- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Google, yeni Android sürümü olan Android 16'nın ilk geliştirici önizlemesini (Developer Preview 1) yayınladı. "Baklava" kod adlı bu yeni sürüm, Google'ın mobil işletim sistemindeki en son yenilikleri getiriyor.
Android 16'nın Önemli Özellikleri
Henüz erken bir aşamada olmasına rağmen, Android 16'nın bazı önemli özelliklerinin ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. Bu özellikler arasında, kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştirme ve geliştirme, performans artışı, güvenlik iyileştirmeleri ve yeni API'ler yer alıyor.
Android 16'nın Yayın Takvimi
Google, Android 16'nın yayın takvimini de açıkladı:
Google, Android SDK'nın küçük güncellemeleri için bakım süresini 6 aya düşürdü. Bu adım, özellik parçalanmasını azaltmayı ve OEM'lerin ilerlemesiyle daha iyi uyum sağlamayı amaçlıyor.
Desteklenen Cihazlar
Android 16, aşağıdaki Google Pixel cihazlarını destekleyecek:
Android 16'nın Önemli Özellikleri
Henüz erken bir aşamada olmasına rağmen, Android 16'nın bazı önemli özelliklerinin ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. Bu özellikler arasında, kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştirme ve geliştirme, performans artışı, güvenlik iyileştirmeleri ve yeni API'ler yer alıyor.
Android 16'nın Yayın Takvimi
Google, Android 16'nın yayın takvimini de açıkladı:
- Beta 3: Mart 2025'te platform stabilitesi sağlanacak.
- Final Sürüm: 2025'in ikinci çeyreğinde resmi olarak piyasaya sürülecek.
- Küçük Güncelleme: 2025'in dördüncü çeyreğinde bir küçük güncelleme yayınlanacak.
Google, Android SDK'nın küçük güncellemeleri için bakım süresini 6 aya düşürdü. Bu adım, özellik parçalanmasını azaltmayı ve OEM'lerin ilerlemesiyle daha iyi uyum sağlamayı amaçlıyor.
Desteklenen Cihazlar
Android 16, aşağıdaki Google Pixel cihazlarını destekleyecek:
- Pixel 6 / 6 Pro / 6a
- Pixel 7 / 7 Pro / 7a
- Pixel Fold
- Pixel Tablet
- Pixel 8 / 8 Pro / 8a
- Pixel 9 / 9 Pro / 9 Pro XL / 9 Pro Fold