Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing'den Dev Hamle: CMF Küresel Pazarlama Operasyonlarını Hindistan'a Taşıyor!

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing'den Dev Hamle: CMF Küresel Pazarlama Operasyonlarını Hindistan'a Taşıyor! Yeni İş İmkanları ve Stratejik Hedefler

Teknoloji dünyasında farklı bir soluk getiren Nothing markası, ürünlerini ve stratejilerini belirlerken her zaman dikkat çekici adımlar atıyor. Son olarak, Nothing'in uygun fiyatlı ürün gamını oluşturan alt markası CMF (Colour, Material, Finish), küresel pazarlama operasyonlarını stratejik bir kararla Hindistan'a taşıdığını duyurdu. Bu hamle, şirketin kurucu ortağı Akis Evangelidis tarafından Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımla duyuruldu.

Bu büyük stratejik kaymanın ardında yatan nedenler, Hindistan'ın "en önemli pazar" olarak görülmesi ve yerel üretim teşvikleri gibi pek çok faktör bulunuyor.

CMF'nin Hindistan Hamlesi: Neden Hindistan?

Nothing'in kurucu ortağı Akis Evangelidis'in LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamaya göre, CMF'nin küresel pazarlama operasyonlarını Hindistan'a taşımasının temel nedeni, ülkenin marka için "en önemli pazar" olması. Bu durum, Nothing ve CMF ürünlerinin (akıllı telefonlar ve kablosuz aksesuarlar) Hindistan'da giderek artan popülaritesini ve pazar potansiyelini gözler önüne seriyor.

Şirket, bu hamleyle birlikte özellikle Gurgaon bölgesinde proje yöneticileri, PR yöneticileri, sosyal medya içerik üreticileri ve pazarlama yöneticileri gibi çeşitli pozisyonlarda yeni personel alımı yapıyor. Bu da Hindistan'ın sadece bir satış pazarı olmanın ötesinde, stratejik operasyonlar için de merkezi bir konuma yükseldiğini gösteriyor.

Üretim ve Teşvikler: Tamil Nadu'dan Küresel Pazara

Nothing ve CMF ürünlerinin üretimi, şirketin Tamil Nadu'daki üretim tesisinde gerçekleştiriliyor. Bu stratejik lokasyon seçimi, Hindistan hükümetinin yerel üretimi teşvik etmek amacıyla sunduğu "Üretimle Bağlantılı Teşvik" (PLI - Production Linked Incentive) programlarından faydalanmayı amaçlıyor. PLI programları, yerel üretimi artırmayı, teknoloji transferini hızlandırmayı ve ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu sayede hem üretim maliyetleri optimize ediliyor hem de yerel istihdam destekleniyor.

Yeni İş İlanları ve Yetenek Avı: CMF'nin Büyüme Vizyonu

Nothing'in kariyer web sitesinde, CMF'nin küresel ürün yönetimiyle ilgili sekiz yeni iş ilanı yer alıyor. Bu ilanlar, şirketin büyüyen ekosistemini ve bu alandaki vizyonunu açıkça ortaya koyuyor:
  • Topluluk Yönetimi Asistanı
  • Küresel Ürün Pazarlama Lideri
  • Küresel Ürün Pazarlama Müdürü (Akıllı Telefonlar)
  • Küresel Ürün Pazarlama Müdürü (Akıllı Ürünler)
  • Küresel Sosyal Medya Yöneticisi
  • Proje Yöneticisi
  • Kıdemli Halkla İlişkiler Müdürü
  • Sosyal Medya İçerik Üreticisi
Bu ilanlar, CMF'nin sadece ürünlerini satmakla kalmayıp, aynı zamanda küresel bir marka olarak konumunu güçlendirme ve pazarlama stratejilerini profesyonel bir şekilde yürütme niyetini gösteriyor.

Hindistan'ın Yükselen Rolü: Sadece Nothing Değil!

Nothing'in Hindistan'a yönelmesi, teknoloji dünyasında tekil bir örnek değil. Bu yılın başlarında Apple'ın da iPhone üretimini Hindistan'da artırdığı rapor edilmişti. Bu hamlenin ardında, tedarik zincirini çeşitlendirme ve ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimlerinin etkisini yumuşatma gibi stratejik nedenler yatıyor. Hindistan'ın artan pazar payı ve üretim kapasitesi, teknoloji devleri için giderek daha cazip hale geliyor.

CMF'nin küresel pazarlama operasyonlarını Hindistan'a taşıma kararı, Nothing'in bu pazara verdiği önemin ve markanın büyüme stratejisinin önemli bir parçası. Yeni işe alımlar ve yerel üretim teşviklerinden faydalanma planları, CMF'nin önümüzdeki dönemde Hindistan ve diğer pazarlarda daha güçlü bir oyuncu olma potansiyelini gösteriyor. Bu hamlenin CMF ürünlerinin global erişilebilirliğini ve marka algısını nasıl etkileyeceğini zamanla göreceğiz.

Geri
Üst Alt