Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

📱 Nothing Phone (3a) Serisi Satışa Çıktı.

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Sonunda fiyatlar açıklandı. Fiyatlar biraz beklentimin yukarısında geldi.

1753191039218.png

Fiyatlar biraz yüksek çok alınacak fiyat değil

Muhtemelen döviz kurunu 41 42 filan aldılar uzun süre aynı fiyatı tutmak için. bu aralar hangi marka olursa olsun telefon alımlarınızı yapın derim yakında fiyatlarda bir artış görürüz

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşsın lütfen. Bu telefonun rakipleri kimler ve fiyatları ne durumda? Hiçbir cihazın tasarım olarak aynı seviyede olması bence pek mümkün değil ama teknik olarak hangi cihazlarla kıyaslanabilir?

Fiyatlar biraz yüksek çok alınacak fiyat değil

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşsın lütfen. Bu telefonun rakipleri kimler ve fiyatları ne durumda? Hiçbir cihazın tasarım olarak aynı seviyede olması bence pek mümkün değil ama teknik olarak hangi cihazlarla kıyaslanabilir?
Şurada onlardan çok daha ucuz ve daha iyi telefonlar var. https://www.epey.com/akilli-telefon...SqRwMoMM5bPaKX7KBzJNmdqBDWJmaXlhdDpBU0MiOw==/

İşlemci bazında Honor 400 serisi, kamera önemli değilse poco f7 hatta poco f7 işlemcide Nothing 3 ile aynı ve ekranı 3a ve 3a prodan daha başarılı. Oneplus 12r hala ciddi rakip gözümde. Honor 400 de daha donanımlı cihaz. 12/256 olanı için fiyatı hala çok iyi.

Nothing 3a serisi 2a plus'ın 3. Bir kamera eklenmiş hali, işlemci ve tasarım farklılıkları var. Onun dışında diğer her konuda aynılar. Güncellik ve kamera çok önemli değil 2a tercih edilebilir. 2 sene daha güncelleme de alacak. Ya da ikinci el temiz Nothing 2 de olur.

Evofone, diğer markaları verdiği özenin çeyreğini Nothing ürünlerine vermiyor. Bu telefonun çıkışının bunun bir kanıtı olduğunu düşünüyorum. Bahar başında çıkan telefonun yaz ortasında Türkiye'de satışa açmaları zaten ilk falsolarıydı. Ayrıca diğer telefonlarda da hali hazırda stok sorunları yaşıyorlar. Doğru düzgün telefon yok, olanların fiyatları çok problemli, istediğin konfigürasyon/renk seçimini yapamıyorsun.(Örneğin ben Nothing phone (1)'imi Beyaz almak istemiştim, fakat stoğunu bulamadığım için için siyahını almak zorunda kaldım.). (3) serisinde şuanlık Konfigürasyon ve renk konusunda sorun yok gibi fakat bu seride de fiyatlar ''alınabilir''in çok üzerinde. Halihazırda Nothing cep telefonu kullanan ve çok seven biri olarak; açıkcası bu telefonu fiyatı düzelene kadar kimseye önermeyi düşünmüyorum. Evofone çok yazık ediyor Nothing'e. Potansiyeli olan şirketin ülkedeki bilinirliği 0, kime ''Nothing cep telefonları çok iyi'' desem, Hepsi yüzüme bakıp ''o ne la'?'' diyor. Açıkcası doğru düzgün reklam yapmayıp, anlamsız fiyatlarla Nothing'in türkiyede tutunmaya devam edebilmesinin zor olduğunu düşünüyorum.

Evofone, diğer markaları verdiği özenin çeyreğini Nothing ürünlerine vermiyor. Bu telefonun çıkışının bunun bir kanıtı olduğunu düşünüyorum. Bahanothir başında çıkan telefonun yaz ortasında Türkiye'de satışa açmaları zaten ilk falsolarıydı. Ayrıca diğer telefonlarda da hali hazırda stok sorunları yaşıyorlar. Doğru düzgün telefon yok, olanların fiyatları çok problemli, istediğin konfigürasyon/renk seçimini yapamıyorsun.(Örneğin ben Nothing phone (1)'imi Beyaz almak istemiştim, fakat stoğunu bulamadığım için için siyahını almak zorunda kaldım.). (3) serisinde şuanlık Konfigürasyon ve renk konusunda sorun yok gibi fakat bu seride de fiyatlar ''alınabilir''in çok üzerinde. Halihazırda Nothing cep telefonu kullanan ve çok seven biri olarak; açıkcası bu telefonu fiyatı düzelene kadar kimseye önermeyi düşünmüyorum. Evofone çok yazık ediyor Nothing'e. Potansiyeli olan şirketin ülkedeki bilinirliği 0, kime ''Nothing cep telefonları çok iyi'' desem, Hepsi yüzüme bakıp ''o ne la'?'' diyor. Açıkcası doğru düzgün reklam yapmayıp, anlamsız fiyatlarla Nothing'in türkiyede tutunmaya devam edebilmesinin zor olduğunu düşünüyorum.
nothinge önce nothingin kendisi yazık ediyor

İşlemci bazında Honor 400 serisi, kamera önemli değilse poco f7 hatta poco f7 işlemcide Nothing 3 ile aynı ve ekranı 3a ve 3a prodan daha başarılı. Oneplus 12r hala ciddi rakip gözümde. Honor 400 de daha donanımlı cihaz. 12/256 olanı için fiyatı hala çok iyi.

Nothing 3a serisi 2a plus'ın 3. Bir kamera eklenmiş hali, işlemci ve tasarım farklılıkları var. Onun dışında diğer her konuda aynılar. Güncellik ve kamera çok önemli değil 2a tercih edilebilir. 2 sene daha güncelleme de alacak. Ya da ikinci el temiz Nothing 2 de olur.
honor magic 7 lite bile bundan iyi

Evofone, diğer markaları verdiği özenin çeyreğini Nothing ürünlerine vermiyor. Bu telefonun çıkışının bunun bir kanıtı olduğunu düşünüyorum. Bahar başında çıkan telefonun yaz ortasında Türkiye'de satışa açmaları zaten ilk falsolarıydı. Ayrıca diğer telefonlarda da hali hazırda stok sorunları yaşıyorlar. Doğru düzgün telefon yok, olanların fiyatları çok problemli, istediğin konfigürasyon/renk seçimini yapamıyorsun.(Örneğin ben Nothing phone (1)'imi Beyaz almak istemiştim, fakat stoğunu bulamadığım için için siyahını almak zorunda kaldım.). (3) serisinde şuanlık Konfigürasyon ve renk konusunda sorun yok gibi fakat bu seride de fiyatlar ''alınabilir''in çok üzerinde. Halihazırda Nothing cep telefonu kullanan ve çok seven biri olarak; açıkcası bu telefonu fiyatı düzelene kadar kimseye önermeyi düşünmüyorum. Evofone çok yazık ediyor Nothing'e. Potansiyeli olan şirketin ülkedeki bilinirliği 0, kime ''Nothing cep telefonları çok iyi'' desem, Hepsi yüzüme bakıp ''o ne la'?'' diyor. Açıkcası doğru düzgün reklam yapmayıp, anlamsız fiyatlarla Nothing'in türkiyede tutunmaya devam edebilmesinin zor olduğunu düşünüyorum.

Hocam fiyatlar şok edici geldi fakat yurtdışı fiyatını x2 yapınca çıkan fiyat bundan bir tık daha fazla. yani Nothing hep pahalıydı. Siz Np1 i ucuz aldığınız için hep ucuz beklediniz muhtemelen.

Zaten NP3 çıktığında carl pei de yazdı. Bu marka herkes için değil bazı kişiler için. Marka pahalı olmak istiyor ve asla fiyat rekabetine girmek istemiyor. Adamlar net, isteyen gidip oppo xiaomi tecno vs alsın ama Nothing asla fiyat rekabetine girmeyecek ve kendini üstte konumlayacak. Benim yazılımım tasarımım bunu hakediyor diyor.

Hindistanlılar en çok bozulanlar bu yeni fiyatlamaya. Onlara CMF Phone yakışır demek istemiş şirket.

Bu arada bende de NP1 var ve Beyaz rengi ilk bitenlerdendi. Globalde de beyaz renk hep bitti. Firma düzgün bir üretim planlaması yapmadı. Yani Evofoneluk bir durum yok.

Bu arada Nothing markasını diğer markalarla kıyaslamayın. Adet fiyat vs konusunda o devlerle rekabete giremez. Maliyet işi hacim işi. Nothingde şu anda o yok.

Hocam fiyatlar şok edici geldi fakat yurtdışı fiyatını x2 yapınca çıkan fiyat bundan bir tık daha fazla. yani Nothing hep pahalıydı. Siz Np1 i ucuz aldığınız için hep ucuz beklediniz muhtemelen.

Zaten NP3 çıktığında carl pei de yazdı. Bu marka herkes için değil bazı kişiler için. Marka pahalı olmak istiyor ve asla fiyat rekabetine girmek istemiyor. Adamlar net, isteyen gidip oppo xiaomi tecno vs alsın ama Nothing asla fiyat rekabetine girmeyecek ve kendini üstte konumlayacak. Benim yazılımım tasarımım bunu hakediyor diyor.

Hindistanlılar en çok bozulanlar bu yeni fiyatlamaya. Onlara CMF Phone yakışır demek istemiş şirket.

Bu arada bende de NP1 var ve Beyaz rengi ilk bitenlerdendi. Globalde de beyaz renk hep bitti. Firma düzgün bir üretim planlaması yapmadı. Yani Evofoneluk bir durum yok.

Bu arada Nothing markasını diğer markalarla kıyaslamayın. Adet fiyat vs konusunda o devlerle rekabete giremez. Maliyet işi hacim işi. Nothingde şu anda o yok.

Umarım dediğiniz gibi rekabete girmez.

Bu şekilde de çok bir gelişme gösteremez. Sony gibi takılırlar. Ama Nothing Os te Sony gibi özel kamera yazılımları, ses algoritması, ekran, kasa materyali vs yok. Artı Sony'in farklı ürün gamları var. Gelir kaynakları var. Nothing de böyle bir şey yok. Pixel, oxyjen os, xperia launcher gibi saf andorid sayılır. Yani markayı ilgi çekebilecek tek şey tasarım kalıyor. Ancak aynı fiyata daha donanımlı bir cihaz alınabiliyorken bilemiyorum. Bu fiyatlar ile gerçekten zor. Niş marka olarak takılması bence yanlış. Öyle aman aman bir özelliği ya da farklılığı yok.

Oneplus'ı ilk kurduklarında strateji uygun fiyata amiral gemisi katilii yapmaktı. Bunuda bir döneme kadar yapmayı başardılar. Daha sonra oturunca preminium segmentine oynamaya başladı. Şuan belli bir seviyeye geldi. Oppo ya satıldığında işler değişti biraz ama hala belli bir seviyedi.

Üst segmente oynayıp üst segment cihazı yok. Ama fiyat üst segment. Tüm dünya ekonomik olarak zorlu süreçler yaşamaktayken işleri çok zor. Birde bir akşam vakti sessiz sedasız cihazları satışa sunmak olmadı. Bütçe ayırılmıyor belki ama farkındalık olarak hiç bir şey yapılmadı. Direk satışa koydular. İlgi alaka yok. Büyümek için gerekirse Oneplus gibi davetiye usulü ile bile satış yapılabilirdi. Talep arttırılırdı ilgi çekilebilirdi.

Bir bedel karşılığı biz bir ürün alıyoruz. Bu ürünün bize faydaları, f/p oranı ve bize sundukları önemli. Üretim adeti olarak büyük markalar gibi üretim yapamazlar ama piyasada yer edinmek istiyorlar ise strateji değiştirmek zorundalar. Bu kafa ile ömürleri uzun olmayacaktır. Kendimin kullanmış olduğu cihazların özelinde standart bir cihaz için fiyatlar yüksek. Güncel kullandığım cihazlar NP 1-2-2a, Sony Xperia 1 ıv, Samsung s22, Honor 400. Şahsım olarka Nothing'in ilk iki serilerini kulanmama rağmen 3 serisi maalesefki sınıfta kaldı.

NP firmasının belli bir kesime hitap etmesini anlıyor ve sadece bu nedenle cihazımı kullanmaktan keyif alıyorum. Hız ve akıcılık konusunda da amiral gemisi cihazlardan farkı olmadığı da ortada lakin özellikle bizim ülkemizde işlemci, kamera, ekran hızı, kalitesi, bataryası, ısınması gibi detaylar bu kadar önemli iken gerçekten de satılması zor.

Muhtemelen sadece görüntüsüne olan hayranlığımdan yine NP alacağım ama bu ülkede cihazı görenlerin "aaa" bu nedir tepkilerinden ileri de gidemeyeceği aşikar...

Bu arada bazı arkadaşların gündelik olarak 3 hatta 4 cihaz kullandıklarını okuyorum. Bu nasıl oluyor merak içindeyim :) Tek telefonu zor taşıyorken hele...

İnş düşer ama hala yüksek. 3a için 20-25.000 TL arasın ideal. 3a pro içinde mak. 28.000 TL ideali. Gerçi 3a ve pro arasında ciddi farklarda yok.

Pek tabii ki, fiyat olarak isterlerse rekabet etmeyebilirler. ''Ben premium ürün satıyorum'' deyip kâr marjı yüksek ürünler satışa çıkartabilirler. Phone (3) öyle bir telefon zaten. Fakat bu telefon (3A PRO) yurtdışında S24 FE'den daha uyguna satılıyor.
1753270341445.png
1753270348742.png

Kaynakça: Mediamarkt Germany
(İnternet fiyatları birbirlerine daha yakın fakat 3A PRO yaklaşık 50 euro daha uygun kalmış oluyor.)
Yurtdışında S24 FE'den daha uyguna satılan bir telefona neden 35 bin lira veriyorum? Bu direkt müşterilerle dalga geçmektir, müşteriyi dolandırmaktır. Bunun bana göre savunulabilecek bir kısmı yok, düpe düz kazık fiyata telefon satın almak zorunda bırakılıyoruz. Zaten bu fiyat bu seviyede kalırsa telefonlar ellerinde patlayacak. Yok ''şu kampanyası'' ''bu kampanyası'' diyerek fiyatı S24 FE'nin yakınlarına yapıştıracaklar. O vaziyette önerilip, alınabilecek bir telefon olur. Fakat şuan satış yapmaları çok zor.

Cihazın tasarımı gerçekten çok hoş. Ciddi bir glyph hayranı olarak bana göre tasarımı 3'e göre daha dikkat çekici. NP2 kullanıyorum. NP3 çok pahalı (kendi bütçeme göre) 3apro ise geçiş için mantıklı mı sorularıyla savaşıyorum şu an. NP2 gri kullanıyorum, siyahını almadığıma da hayıflanıyorum. 3apro siyah'a geçiş yapsam, hazır np2 fiyatları da bu kadar yükselmişken, nasıl olur acaba... Deli sorular...

Cihazın tasarımı gerçekten çok hoş. Ciddi bir glyph hayranı olarak bana göre tasarımı 3'e göre daha dikkat çekici. NP2 kullanıyorum. NP3 çok pahalı (kendi bütçeme göre) 3apro ise geçiş için mantıklı mı sorularıyla savaşıyorum şu an. NP2 gri kullanıyorum, siyahını almadığıma da hayıflanıyorum. 3apro siyah'a geçiş yapsam, hazır np2 fiyatları da bu kadar yükselmişken, nasıl olur acaba... Deli sorular...
Nothing Phone (2) halen çok güzel bir telefon. Biraz eskidi fakat halen ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilen bir telefon. Kamera kullanan biri değilseniz geçmenizin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. 4. Jenerasyon cihazları beklerdim ben olsam.

Pek tabii ki, fiyat olarak isterlerse rekabet etmeyebilirler. ''Ben premium ürün satıyorum'' deyip kâr marjı yüksek ürünler satışa çıkartabilirler. Phone (3) öyle bir telefon zaten. Fakat bu telefon (3A PRO) yurtdışında S24 FE'den daha uyguna satılıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 2686Ekli dosyayı görüntüle 2687
Kaynakça: Mediamarkt Germany
(İnternet fiyatları birbirlerine daha yakın fakat 3A PRO yaklaşık 50 euro daha uygun kalmış oluyor.)
Yurtdışında S24 FE'den daha uyguna satılan bir telefona neden 35 bin lira veriyorum? Bu direkt müşterilerle dalga geçmektir, müşteriyi dolandırmaktır. Bunun bana göre savunulabilecek bir kısmı yok, düpe düz kazık fiyata telefon satın almak zorunda bırakılıyoruz. Zaten bu fiyat bu seviyede kalırsa telefonlar ellerinde patlayacak. Yok ''şu kampanyası'' ''bu kampanyası'' diyerek fiyatı S24 FE'nin yakınlarına yapıştıracaklar. O vaziyette önerilip, alınabilecek bir telefon olur. Fakat şuan satış yapmaları çok zor.

Aslında doğru olan cevap şu, S24 FE türkiyede ucuz satılıyor. bu telefonu inanılmaz sübvanse ediyor samsung. A56 da öyle.

Geri
Üst Alt