Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Google Servisleri Olmayan Nothing OS – Saf Nothing Deneyimi Mümkün Mü?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Teknoloji dünyasında sürekli olarak yeni fikirler ve yenilikler arayışındayız. Benim de sizlerin ilgisini çekebileceğini düşündüğüm bir fikrim var: Google servislerinden arındırılmış, ancak tam teşekküllü bir Nothing deneyimi sunan bir Nothing OS.

💡 Bu Tam Olarak Ne Anlama Geliyor?

Hayal edin: Bildiğiniz ve sevdiğiniz o pürüzsüz Nothing OS – temiz tasarımı, özgün widget'ları, Hava Durumu, Galeri gibi Nothing uygulamaları ve daha fazlası… Ama bu sefer tamamen Google servislerinden bağımsız! Bunun yerine, Nothing kendi Nothing Uygulama Mağazası'nı hayata geçirebilir. Bu mağaza, özel Nothing uygulamalarının açık kaynaklı yapılmasına gerek kalmadan kullanıcılara sunulduğu bir platform olabilir.

🚀 Neden Bu Harika Bir Fikir?

Bu yaklaşımın birçok önemli avantajı var:
  • Daha Fazla Gizlilik: Arka planda çalışan Google takip mekanizmaları ortadan kalkar. Kullanıcılar, kişisel verilerinin gizliliği konusunda çok daha fazla kontrol sahibi olur. Veri gizliliği, günümüzde kullanıcıların en çok önem verdiği konuların başında geliyor.
  • Daha İyi Performans: Google servislerinin yarattığı şişkinlik (bloatware) azalır. Sistem kaynakları daha verimli kullanılır, bu da daha akıcı bir kullanıcı deneyimi ve performans artışı anlamına gelir.
  • Aynı İkonik Tasarım: Jenerik AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) hissiyatından uzak, yalnızca saf Nothing tasarım dili korunur. Nothing deneyimi, olduğu gibi devam eder.
🛠 Google'ın Yerine Ne Gelecek?

Peki, Google servisleri olmadan bu sistem nasıl işleyecek? İşte olası alternatifler:
  • Uygulama Mağazası:
    • F-Droid ve Aurora Store: Açık kaynaklı ve gizlilik odaklı uygulamalar için harika seçenekler.
    • Özel Nothing Mağazası: Resmi Nothing uygulamaları ve belki de seçilmiş üçüncü parti uygulamalar için özel bir platform. Bu mağaza, Nothing ekosistemini güçlendirebilir.
  • Haritalar: OpenStreetMap tabanlı uygulamalar, Google Haritalar'a güçlü bir alternatif sunar. Gizliliğe önem veren kullanıcılar için ideal bir çözüm.
  • Bulut: Nextcloud gibi kendi kendine barındırılabilen (self-hosted) çözümler veya gizlilik odaklı iş ortaklığı servisleri. Kullanıcılar, kişisel verilerini daha güvenli bir şekilde saklayabilir.
  • Temel Sistem Uygulamaları: Google'ın varsayılan uygulamalarının yerine Nothing'e özel uygulamalar:
    • Nothing Telefon Uygulaması: Aramalar ve telefon yönetimi için.
    • SMS Uygulaması: Mesajlaşma için.
    • Kişiler Uygulaması: Kişi yönetimi için.
    • Takvim Uygulaması: Etkinlik ve randevu yönetimi için.
🔥 Gizlilik ve Stil Mükemmel Birleşimi Olmaz mıydı?

Bence bu, gizlilik ve stil arayan kullanıcılar için mükemmel bir kombinasyon olabilir. Nothing Phone kullanıcıları, Google'ın veri toplama endişelerinden uzak, Nothing'in özgün tasarımından ve akıcı deneyiminden vazgeçmeden faydalanabilirler.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?
  • 🔹 Böyle bir işletim sistemini kullanır mıydınız?
  • 🔹 Hangi uygulamalar veya özellikler olmazsa olmazdı?
  • 🔹 Nothing bu fikri resmi olarak mı sunmalı, yoksa özel bir ROM seçeneği olarak mı çıkarmalı?
Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi merakla bekliyorum! Bu fikir hakkında ne düşündüğünüzü bizimle paylaşın. Belki de gelecekte Google'sız Nothing deneyimi gerçeğe dönüşebilir.

hayal edince çok güzel ama bu haliyle bile içinde -ufak tefek de olsa- bir sürü sorun barındırıyor nothing os. bir de her şeyi onlara bırakırsak deneyim mahvolabilir. bence şirket belli bi güce gelene kadar google'dan devam.

hayal edince çok güzel ama bu haliyle bile içinde -ufak tefek de olsa- bir sürü sorun barındırıyor nothing os. bir de her şeyi onlara bırakırsak deneyim mahvolabilir. bence şirket belli bi güce gelene kadar google'dan devam.

Bende aynı düşüncedeyim.Bu konuda degoogle politikasıyla ilerleyen bir topluluk var GrapheneOS, destekçileri epey var ama bir google ile baş etmek kolay değil.

bana bir telefon çıkartsınlar ve sadece ana ekranda google play store olsun. telefon mesajları bile oradan indirip kendi telefonumu yapayım.

ben d| böyle isterdim zaten güya bloatware yok diyorlar ama Google uygulamalarini dayatiyorlar

Düşünce güzel ve düşüncenin arkaplanını anlayabiliyorum. Ancak neredeyse imkansız.

Uygulama mağazasından önce uygulamaları ele alalım.
1-Popüler birçok uygulama android bazında google uygulamalar ile uyumlu olarak piyasaya sürülüyor.
GMS yok ise uygulamayı kullanamama sorunu oluyor. Yani hiç açılmamak. Özellikle yemek, sipariş ve alışveriş uygulamaları.
2-Bildirimleri alamama sorunu var. GMS yok ise yükleyin diye hata veriyor. Hele ki para verdiğiniz bir uygulama veya sürekli kullanmak zorunda kaldığınız bir uygulama ise bildirim alamamak resmen işkence çektiriyor. Bunu uygulama firmasına da anlatamıyorsunuz çünkü umurlarında olmuyor.
MicroG ile bu iki durumu aşarım zannetmeyin yine aynı şekilde hata alıyorsunuz. Kısa süreli çözüm olsa bile sonra yine aynı terane..

Uygulama mağazası konusuna gelirsek, bir mağazayı büyütmek çok zor. Hatta baya zor.
Örnekler: microsoft mağaza yüzünden piyasada büyüyenedi. Telefonları bana göre zamanına göre çok iyiydi.
Aptoide, apkpure, zamansal olarak bu mağazaların büyümeleri dahi çok vakit aldı.
Aurora store nispeten daha hızlı büyüdü ancak yinede yetersiz. Kullanan varsa telefon modelini farklı gösterip uygulama yüklemeler yapılıyor ancak stabil çalışmadığı oluyordu son kullandığımda.
Huawei appgallery, kaç yıl oldu hala huawei kullananlar appgallery yerine apkpure ve aurora kullanıyor.

Kısacası diyelim ki böyle bir yönelim seçti nothing, bu kafasına sıkmaktan başka bir şey olmaz. Daha yeni bir şirket, böyle bir proje başlatıp elini ayağını çekip topluluğa bırakır, akışına bırakıp zamanla gelişmesini beklemek dışında bu işe bulaşamaz.

• Beğen
Tepkiler: ars
Geri
Üst Alt