Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chrome'da Instagram Reels ve YouTube Shorts Videolarında Yeşil Çizgi Sorunu Çözümü

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Tarayıcınızda gezinirken Instagram Reels, Stories veya YouTube Shorts videolarını açmaya çalıştığınızda can sıkıcı yeşil çizgiler ve bozuk karelerle mi karşılaşıyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Son zamanlarda birçok kullanıcı, Google Chrome tarayıcısı üzerinden bu tür kısa videoları izlerken bu problemle karşılaştığını bildiriyor.

1747645191-877934-screenshot-20250510-115530.png
1750107088-222272-screenshot-20250617-020708.png

Neyse ki, bu sorunun çözümü oldukça basit ve herhangi bir program indirmenize veya karmaşık işlemler yapmanıza gerek yok. Sorun, genellikle Chrome'un videoları daha hızlı işlemek için kullandığı "Donanım Hızlandırma" özelliği ile bilgisayarınızın ekran kartı sürücüleri arasında yaşanan bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Çözüm ise Chrome'un bu ayarlarını manuel olarak değiştirmekten geçiyor.

Google Destek forumlarında da paylaşılan ve birçok kullanıcı için işe yarayan bu yöntemi aşağıda adım adım bulabilirsiniz.

Adım Adım Çözüm: Chrome Flags Ayarları​

Bu adımları takip ederek Chrome'un video işleme yöntemini değiştirecek ve sorunu ortadan kaldıracaksınız.
  1. Chrome Flags Menüsünü Açın
    Google Chrome tarayıcınızı açın ve adres çubuğuna aşağıdaki metni yazıp Enter tuşuna basın:
    Kod:
    chrome://flags

Bu sizi Chrome'un deneysel özellikler menüsüne götürecektir. Bu sayfadaki ayarları değiştirirken dikkatli olmanız gerekse de, aşağıdaki adımlar güvenlidir.
  2. Donanım Hızlandırmalı Video Kod Çözmeyi Devre Dışı Bırakın
    Açılan sayfanın üst kısmındaki arama kutucuğuna “Hardware-accelerated video decode” yazın. Çıkan ayarın yanındaki kutucuğa tıklayarak durumu "Disabled" (Devre Dışı) olarak değiştirin.
  3. Donanım Hızlandırmalı Video Kodlamayı Devre Dışı Bırakın
    Benzer şekilde, arama kutucuğuna bu kez “Hardware-accelerated video encode” yazın. Bu ayarı da yine "Disabled" (Devre Dışı) olarak ayarlayın.
  4. Yazılım İşleme Listesini Etkinleştirin
    Son olarak, arama kutucuğuna “Override software rendering list” yazın. Bu ayar, Chrome'u donanım yerine yazılım tabanlı işlemeye zorlayarak uyumsuzlukları giderir. Bu seçeneği "Enabled" (Etkin) olarak değiştirin.
  5. Chrome'u Yeniden Başlatın
    Bu üç değişikliği yaptıktan sonra, ekranın sağ alt köşesinde "Relaunch" (Yeniden Başlat) butonu belirecektir. Bu butona tıklayarak Chrome'un yeniden başlamasını ve ayarların geçerli olmasını sağlayın.

İşlem Tamam!​

Chrome yeniden başladıktan sonra Instagram veya YouTube'u tekrar ziyaret edip bir Reels veya Shorts videosu açmayı deneyin. Yeşil çizgi ve bozuk kare sorununun tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz. Bu basit ayar değişikliği, can sıkıcı video sorununu kalıcı olarak çözerek sosyal medya ve video deneyiminizi eski haline getirecektir.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt