- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Kabloyu Taktığınız Anda İnternet Paylaşımı Başlasın: Android'de Otomatik USB Tethering Ayarı
Akıllı telefonunuzun internetini bilgisayarınızla paylaşmak (Hotspot) için en verimli ve hızlı yöntemlerden biri şüphesiz USB Tethering (USB ile internet paylaşımı) kullanmaktır. Wi-Fi hotspot'a göre daha az pil tüketir ve daha stabil bir bağlantı sunar.Nothing OS Tethering Donanım Hızlandırıcısı: Daha Hızlı Bağlantı Paylaşımı
Nothing OS işletim sisteminde yer alan Tethering donanım hızlandırıcısı seçeneği, cihazınızı mobil bir Wi-Fi erişim noktası olarak kullanırken bağlantı hızınızı artırmayı hedefleyen bir özelliktir. Bu özellik, özellikle birden fazla cihazı aynı anda internete bağlamak istediğiniz durumlarda...
Ancak, telefonu her bilgisayara bağladığınızda Ayarlar menüsüne gidip, "Bağlantı Paylaşımı"nı bulup, USB Tethering anahtarını manuel olarak açmak zamanla can sıkıcı bir hal alabilir. Neyse ki Android işletim sisteminin derinliklerinde, bu işlemi tamamen otomatikleştiren gizli bir ayar mevcut.
İşte telefonu USB ile bilgisayara bağladığınız anda internet paylaşımını otomatik olarak başlatan o ayar ve nasıl yapılacağı:
Adım 1: Geliştirici Seçeneklerini Etkinleştirin
Bu ayar standart menülerde değil, "Geliştirici Seçenekleri" altında yer alır. Eğer daha önce açmadıysanız:- Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin.
- Telefon Hakkında (veya Cihaz Hakkında) kısmına gidin.
- Yazılım Bilgisi (veya Android Sürümü) bölümünü bulun.
- Burada yer alan "Derleme Numarası" (Build Number) yazısının üzerine art arda 7 kez hızlıca dokunun.
- Ekranda "Artık bir geliştiricisiniz!" uyarısını göreceksiniz. (Varsa kilit ekranı şifrenizi girmeniz istenebilir).
Adım 2: Varsayılan USB Yapılandırmasını Değiştirin
Geliştirici seçenekleri açıldığına göre artık sihirli ayarı yapabiliriz:- Ayarlar menüsüne geri dönün.
- Genellikle Sistem menüsü altında veya ana ayarlar listesinin en altında beliren Geliştirici Seçeneklerine girin.
- Aşağılara doğru kaydırarak "Ağ İşlemleri" (Networking) başlığını bulun.
- Bu başlığın altında (veya yakınında) "Varsayılan USB Yapılandırması" (Default USB Configuration) seçeneğini bulun ve tıklayın.
- Açılan listeden "USB Tethering" seçeneğini işaretleyin.
Tak ve Bağlan!
Tebrikler! Artık telefonunuzu bir USB kablosuyla bilgisayara her bağladığınızda:- Telefonunuz otomatik olarak "Dosya Transferi" veya "Sadece Şarj" moduna geçmek yerine, doğrudan USB Tethering modunu başlatacaktır.
- Bilgisayarınız saniyeler içinde telefonunuzun internetini kullanmaya başlayacaktır.
Bu ayarı yaptıktan sonra, telefonunuzu sadece fotoğraf atmak veya dosya aktarmak için bilgisayara bağladığınızda, bildirim panelinden USB modunu manuel olarak "Dosya Aktarımı"na çevirmeniz gerekebilir. Ancak önceliğiniz sürekli internet paylaşımı ise bu ayar size her gün ciddi zaman kazandıracaktır.
Son düzenleme: