Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone Toz ve Su geçirme sorunları

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Son birkaç yılda donanım tasarımı, kullanıcı deneyimi estetiği ve pazarlama alanlarında cesur olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan ilk marka oldu. Bu parlak çizgi 2024'te de devam etti. Londra merkezli bu genç şirket, Android 15 güncellemesini yayınlama konusunda Samsung gibi büyük oyuncuları geride bırakarak bir sürpriz daha yaptı.

Bu şirket, anlamlı şekillerde ses getirmeyi biliyor. Özellikle Nothing Phone (2a) favorim. Digital Trends'in incelemesi onu yerinde bir şekilde "parlak bir satın alma" olarak etiketledi. Yakın zamanda piyasaya sürülen karanlıkta parlayan topluluk sürümü ise gerçekten dikkat çekiciydi.

Şeffaf bir tasarım ve Glif ışıkları kullanmasına rağmen, şirket kablosuz şarj gibi önemli özelliklerden de kısmadı. Ancak bunun bir mühendislik maliyeti var. Nothing telefonlar için bu maliyet, zayıf giriş korumasıdır.

Öne Çıkan Özelliğin Gölgesinde Kalan Dayanıklılık

Resmi topluluk forumunda ve Reddit'te alıcıların duyarlılıklarını ve geri bildirimlerini araştırırken, beni tamamen şaşırtan birkaç hesaba rastladım.

Reddit'teki gönderilerden birinde "Nothing telefonun arka tarafı su doldu" deniyordu. Resmi Nothing Topluluğu forumundaki başka bir hesapta ise "Su Phone (1)'in içine girdi" ifadesi yer alıyordu. Ürün sayfalarında hızlı bir arama gerçek sorunu ortaya çıkardı.

1738395137911.png

Nothing telefonlar dayanıklı değil ve rekabet standartlarının çok gerisinde kalıyor.

Mevcut Nothing akıllı telefon serisi IP54 seviyesinde toz ve su direncine sahip. Yaklaşık 350 dolar fiyat etiketi taşıyan Nothing Phone (2a) gibi bir cihaz için "biraz" kabul edilebilir olsa da, daha yüksek fiyatlı modeller için kesinlikle yeterli değil.

1738395156360.png

Örneğin, Nothing Phone 2'yi ele alalım. İngiltere'de 450 pounda satılıyor, bu da mevcut döviz kurlarına göre yaklaşık 550 dolara denk geliyor. IP54 seviyesinde kalan bir telefon için bu yüksek bir fiyat.

Şimdi, bir telefonun toz ve suya ne kadar dayanıklı olduğunu gösteren "IPXX" numaralarının gizemini çözelim. İşte Uluslararası Elektroteknik Komisyonu'nun (IEC) resmi tablosu:

1738395209954.png

Kısa bir süre içinde, Nothing Phone sahiplerinin şeffaf kasa içinde su damlacıkları veya sis benzeri oluşumlardan şikayet ettiği birden fazla rapor buldum. Bu durum anakarta zarar vermese de, lenslerin etrafında sıvı birikmesi kamera çıktısını gözle görülür şekilde bozabilir.

Birçoğu daha kötü bir kaderle karşılaştı ve suyla temasın ardından telefonları çalışmayı durdurdu. Bazıları için onarım bir seçenek değildi çünkü markanın ülkelerinde doğrudan varlığı yoktu, bu nedenle onarım hizmetleri söz konusu değildi.

1738395235563.png

Bunun da ötesinde, Nothing'in Hindistan gibi önemli pazarlarda bile satış sonrası hizmetleri, bazı sahiplerin ağzında acı bir tat bıraktı.

Arka cam kabuğun kolayca kırılmaması iyi bir şey. Bunun için tebrikler Nothing! Ne yazık ki, su girişi kısa veya uzun vadede daha az zararlı değil. Yine de, telefonunuza özellikle dikkat ettiğinizi, sınırlarını iyi bildiğinizi ve sorumlu bir şekilde suya karşı uzak tuttuğunuzu varsayalım.

1738395273177.png

Merhaba Toz, Eski Düşmanım

Peki ya toz? Toz girişi, markanın ilk çıkışından itibaren Nothing akıllı telefon kullanıcıları için en büyük şikayet gibi görünüyor. Bir kez daha, zayıf giriş koruması burada suçlu.

1738395297768.png

Aşağıdaki tabloda Seviye 5'te "toza karşı korumalı" ve Seviye 6'da toz geçirmez arasındaki farkı fark edin:

1738395314405.png

350 dolarlık Nothing Phone 2a'yı "bütçe" kimliği için mazur gördüm, ancak bu telefon bile özellikle yüksek bir standart belirlemiyor. Tamamı metal OnePlus Nord 4, Nothing'in en pahalı telefonlarından daha düşük bir fiyata çok daha iyi IP67 koruması sunuyor.

Rekabet, Çinli markaların diğer değer odaklı telefonlarına karşı daha da zorlaşıyor, bu yüzden o yenilgi dolu mezarı kazmayacağım. Süslü glif ışık şeritleri durumu daha da karmaşık hale getiriyor, çünkü kenarlarında ve kamera modülünün etrafında biriken toz parçacıklarını oldukça açık bir şekilde gösteriyorlar.

Bir kez daha Nothing'i biraz affedelim. Birkaç toz parçacığı bir telefonun günlük işlevselliğine asla zarar vermez, göz zevkini bozsa bile. Ancak, kullanıcıların USB bağlantı noktasında partikül birikimi nedeniyle USB arızası uyarısı aldığına dair şikayetler var.

1738395359088.png

Tüm fiyat aralıklarında düzinelerce telefonu kullandıktan sonra öğrendiğim bir şey varsa, o da keskin bir nesneye asla güvenmemek ve maceracı bir DIY akıllı telefon onarım yolculuğuna çıkmamak. USB girişindeki pisliği temizlemeye çalışırken en az dört bağlantı noktasına zarar verdim.

Ardından, KK önlemleriyle ilgili şikayetler var. Özellikle cam panel ve çevredeki çerçeve arasında kasada gözle görülür bir boşluk olduğunu vurgulayan alıcılara ait ifadelere de rastladım.

Toz ve suyun telefonun kabuğunun içine nereden girdiğine dair en zayıf noktayı çözemedim. Dürüst olmak gerekirse, bu beni de ilgilendirmiyor. Bunu çözmek Nothing'in görevi.

Beni ilgilendiren şey, akıllı telefon alıcılarının cüzdanlarından çıkardıkları dolarlar karşılığında elde ettikleri uzun ömürlülük ve dayanıklılık güvencesi. Birkaç çekirdeği, ekstra bir kamera lensini ve hatta ışık hızında şarj olmayan bir pili bile kaçırmayı tercih ederim.

Özden Çok Gösteriş mi?

Ben ve neredeyse her akıllı telefon alıcısı, zamanın testine dayanabilecek bir telefona yatırım yapmayı tercih ederim. Nothing CEO'su Carl Pei'nin asıl adını duyurduğu yer olan OnePlus'a ve o kötü şöhretli yeşil çizgi sorunu nedeniyle aldığı kötü basına bakın.

Durum o kadar kötüleşti ki OnePlus, yeşil çizgilerden etkilenen cihazlar için ömür boyu ekran garantisi sunduğu bir program başlatmak zorunda kaldı. Öyle bir durum ki, insanlar bir akıllı telefon önerisi için bana ulaştıklarında yeşil çizgi geçmişi ilk endişe olarak işaretleniyor.

Günlük kullandığınız telefonu bir servis merkezine bırakmak, tüm verileri başka bir telefona taşımak (çoğu kişinin bu ayrıcalığı yok), her şeyi baştan kurmak ve telefonu tekrar çalışır hale getirmek için zor kazanılan parayı harcamak asla arzu edilen bir seçim değildir.

1738395379226.png

Nothing'in akıllı telefon tasarım sürecine döktüğü araştırma derinliğini ve düşünceli unsurları seviyorum. Ancak, şeffaf bir arka kabuk içinde gösterişli LED ışıkları hareket ettirmek yerine, giriş korumasına dikkat etmeli.

Bu bir estetik sorunu değil. Telefonlar 2025 yılında suya maruz kalmaya dayanamazsa bu varoluşsal bir krizdir. Bu korkunç bir emsal ve kötü bir seçim. Sektör, bütçe segmentinde bile IP6x dayanıklılık seviyesine geçti, bu yüzden sosyal medya atışmalarıyla meşgul olmak yerine onlara bakın.

Telefonlarınız çok fazla göze çarpan estetiğe odaklandığında, görünür toz parçacıkları ve sıvıya maruz kalmaya karşı başarısız bir mücadelenin belirtileri tüm amacı ortadan kaldırır. Daha iyi bir geleceğe doğru ilerleyelim, Nothing telefonlar yüksek performans standartları belirlemeye devam etsin, ancak pahalı bir dezavantajla birlikte gelmesin.

Kaynak

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt