- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Google'ın popüler "Çemberle Ara" (Circle to Search) özelliği, resmi olarak Nothing Phone'larda bulunmasa da, bu özellikten faydalanmanın bir yolu keşfedildi. Bu makalede, üçüncü parti bir uygulama yardımıyla bu özelliği Nothing Phone'unuzda nasıl etkinleştirebileceğinizi adım adım anlatacağız.
Google tarafından geliştirilen "Çemberle Ara", akıllı telefon ekranınızdaki herhangi bir metni, görseli veya ikonu çember içine alarak, hızlı bir şekilde Google arama sonuçlarına erişmenizi sağlayan kullanışlı bir özelliktir. Bu özellik, özellikle Samsung ve OnePlus gibi bazı Android cihazlarda yerleşik olarak bulunurken, Nothing Phone'larda şu an için yer almıyor. Ancak endişelenmeyin, bu sorunu aşmanın bir yolu var.
mCTS Uygulaması ile "Çemberle Ara"
Nothing Phone'unuzda "Çemberle Ara" özelliğini kullanmak için "mCTS (Circle to Search 2.0)" adlı üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyacınız olacak. Play Store'dan kolayca indirilebilen bu 2MB'lık küçük uygulama, cihazınıza fazla yük bindirmeden bu özelliği kullanmanızı sağlar.
Adım Adım Kurulum:
- mCTS Uygulamasını İndirin: Google Play Store'dan "mCTS (Circle to Search 2.0)" uygulamasını bulun veya bu linkten cihazınıza indirin.
- Uygulamayı Etkinleştirin: İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, uygulamayı açarak etkinleştirin.
- Tetikleme Butonunu Ayarlayın: "Çemberle Ara" özelliğini kullanmak için bir tetikleme düğmesi atamanız gerekiyor. Bu işlem için cihazınızın Ayarlar bölümüne gidin.
- Özel Özellikler ve Hareketler: Ayarlar içinden Özel Özellikler bölümüne girin ve ardından Hareketler kısmını açın.
- Çift Basma Güç Düğmesi: "Çift Basma Güç Düğmesi" seçeneğini bulun ve tıklayın.
- Uygulama Kısayolu: "Uygulama ve Uygulama Kısayolu" seçeneğini seçerek mCTS uygulamasını bu kısayola atayın.
Uygulamanın Kullanımı:
"Çemberle Ara" etkinleştirildikten sonra, ekranınızda herhangi bir alanda çember çizerek arama yapabilirsiniz. Uygulama, sadece ana ekranda değil, uygulama çekmecesi gibi farklı alanlarda da sorunsuz bir şekilde çalışır. Uygulamanın hızlı ve hatasız bir şekilde çalıştığı da belirtiliyor.
Ek Ayarlar:
mCTS uygulaması, bazı ek ayarlar sunar. Bu ayarlar sayesinde tetikleme gecikmelerini ayarlayabilir, dili değiştirebilir ve uygulama hakkında bilgi alabilirsiniz. Eğer uygulama sorun çıkarırsa, uygulama simgesine basılı tutarak "Kaldır" seçeneğiyle uygulamayı silebilirsiniz.
Github: https://github.com/parallelcc/MiCTS/releases/
Bu kılavuz sayesinde, Nothing Phone'unuzda "Çemberle Ara" özelliğini kolayca kullanabilirsiniz. mCTS uygulaması, Nothing Phone kullanıcılarına bu kullanışlı özelliği sunarak, arama deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Uygulamayı deneyin ve geri bildirimlerinizi paylaşmayı unutmayın!
Son düzenleme: