Sosyal medya olarak x ve insta
Haber uygulamaları kullanmıyorum bir ara bundle, donanım haber ve microsoft news uygulamalarını kullandım ancak artık ülkemizde takip edilebilecek bir haber kalmadı malesef
Müzik için spotify (youtube music bence daha iyi)
Dizi film için uygulama değil tarayıcıdan izliyorum

2 site yetiyor film ve dizi için
Sağlık için uygulama kullanmıyorum aslında kullanmaya gerek yok. Akıllı saat alanlar saat ile uyumlu bir uygulama kullanıyorlar bilindiği üzere, akıllı saatide takınca zaten ekstra bir uygulamaya gerek kalmıyor
Finans uygulamaları borsa ile ilgilenenler ziraat ve iş bankasını öneriririm çünkü arayüzleri basit ve karışık değil
Gcm yatırımı uzun zamandır kullanan tanıdığım var kendisi çok memnun, benim numaramı bir yerden bulmuşlar bir ara çok aradılar müşteri hizmetleriyle 40 50 dk bildiğiniz muhabbet etmişliğim var 1 ay aralıklı olarak ama kendilerini hiç kullanmadım
Midas güzeldir içerisinde haber takibide yapabilirsiniz kendini hep ileriye taşıyor, gcm ile birlikte farklı yatırım seçenekleri ile ön plana çıkıyorlar
Borsa analizleri için fintables
Kripto için borsa olarak binance ve mexc
Analiz için coinglass ve piyasaya hızlı bir bakış için crypto bubbles
Ve hem borsa hem kripto için grafik analizi için tradingview, tradingview için alternatif uygulamalar var ancak kullanımındaki işlevlerde farklılıklar mevcut, başlangıç için tradingview yeterli
Finans haberleri için investing
Planlama için google görevler not için microsoft to do kullandım ancak zamanla ikisinide sildim google keep i daha hızlı çıkarttım hayatımdan
Not için whatsapp kullanıyorum, kendime mesaj göndererek not almaktayım (ya da bir kişi ekleyip grup kurun sonra o kişi gruptan atın tek başınıza not defteri olarak kullanın

)
Whatsapp geliştirme konusunda çok hantal ve uyuz insanlar boşuna whatsapp plus vb. ek özellik içeren modlu hallerini kullanmıyor. Ülkemizde herkes kullanmasa siler anında signal e geçerim
Çeviri için microsoft translate, gerçekten çok uzun zaman kullandım şöyle söyleyeyim google translate cümleleri yapı olarak güzel çeviriyor ancak kelime çevirisi cümle uyumu içinde çok çok kötü olduğu oluyor cümle yapısı iyi ama kelime yanlış çevirilmiş malesef anlamda hatalı oluyor

ancak microsoft translate yapı olarak google kadar olmasa da iyidir kelime seçimi ve çevirisinde google dan kat kat iyidir
Lakin tüm bunlar deepl ile tanışana kadar sürdü

bilgisayarda tarayıcıda eklenti olarak telefonda her yerde deepl kullanıyorum
Tarayıcı olarak brave
Klavye olarak microsoft swiftkey
Dosya açmak için libreoffice
Bu kadar uzun yazınca kendimi eski forum zamanlarında hissettim
Değerli görüşlerin için teşekkür ederim.Sen böyle yazınca özendim, bende yapıştırayım o zaman
-Sosyal medya olarak Twitter,İnstagram ama artık ikisinide suyu çıktı.Twitter'da sadece ülkenin 2. sayfa haberlerini görüyoruz.Girdiğimde morali bozuluyor, o yüzden sadece maç günleri giriyorum.
-İnstagram desek o da iyice tiktok'a döndü.Orada da komik videolar yada belgesel kanallarını takip ediyorum.Bir tane arkadaşım ekli değil, gerekte duymuyorum kimsenin yaşantısını görmeye.
-Telegram'daki kanallar ile gündemi takip ediyorum.
Ekşi sözlüğün gündem başlıklarını paylaştığı bir kanal var o iyi oluyor hiçbir haber kaçmıyor.
Resmi hesap değildir.
t.me
BPT Kanalından haberlere bakıyorum.
Gündemi tek mesajla takip etmek için bildirimleri açabilirsiniz. İletişim: @bptdestek
t.me
Döviz Kurlarından para birimlerine bakıyorum otomatik bot saat başı yeni kurları paylaşıyor.
Güncel dolar, euro kurları ve altın fiyatları her saat başı otomatik olarak paylaşılmaktadır. Bir önceki günün kapanış değeriyle karşılaştırılarak değişim yüzdesi yanında verilir. https://twitter.com/DovizArsivi
t.me
-Not defteri olarak Telegramı kullanıyorum, whatsapp'ta sizin dediğiniz pc'de iyi oluyor, onu bende yapıyordum ta ki çift hatlı telefon kullana kadar.Şimdi bir hattan diğerine yazıyorum

Ama sevmediğim bir olay format attığında ya da custom rom yüklediğinde bazen mesajlar kayboluyor.Whatsapp bizim google bulutumuzda yedekliyor, telegram ise kendi serverında, o yüzden telegramda şimdiye kadar hiç bir veri kaybetmedim, ama whatsapp'ta çok kaybettim.O yüzden kaybetmek istemediğim dosyalarımı telegramda saklıyorum.
Birde telegram'da NothinG Phone Forum grubu var yeni açtım, güzel arkadaşlar var içerde hepiniz davetlisiniz
NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası https://twitter.com/Teknovist https://nothingforum.com/
t.me
-Müzik için direk youtube uygulmasını kullanıyorum, ilk defa bir uygulamaya para verdiğime değdi diyebilirim.Premium candır, uzun reklamları hiç sevmiyorum.
-Evdeki GoogleTV'de ise Spotify iyi oluyor, akşamları bazen kafayı dinliyoruz müzik eşliğinde hanım ile.Telefonda da değiştirebiliyorum bunu seviyorum
-Finans uygulamalarına gelince;
Ben widget'leri aktif kullanmayı seviyorum.Bu yüzden hisselerim olduğu zaman Yapıkredinin Yatırım Dünyam uygulamasını kullanıyordum.Widget'ide ana ekrana ekleyip oradan anlık olarak takip edebiliyordum.
Osmanlı bankasının uygulamaları da iyi çok karışık değil, diğerlerine pek alışamadım.Karışık uygulamaları pek sevmiyorum.
-Planlama için birşey kullanmıyorum, planları kafamda dizayn ediyorum, bir işi bitirmeden rahat edemiyorum, o yüzden Allah vergisi yetenekle devam
-Translate için google translate kullanıyorum yıllardır, öneriniz olan deepl'a bir göz atacağım, merak ettim.
-Tarayıcı olarak mecburen Chrome kullanıyorum onu da telefonla senkronize edilebildiği için.Şimdi diyeceksiniz ki diğer tarayıcılarda da senkronizasyon var, var ama 2-3 tane profil oluşturma yok.Bu yüzden el mahküm chrome'a
Arc Browser hızlı ama onunda daha zamanı var.
-Klavye olarak yıllarca google keyboard
-Dosya açmak için google E-tablolar
-PDF için Adobe
-Çıktı tarama ve pdf oluşturma için Camscanner (Reklamlarını hiç sevmiyorum)
-İnternet hız testi için SpeedTest
-Evde tv kumandasını bulamazsam GoogleTV ile halledebiliyorum.
-Netflix aboneliğimi iptal ettim son zamdan sonra, dizipal devam
-Sendfiles ile tv'ye veri aktarıyorum.
-Browser Remote ile telefondan bulduğum bir linki tv'den açabiliyorum hızlıca.Bence tv'deki en iyi uygulamam bu.
Daha sonra bu uygulama ile maçları izliyorum,dizi film izleyebilirim.
-İnatBox olmazsa olmazım

Kendini bozmayan tek uygulama
-FC Mobile ile de oyun oynuyorum canım sıkıldığında
-Gemini yavaş kaldığı için kullanmıyorum.
-Navigasyonda ise şehir içinde Haritalar, uzun yolda ise Yandex Navigasyon
-Fotoğraf yedekleme için Google one üyeliğim var yıllık onunla Fotoğraflar'ı kullanıyorum yıllardır banko uygulmalarımdan.
-Maçkolik reklamsız kullanıyorum.Diğerlerini denedim ama alışamadım.
-Sitenin uygulamasını kullanıyorum sürekli takipte kalmak için ve bir kullanıcı bir şey yazdığında anlık bildirim geliyor ve hızlıca yardımcı olabiliyorum.
Chrome'dan masaüstü sitesi seçeneğine tıklayıp,siteyi uygulama olarak yükle seçeneği ile anaekranıma kısayol oluşturuyorum.Bildirimleride açtımmı tadından yenmiyor
Merhabalar, Xenforo yazılımın forum kullanıcılarına sunduğu çok güzel bir özellik mevcut. Hem masaüstü tarayıcılarda hem de mobil tarayıcılarda NothingForum sitemize girdiğiniz zaman Mobil uygulama olarak indirip eklemeniz mümkün. Ben uygulama görünümüne özel yeni simgeler tasarlayıp ekledim bu...
nothingforum.com
Genelde ilgi alanımda ne varsa onunla ilgili tüm uygulamaları kurar denerim, hangisi hem gözüme hemde kullanımıma uygunsa onu tercih ederim, bunları denerken açık kaynak kodlularıda deniyorum arada, güzel şeyler çıkabiliyor nadirde olsa.
Benimde epey uzun oldu, şimdiye kadarki en uzun yorumum oldu, vesile olduğunuz için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.