Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing OS 3.0 Akıllı Çekmece Konsepti tasarlandı.

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing OS 3.0'da akıllı çekmecenin yeniden tasarlanması, özellikle tek renkli temanın kullanımı nedeniyle uygulamalar arasındaki ayrımın zorlaşması sorununu çözmeyi hedeflemektedir. Yapay zeka desteğiyle bu sorunu çözmek için yapılan ilk girişim, maalesef açık beta sürümünde pek başarılı olamamıştır. Bu nedenle, daha iyi çözümler arayarak bu konsept ortaya çıkmıştır.

1728636507090.png
1728636519840.png

1728636540355.png

Yeniden tasarımın dört temel yönü bulunmaktadır:
  • Favoriler: Kullanıcı tercihleri, herhangi bir yapay zeka modelinden daha üstündür. Favoriler paneli, kullanıcıların iki kategoriye kadar ve altı uygulamaya kadar sabitlemesine olanak tanır.

1728636560851.png

• Öneriler (Yapay Zeka Desteği): Bu bölümde, modelin kullanıcının açabileceğini tahmin ettiği sekiz uygulama yer alır. Ancak gerçek güç, yenileme düğmesindedir. Bu düğme, sekiz yeni uygulama önerir. Kullanıcının bu adımda uygulamayı bulma olasılığı oldukça yüksektir.

1728636579399.png

• Arama (Sesli + Metin): Bu iki kolay erişilebilir düğme, kullanıcının nadiren kullandığı bir uygulamayı bulmaya çalıştığı durumlarda yardımcı olur.

1728636596491.png

• Kategori Yeniden Sıralaması: Kategoriler, kullanıcının bir oturumda yaptıklarına bağlı olarak oturum başına görüntülenir.

1728636625489.png
Bu yeniden tasarımın gerçekleştirilmesi oldukça zaman alıcı olmuştur. Bunun bir kısmı, tasarım sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmenin gerekliliğinden kaynaklanmaktadır. Özellikle ızgaraların tasarlanması için önemli miktarda zaman harcanmıştır.

Bu sadece ilk yinelemedir. "Düzenleme modu", "klasör düzenleri" gibi konularda daha fazla düşünceler bulunmaktadır. Başkalarıyla işbirliği yaparak bu döngüden çıkmak istenmektedir.

Sonuç olarak, akıllı çekmecenin yeniden tasarlanması, Nothing OS 3.0'da kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedeflemektedir. Favoriler, öneriler, arama ve kategori yeniden sıralaması gibi özellikler, kullanıcıların uygulamalarını daha kolay bulmalarını ve kullanmalarını sağlayacaktır.

Uygulamalarını klasör klasör kullananlar için uygulama çekmecesini akıllı moda almak mantıklı sonuçta kategori ayrımı arayanlar için güzel özellik ancak oluşturulan kategorilerden bir veya birkaçında 1-2 uygulama olma durumu oluyor ve boş yere kalabalık ortaya çıkıyor bu da hoş değil. Görsel olarak rahatsız etmedi değil. Ben varsayılan ayara devam.

Uygulamalarını klasör klasör kullananlar için uygulama çekmecesini akıllı moda almak mantıklı sonuçta kategori ayrımı arayanlar için güzel özellik ancak oluşturulan kategorilerden bir veya birkaçında 1-2 uygulama olma durumu oluyor ve boş yere kalabalık ortaya çıkıyor bu da hoş değil. Görsel olarak rahatsız etmedi değil. Ben varsayılan ayara devam.
Ben herşeyi Ana ekranda kullananlardanım, yıllardır böyle alıştım bu şekilde gidiyor.Sık kullandıklarım tek tık uzağımda, az kullandıllarım iki tık. Eskide kaldı uygulama çekmecesi bence.

Eskide kaldı doğru ancak uygulama çekmecesi için başka bir tarz sunan oldu mu şuana kadar? Ya ana ekran ya uygulama çekmecesi alternatifi ne olabilir bilemiyorum

Eskide kaldı doğru ancak uygulama çekmecesi için başka bir tarz sunan oldu mu şuana kadar? Ya ana ekran ya uygulama çekmecesi alternatifi ne olabilir bilemiyorum

Evet, bakın o konuda haklısınız, bir iPhone uygulama çekmecesi alternatifini yaptı, şuan nothing in yeniden tasarladığını.

Bunun içinde ilk defa nothing birşeyler tasarlıyor, nothing phone 3 te bununla ilgili birşeyler göreceğiz, bunu açıkçası merakla bekliyorum.

Geri
Üst Alt