- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Bazı Nothing Phone 2 kullanıcıları, telefonlarının ekranında titreme sorunu yaşadıklarını bildiriyor. Bu sorun, ekran kaydırırken, oyun oynarken veya videolar izlerken ortaya çıkabiliyor ve oldukça can sıkıcı bir deneyim yaşatabiliyor.
Olası Nedenler:
Olası Nedenler:
- Yazılım Hatası: Ekran titreme sorununa neden olan bir yazılım hatası olabilir.
- Ekran Yenileme Hızı: Nothing Phone 2'de 120Hz yenileme hızı seçeneği mevcut. Yüksek yenileme hızı bazı cihazlarda titreme sorunlarına yol açabiliyor.
- Uygulama Sorunları: Bazı uygulamalar, özellikle oyunlar, ekran titreme problemlerine neden olabilir.
- Donanım Sorunu: Nadir durumlarda, ekran titreme sorunu donanım arızasından kaynaklanabilir.
- Telefonu Yeniden Başlatın: Telefonu yeniden başlatmak, geçici hataları ve arızaları temizleyebilir ve sorunu çözebilir.
- Yazılımı Güncelleyin: Telefonunuzun ve uygulamalarınızın en son sürüme güncellendiğinden emin olun. Güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri ve performans optimizasyonları içerir.
- Ekran Yenileme Hızını Düşürün: Ayarlar > Ekran > Yenileme Hızı'na giderek ekran yenileme hızını 90Hz veya 60Hz'e düşürmeyi deneyin.
- Sorunlu Uygulamaları Kaldırın: Ekran titreme probleminin hangi uygulamadan kaynaklandığını belirlemek için, son yüklediğiniz uygulamaları tek tek kaldırmayı deneyin. Sorun bir uygulamadan kaynaklanıyorsa, uygulamayı kaldırmak sorunu çözebilir.
- Güvenli Modda Başlatın: Telefonu güvenli modda başlatmak, sorunun bir uygulama tarafından mı yoksa işletim sistemi tarafından mıoluşturulduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Güvenli modda, üçüncü taraf uygulamalar devre dışı bırakılır. Sorun güvenli modda da devam ederse,sorun muhtemelen işletim sistemindedir.
- Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Sorun devam ederse, telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu işlem tüm verilerinizi sileceğinden,önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.
- Nothing Destek ile İletişime Geçin: Yukarıdaki adımları denedikten sonra ekran titreme sorunu devam ederse, Nothing Destek ile iletişime geçerek yardım isteyebilirsiniz. Sorunu teşhis etmek ve en uygun çözümü sunmak için size yardımcı olabilirler.