- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Akıllı telefonların her geçen gün daha da büyüdüğü bir dünyada, kompakt ve cepte kolayca taşınabilen bir cihaz bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Teknoloji şirketi Ikko (Eco), tam da bu boşluğu doldurmak için tasarladığı, avuç içine sığan ama yetenekleriyle devlere kafa tutan yeni akıllı telefonu Ikko Mind One ile sahneye çıkıyor.
Yaklaşık bir yıl önce test edilen Eco ActiveBuds kulaklıkların ardından gelen bu yeni ürün, sadece küçük boyutlarıyla değil, aynı zamanda çift işletim sistemi, dönebilen tek kamera ve yenilikçi yapay zeka özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. İşte bir prototip üzerinden yapılan ilk incelemelerle Ikko Mind One'ın tüm detayları.
Tasarım ve Donanım: Küçük Boyut, Güçlü Performans
Ikko Mind One, modern bir akıllı telefon için şaşırtıcı derecede küçük boyutlara sahip. Sadece 86x72 mm ölçülerinde ve 132 gram ağırlığında olan bu cihaz, "cep dostu" tanımının hakkını veriyor. Ancak bu küçük kasanın içinde oldukça güçlü bir donanım gizli:- Ekran: 4 inç boyutunda, canlı renklere sahip bir AMOLED panel. Üstelik bu ekran, çizilmelere ve darbelere karşı üstün dayanıklılık sunan safir cam ile korunuyor.
- İşlemci: Orta-üst segmentin güçlü oyuncularından MediaTek Helio G99 yonga seti.
- Bellek ve Depolama: 8GB RAM ve 256GB dahili depolama ile akıcı bir performans ve geniş bir alan sunuyor.
En Büyük Fark: İki İşletim Sistemi Bir Arada
Mind One'ı rakiplerinden ayıran en devrimci özellik, kullanıcılara iki farklı dünya sunması:- Android 15: Güç ve Esneklik: Cihaz, kutusundan en güncel Android 15 sürümüyle çıkıyor ve şirket tarafından en az üç yıl güncelleme garantisi veriliyor. Bu, tüm favori Android uygulamalarınızı sorunsuzca kullanabileceğiniz anlamına geliyor.
- Eco AIOS: Odaklanma ve Sadelik: Telefonun üzerindeki bir tuşa uzun basarak, Ikko'nun kendi geliştirdiği Eco AIOS işletim sistemine anında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu işletim sistemi, dikkatinizi dağıtacak unsurları en aza indiren, son derece sade ve minimalist bir arayüz sunuyor. Yine de ihtiyaç duyduğunuzda Android uygulamalarını bu modda da çalıştırabiliyorsunuz.
Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
Cihaz, ismindeki "AI" (yapay zeka) ibaresinin hakkını veren bazı özel yeteneklere sahip. Kamerayı bir metne tuttuğunuzda yapay zeka destekli çeviri yapabiliyor veya bir matematik problemini gösterdiğinizde sizin için çözebiliyor.Pro versiyonunda ise bu özellikler bir adım öteye taşınıyor. Cihaz, 60'tan fazla ülkede internete bağlanabilen bir eSIM üzerinden, Wi-Fi veya fiziksel bir SIM karta ihtiyaç duymadan ücretsiz yapay zeka özellikleri sunuyor. Geleneksel bağlantı için bir nano SIM kart yuvası da mevcut.
Dâhiyane Kamera ve Modüler Aksesuar
Ikko, kamera konusunda akıllıca bir çözüm üretmiş. Cihazda, gerektiğinde öne dönerek selfie kamerası olarak da kullanılabilen, tek bir adet 50 Megapiksellik Sony sensör bulunuyor. Bu, hem maliyeti düşürüyor hem de ön ve arka kamera kalitesinin aynı olmasını sağlıyor.Dahası, Ikko bu küçük telefon için harika bir birinci parti aksesuar geliştirmiş: Telefonun altına bağlanan bir klavyeli kılıf. Bu kılıf, sadece fiziksel bir klavye sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yüksek kaliteli ses deneyimi için hi-fi DAC'e bağlı bir kulaklık jakı da içeriyor.
Fiyatlandırma ve Ulaşılabilirlik
Ikko Mind One, ilk olarak Kickstarter platformu üzerinden satışa sunulacak.- Pro Versiyon (Safir Cam + Ücretsiz AI): Kickstarter kampanyası boyunca 369 Dolar.
- Kampanya sonrası perakende satış fiyatı 499 Dolar olacak.
- Standart Model (Safir Cam ve Ücretsiz AI olmadan): Perakende satış fiyatı 399 Dolar olacak.