini vurgulayan bir fotoğraf paylaştı, ancak kenarlardaki bir detay bende ciddi bir ilgi uyandırdı.
Görselin etrafında görülen unsurları parçalayalım.

Bildiklerimiz:

• Sağ tarafta, Tamagotchi'ye çok benzeyen, yumurtadan evrimleşmiş gibi görünen küçük yaratıklar (aralarında bir kedi de var, yani sadece böcekler değil) görüyoruz.
• Şu ana kadar altı tür var ve her biri beş aşamaya sahip (Pokemon durum etkileri gibi "durumlar" değil).
• Görünür evreler: yumurta, bebek, çocuk. Muhtemelen kalan 2'si olarak "ergen" ve "yetişkin".
• Canlılar zamanla günlük olarak evrimleşirler.
• Solda, çeşitli widget'larda son "mantis" aşaması gibi görünen şeyi görüyoruz.

Olası Amaçlar: Günlük bağlantılı büyüme, kullanıcıların günlük hedeflere ulaşması gerektiğini göstermektedir.

• Mümkün olan en yüksek hedef nedir? (Örnek: Zen Modu—bir günde ilerlemek için telefonu 30 dakika kilitleyin.)
• Ya da minimum bir eşik? (Örnek: Refah - bir günlük gelişimi kaydetmek için ekran süresini 6 saatin altında tutun.)
• Diyelim ki 30 veya 60 gün boyunca günlük hedefleri tamamladıktan ve yaratığın son formuna ulaştıktan sonra, sırada ne var? Onu yakalayıp bir sonrakine mi geçeceğiz?

Nothing işletim sistemi güncellemeleriyle periyodik olarak yeni yaratıklar mı yayınlayacak?
Peki ya bir hedefi kaçırırsanız? Yaratık beklemede mi kalır yoksa sıfırlanır mı?

"Ama aletin içinde bir peygamber devesi var..."
Doğrudur, bu fikirler çok yanlış olabilir.

• Yaratık, sistemin her yerine entegre edilmiş yapay zeka asistanımız olabilir.
• Ya da belki de kapatabileceğiniz basit bir görsel özelleştirmedir.

Gerçek bir ipucu: Hiçbir şey telefonlarımızı daha az kullanmamızı sağlamayı amaçlamıyor.

Bu ilerleme sistemi, bir "çizgi" kavramı yaratarak bizi o yöne itmenin akıllıca bir yolu olabilir.
ya bir hedefi kaçırırsanız? Yaratık beklemede mi kalır yoksa sıfırlanır mı?"Ama aletin içinde bir peygamber devesi var..."Doğrudur, bu fikirler çok yanlış olabilir.• Yaratık, sistemin her yerine entegre edilmiş yapay zeka asistanımız olabilir.• Ya da belki de kapatabileceğiniz basit bir görsel özelleştirmedir.Gerçek bir ipucu: Hiçbir şey telefonlarımızı daha az kullanmamızı sağlamayı amaçlamıyor.Bu ilerleme sistemi, bir "çizgi" kavramı yaratarak bizi o yöne itmenin akıllıca bir yolu olabilir.
Bu işi en iyi sen yapıyorsun usta. Daha önceden farklı web sitelerinde haber yazısı yazmış mıydınız?

Bu işi en iyi sen yapıyorsun usta. Daha önceden farklı web sitelerinde haber yazısı yazmış mıydınız?

Estağfurullah, teşekkür ederim. 🙏 Gençliğim forum sitelerinde geçti diyebilirim. Ama sonra 8 sene ara vermek zorunda kaldım.

-"Zevkli.org" (PC Program paylaşımları yapıyordum) (Zamanının r10'uydu) bahsettiğim seneler 2003-2005 arası
-"444android" (Android forumuna ortaktım, anlaşamadık ayrıldım, kendi sitemi kurdum)
-"andronewtork" (android forumuna ortaktım, güzelde gidiyorduk, ortağım hapse girdi), sonrasında vbulletin işlerinden anlamadığım için devam ettiremedim kapattık.
-"mobilimiz"e sonraki adıyla "trandroidev" (Türk Android Geliştiricileri) (HTC telefonları konusunda Türkiye'deki tek kaynaktık, o zamanlar ki ekibimiz süperdi. Rom geliştiriyordum. Sonra askerlik, evlilik diyince bırakmak zorunda kaldım.) Askerden döndüğümde HTC Bitmişti :)

8 sene aradan sonrada bu siteyi açtım, 2 kere kapatmayı düşündüm, sağolsun buradaki arkadaşlar destek olup vazgeçirdiler :)
Yaklaşık 3 aydır nothing phone telefonum yok, motorda giderken düşürdüm bir daha da bulamadım, 3 aydır xiaomi ile devam ediyordum.

Pazartesi itibariyle de np2a aldım amazondan taksitle, bugün gelecek kısmetse :)
Kısacası hayatım araştırmalarla geçti diyebilirim, ilk kaynağa ulaşmayı, dibin dibini kazmayı seviyorum. Herkesin üşendiği şeylere girişmek benim için zevkle çözdüğüm bulmaca gibi bir şey :) Burada da elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, beğeniyorsanız ne mutlu bana.

Destekleriniz için teşekkür ederim.

Zevkli.org u hiç hatırlamıyorum ben 😁 r10 hala yaşıyor, vbullet i görünce duygulandım filezilla yı da ben yazayım. Hayatında bir kere dahi site kurmuş olanların gözü yaşlıdır kesin 😂 forumtr vardı noldu acaba, kendini günümüze youtube blog haber ve x (twitter) a adapte edenler bir şekilde hayatta kaldı. Forumdonanım, shiftdelete gibi çoğu aklıma gelmiyor malesef. Beni en çok üzen alkışlarla yaşıyorumun kapanmasıydı. O projenin bir elini düzgün tutan olsaydı bence çok fena ilerlerdi ülkemizde.

Telefon için cihazımı bul aktif miydi?

Zevkli.org u hiç hatırlamıyorum ben 😁 r10 hala yaşıyor, vbullet i görünce duygulandım filezilla yı da ben yazayım. Hayatında bir kere dahi site kurmuş olanların gözü yaşlıdır kesin 😂 forumtr vardı noldu acaba, kendini günümüze youtube blog haber ve x (twitter) a adapte edenler bir şekilde hayatta kaldı. Forumdonanım, shiftdelete gibi çoğu aklıma gelmiyor malesef. Beni en çok üzen alkışlarla yaşıyorumun kapanmasıydı. O projenin bir elini düzgün tutan olsaydı bence çok fena ilerlerdi ülkemizde.

Telefon için cihazımı bul aktif miydi?

r10'u mafyalar yönetiyor bildiğin, rakip olanları hemen alaşağı ediyorlar :)
frmtr hala duruyor sanırım ama epeydir girmiyorum bende. ben 8-9 sene öncesinde kaldığım için hala forumların ötesine geçemedim. Forumda haber paylaşmak daha keyifli geliyor. x ve youtube'dan hala çekiniyorum. Alkışlarla yaşıyorum'u da ben bilmiyordum :) baktım şimdi buymuş.

Aktifti ama gittiğimde son sinyal aldığımda yerde yoktu.Ya parçalandı, ya biri buldu baktı parçalanmış attı bir kenara.Düşürdüğümü motordan inince farkettim.

1730977520965.png

Çekinmen normal çünkü zor işler. Platformların içeriğinin görüntülenme izlenmesinde en çok dikkat ettiği, önem verdiği hususlar var. Bunları araştırıp öğrenip ona uygun hareket edeceksin ve yılmaman, pes etmemen lazım. Ne zamana izlenme görüntülenme artar? Muallakta kalan bir soru bana göre. Umuyorum ki başarırsın.

Telefon içinde geçmiş olsun.

Çekinmen normal çünkü zor işler. Platformların içeriğinin görüntülenme izlenmesinde en çok dikkat ettiği, önem verdiği hususlar var. Bunları araştırıp öğrenip ona uygun hareket edeceksin ve yılmaman, pes etmemen lazım. Ne zamana izlenme görüntülenme artar? Muallakta kalan bir soru bana göre. Umuyorum ki başarırsın.

Telefon içinde geçmiş olsun.

İlk videoyu sizler göreceksiniz, geri bildirimleri sizlerden alacağım, gelişmem gereken yerleri söylersiniz.

Teşekkür ederim. 🙏

Nothing OS kullanıcı arayüzünün ne kadar havalı olduğunu düşünüyordum, özellikle de temiz, minimalist nokta tabanlı tasarımıyla. Bana eski günlerdeki dijital evcil hayvanları hatırlatıyor—örneğin Tamagotchi ve Digimon—ekranlarımızda pikselli yaratıklar yaşardı ve biz de onlarla basit ve büyüleyici animasyonlarla ilgilenirdik.

Peki ya bu nostaljik deneyimi Nothing OS'e bir Dijital Evcil Hayvan Widget'ı ile taşısak?

Ana ekranınızda yaşayan kendi evcil hayvanınız olduğunu hayal edin. Onu besleyebilir, onunla oynayabilir, büyümesini izleyebilirsiniz; hepsi de işletim sisteminin benzersiz tasarım diliyle mükemmel bir şekilde harmanlanan nokta piksel animasyonları aracılığıyla. Zamanla, Digimon veya Tamagotchi gibi farklı aşamalar ve kişiliklerle gelişebilir. Ve belki de, size gün boyunca eğlenceli etkileşimler veya küçük hatırlatıcılar bile verebilir!

Bu, yalnızca dijital evcil hayvanların klasik günlerine havalı bir geri dönüş olmakla kalmayacak, aynı zamanda Nothing markasının eğlenceli, fütüristik havasını da artıracaktır. Ayrıca, ana ekranı daha etkileşimli ve kişiselleştirilmiş hale getirmenin harika bir yolu olacaktır!

Siz ne düşünüyorsunuz? Nothing cihazınızda dijital bir evcil hayvanın canlanmasını ister miydiniz?

Widget değilde Dot matrix içinmiş bu sanal canavarlar.Vay be dedikleri gibi 2 senedir uğraşıyorlar bu cihazla.

patron bizi yıllar sonra forumlara döndürdü. şaka gibi. teşekkür etmek lazım. bu sitede ciddi bir emek var.

patron bizi yıllar sonra forumlara döndürdü. şaka gibi. teşekkür etmek lazım. bu sitede ciddi bir emek var.

En başından beri beni yanlız bırakmadığınız ve tüm destekleriniz için size özellikle teşekkür ederim.🙏

Geri
Üst Alt