Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Shizuku: Root Olmadan Güçlü Android İşlemleri!

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Shizuku, root erişimi olmadan bile Android cihazınızda gelişmiş işlemler yapmanızı sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama, ADB komutlarını kullanarak, normalde yalnızca rootlu cihazlarda mümkün olan görevlere erişmenizi ve bunları gerçekleştirmenizi sağlar.

1718003141309.png

Shizuku ile Ne Yapabilirsiniz?
  • Uygulama izinlerini yönetin: Shizuku ile, normalde erişilemeyen izinleri olan uygulamalara izinler verebilir veya bu izinleri kaldırabilirsiniz.
  • Sistem uygulamalarını kaldırın: Shizuku, bloatware olarak bilinen önceden yüklenmiş sistem uygulamalarını bile kaldırmanıza olanak tanır.
  • Dosyaları yönetin: Shizuku ile, root erişimi olmadan bile cihazınızdaki dosyaları ve klasörleri kolayca yönetebilirsiniz.
  • ADB komutlarını çalıştırın: Shizuku, ADB komutlarını doğrudan uygulamadan çalıştırmanıza olanak tanır, bu da teknik bilginiz olmadan bile gelişmiş işlemler yapmanıza olanak tanır.
  • Üçüncü taraf uygulamaları için gelişmiş özellikler: Shizuku, Tasker, Automate ve Automagic gibi üçüncü taraf uygulamalar için gelişmiş özellikler sunarak, bu uygulamaların işlevlerini önemli ölçüde genişletir.
Shizuku Neden Farklı?
  • Root erişimi olmadan güçlü: Shizuku, root erişimi olmadan bile rootlu cihazlarda mümkün olan birçok görevi gerçekleştirmenizi sağlar.
  • Kullanımı kolay: Shizuku, kullanımı oldukça kolay bir arayüze sahiptir. ADB komutlarını bilmeden bile uygulamayı kullanarak birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Geniş uygulama yelpazesi: Shizuku, uygulama izinlerini yönetmekten dosyaları yönetmeye kadar çok çeşitli görevler için kullanılabilir.
  • Üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyon: Shizuku, Tasker, Automate ve Automagic gibi üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyon sağlayarak işlevlerini önemli ölçüde genişletir.
Shizuku'yu Deneyin!

Shizuku'yu Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra, bir ADB sunucusu kurmanız ve cihazınızı bilgisayara bağlamanız gerekir. Ardından, Shizuku'yu kullanarak istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Shizuku, gelişmiş bir uygulamadır ve bazı teknik bilgiler gerektirebilir. Uygulamayı kullanmadan önce, ADB ve Android işlemleri hakkında bilgi sahibi olduğunuzdan emin olun.

Shizuku: Köklendirme olmadan Android cihazınızda güç kazanın ve gelişmiş işlemleri kolayca gerçekleştirin!

Garantimi etkiler mi? Wireless debuging yapmayı planlıyorum. @Dr. Android
Root yetkisi almak garantiyi bozmaz, fakat Root yetkisi alırken ve sonrssında yapacağınız herhangi bir yanlış işlemde telefonu brick ederseniz garanti bunu karşılamaz.

Tam olarak brick ne?

Android telefonlarda "brick" terimi, cihazınızın kullanılamaz hale gelmesi, yani bir tuğla gibi işlevsiz kalması anlamına gelir. Telefonunuz açılmaz, tepki vermez ve normal işlevlerini yerine getiremez. Kelimenin İngilizce karşılığı "brick" (tuğla) olduğundan, cihazınızın artık sadece bir tuğla kadar işe yarar olduğu benzetmesi yapılır.

Brickten telefonu kurtaran yazılımcılar mevcut fakat riskli bir işlemdir. İlk defa bu işlere girişecekseniz uzak durmanızı öneririm.

Android telefonlarda "brick" terimi, cihazınızın kullanılamaz hale gelmesi, yani bir tuğla gibi işlevsiz kalması anlamına gelir. Telefonunuz açılmaz, tepki vermez ve normal işlevlerini yerine getiremez. Kelimenin İngilizce karşılığı "brick" (tuğla) olduğundan, cihazınızın artık sadece bir tuğla kadar işe yarar olduğu benzetmesi yapılır.

Brickten telefonu kurtaran yazılımcılar mevcut fakat riskli bir işlemdir. İlk defa bu işlere girişecekseniz uzak durmanızı öneririm.
Sırf 90 FPS kilidi açmak istemiştim. Sizce bu işlere girişilmeli mi?

Sırf 90 FPS kilidi açmak istemiştim. Sizce bu işlere girişilmeli mi?

Eğer oynadığınız oyunda performansınızı çok etkilemiyorsa bence girişilmemeli. Root yaparken telefonunuz sıfırlanacak ve tüm uygulama ve ayarlamalarınızı baştan yapmanız gerekecek. Daha sonra 90 fps yaptıktan sonra beğenmezeeniz, işlemleri geri almak ve rootu iptal edip stock rom a dönmek istediğinizde yine telefonunuz sıfırlanacamk ve bir sürü işlem yapmak zorunda kalacaksınız.

Benim için oyun en iyi PC veya PS de oynanır, telefonda oynadığım oyun sadece Zaman geçirme amaçlıdır ve performansa çokta takılmam. Önceki telefonumda FC Mobile oynardım ve fps si çok kötüydü ve arada takılıyordu, bende kendim oynamak yerine otomatik moda alıp oynamasını sağladım, bir süre hevesimi aldıktan sonrada oynamayı bıraktım.

Son düzenleme:
Eğer oynadığınız oyunda performansınızı çok etkilemiyorsa bence girişilmemeli. Root yaparken telefonunuz sıfırlanacak ve tüm uygulama ve ayarlamalarınızı baştan yapmanız gerekecek. Daha sonra 90 fps yaptıktan sonra işlemleri geri almak ve robotu iptal edip stock rom a dönmek istediğinizde yine telefonunuz sıfırlanacam ve bir sürü işlem yapmak zorunda kalacaksınız.

Benim için oyun en iyi PC veya PS de oynanır, telefonda oynadığım oyun sadece Zaman geçirme amaçlıdır ve performansa çokta takılmam. Önceki telefonumda FC Mobile oynardım ve fps si çok kötüydü ve arada takılıyordu, bende kendim oynamak yerine otomatik moda alıp oynamasını sağladım, bir süre hevesimi aldıktan sonrada oynamayı bıraktım.
Dedikleriniz doğru gerçekten. Arkadaşlarımın zoruyla pubg başladım ama çer çöp grafiklerle 60 FPS oynayacağıma bilgisayarımda oynamayı tercih ederim. Değerli vaktinizi verdiğiniz için teşekkürler.

Dedikleriniz doğru gerçekten. Arkadaşlarımın zoruyla pubg başladım ama çer çöp grafiklerle 60 FPS oynayacağıma bilgisayarımda oynamayı tercih ederim. Değerli vaktinizi verdiğiniz için teşekkürler.

Ben teşekkür ederim 🙏 ne demek her zaman.

Geri
Üst Alt