Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Huawei PURA 70 Kullanıcı Yorumları

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Huawei'nin merakla beklenen PURA 70 modeli, elinde tuttuğum andan itibaren beni şaşırtan ve memnun eden bir deneyim sundu. Şimdi gelin, cihazın tasarımından kamerasına, performansından bataryasına kadar tüm özelliklerini yakından inceleyelim.

1730962698685.png

Tasarım: Premium Bir Dokunuş​

PURA 70'in en dikkat çekici özelliklerinden biri kuşkusuz tasarımı. Düz kenarları ve kutu gibi yapısıyla hem şık bir görünüm sunuyor hem de elde rahatça tutulmasını sağlıyor. Cihazın premium hissiyatı, kullanılan malzemelerin kalitesiyle birleşince oldukça başarılı bir sonuç ortaya çıkmış. Tasarım konusunda Huawei, PURA 70 ile tam notu hak ediyor. (10/10)

Ekran: Keskin ve Canlı Görüntüler​

OLED ekran teknolojisiyle donatılan PURA 70, sunduğu keskin ve canlı görüntülerle göz dolduruyor. Ekranın gövdeyle uyumu da oldukça başarılı. Renk doğruluğu ve kontrast oranı yüksek olan bu ekran, hem içerik tüketimi hem de oyun oynama deneyimini oldukça keyifli hale getiriyor. (10/9)

İşlemci: Güçlü, Ancak Rakiplerinin Gerisinde​

Cihazın kalbinde yer alan 7nm Kirin 9000s1 işlemci, günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşatmasa da rakiplerine göre biraz geride kalıyor. Özellikle oyunlarda, daha güçlü işlemcilere sahip cihazlarda görülen akıcılığı yakalamak mümkün olmuyor. Ancak genel olarak, PURA 70'in işlemcisi günlük işler ve orta seviye oyunlar için yeterli performans sunuyor. (10/7)

Kamera: Profesyonel Sonuçlar​

PURA 70'in en büyük sürprizlerinden biri de kamera performansı oldu. Özellikle ana kamera ve 5x zoom, sunduğu detaylı ve net görüntülerle beni oldukça etkiledi. Makro çekimler de oldukça başarılı. Video kayıt kalitesi ise önceki modellere göre iyileşme göstermiş olsa da, hala rakiplerinin gerisinde kalıyor. (10/9)

Ses: Beklenenin Üzerinde​

Huawei cihazlarında genellikle ses performansı konusunda beklentilerim yüksek olmasa da, PURA 70 beni bu konuda da şaşırttı. Cihazın ses çıkışı oldukça yüksek ve net. Ancak kulaklık ses desteği konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. (10/9)

Batarya: Uzun Ömürlü​

PURA 70'in kompakt boyutlarına rağmen batarya ömrü oldukça iyi. Yoğun kullanımda bile bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Ayrıca cihazın ısınma yapmaması da cabası. (10/9)

Genel Değerlendirme​

Huawei PURA 70, sunduğu şık tasarım, başarılı kamera performansı ve uzun batarya ömrüyle dikkat çeken bir cihaz. Özellikle kamera konusunda iddialı olan kullanıcılar için oldukça iyi bir seçenek. Ancak işlemci performansı konusunda biraz daha iddialı bir cihaz arayanlar için farklı seçenekleri değerlendirmeleri gerekebilir. Google servislerinin olmaması konusunda ise, cihazı kullandığım süre boyunca herhangi bir sorun yaşamadım. MicroG sayesinde bu eksiklik başarıyla giderilmiş.

Özetle:
  • Tasarım: 10/10
  • Ekran: 10/9
  • İşlemci: 10/7
  • Kamera: 10/9
  • Ses: 10/9
  • Batarya: 10/9
Kimler için uygun:
  • Şık ve kompakt bir telefon arayanlar
  • Kamera performansına önem verenler
  • Uzun batarya ömrü isteyenler
Kimler için uygun değil:
  • En güçlü işlemciye sahip telefonu arayanlar
  • Google servislerine bağımlı olanlar
Kamerası mükemmel. Şarj olanağı tam 30 dk %75 şarj. Görüntüsü mükemmel. Tek sıkıntısı mağazalarda aksesuarı bulunmuyor. Sadece internet üzeri. Ankarada gezmediğim yer kalmadı kılıf bulamadım. Google play sıkıntısınıda gbox üzerinden hallettim. Eski telefonum p30 du phone clone uygulamasıyla 15 dk içerisinde herşeyi bire bir şekilde aktardım. Hatta ekran düzeni bile aynı oldu. Iphone alıp şarja bağımlı yaşayacağıma huawei alıp kaliteye bakarım

Not: Bu inceleme, tamamen kişisel deneyimime dayanmaktadır. Farklı kullanıcılar, farklı sonuçlar elde edebilirler.

Son düzenleme:
Uzun süre huawei kullandım. Önerir miyim? Öneririm. Ancak güncelleme konusunda ve müşteri hizmetlerinden bir şey beklemeyin. Güncelleme gelecek derler peki ne zaman? Üç vakte kadar 🙂 batarya konusunda iyidir. Kameraları da iyidir. Dayanıklıdırlar ancak google hizmetlerin olmadığını bilin ve buna göre alın. Apkpure apdoit ve kendi appgallery ile indirirsiniz. Youtube u modlu kullanırsınız. (vanced artık önermem çok reklam koyuyor, skytube öneririm ama kullanıcı girişi ve bir çok özelliklerden arındırılmış bir youtube versiyonudur şuan np2a da dahi kullanırım)

Bazı uygulamaların google servisleri olmadan çalışmaması da canınızı sıkabilir. Getir, yemeksepeti vb. Mc burger vb yemek uygulamaları öyledir. Bazı uygulamalarda google hizmetler yok diye bildirimler çalışmaz der. Yoğun kullandığınız uygulamalar olursa bunlar canınızı çok sıkar.
Birde whatsapp a girmemeye neden olan bir durumu olabiliyor. Bu whatsapp resmi sürüm değildir diye. Bu hatayı alırsanız sürekli kullandığınız numaraya giremeyeceksinizdir. Diğer numaralara girersiniz. Uzun süre modlu whatsapp kullanınca 2-3 yıl o zaman ortaya çıkabiliyor. Tarihin en kötü müşteri hizmetleriyle de o zaman whatsapp desteğe yazarak tanışırsınız 😂 çünkü yoklar hep otomatik cevap geliyor. Tek kurtuluş root ama bilin bakalım huawei ne vermiyor. 😁

Yine de öneririm. Çünkü sağlam telefon yarı yolda bırakmıyor. Uygulamalar konusunu hallederim diyene önerilir.

Uzun süre huawei kullandım. Önerir miyim? Öneririm. Ancak güncelleme konusunda ve müşteri hizmetlerinden bir şey beklemeyin. Güncelleme gelecek derler peki ne zaman? Üç vakte kadar 🙂 batarya konusunda iyidir. Kameraları da iyidir. Dayanıklıdırlar ancak google hizmetlerin olmadığını bilin ve buna göre alın. Apkpure apdoit ve kendi appgallery ile indirirsiniz. Youtube u modlu kullanırsınız. (vanced artık önermem çok reklam koyuyor, skytube öneririm ama kullanıcı girişi ve bir çok özelliklerden arındırılmış bir youtube versiyonudur şuan np2a da dahi kullanırım)

Bazı uygulamaların google servisleri olmadan çalışmaması da canınızı sıkabilir. Getir, yemeksepeti vb. Mc burger vb yemek uygulamaları öyledir. Bazı uygulamalarda google hizmetler yok diye bildirimler çalışmaz der. Yoğun kullandığınız uygulamalar olursa bunlar canınızı çok sıkar.
Birde whatsapp a girmemeye neden olan bir durumu olabiliyor. Bu whatsapp resmi sürüm değildir diye. Bu hatayı alırsanız sürekli kullandığınız numaraya giremeyeceksinizdir. Diğer numaralara girersiniz. Uzun süre modlu whatsapp kullanınca 2-3 yıl o zaman ortaya çıkabiliyor. Tarihin en kötü müşteri hizmetleriyle de o zaman whatsapp desteğe yazarak tanışırsınız 😂 çünkü yoklar hep otomatik cevap geliyor. Tek kurtuluş root ama bilin bakalım huawei ne vermiyor. 😁

Yine de öneririm. Çünkü sağlam telefon yarı yolda bırakmıyor. Uygulamalar konusunu hallederim diyene önerilir.

Çok güzel bir yorum olmuş, ağzınıza sağlık. Huawei hiç kullanmadım. Bir ara Xiaomi mi note 10 ile Huawei Mate 20 arasında kalmıştım, sonra bataryasından ötürü Xiaomi' yi seçmiştim. Yaklaşık 4-5 sene kullandım, çokta memnun kaldım.

Huawei kalite olarak daha güzel geliyordu Xiaomi' den. Ama uygulama tarafında bu kadar sorun çıkarmasını beklemiyordum, ben sadece uygulaması az olarak biliyordum, meğerse bir sürü handikabı varmış.

Handikap google ve abd yaptırımıyla başladı. Emui kullanan birisi alışırsa apple, samsung, xaomi umursamaz. Huaweiden devam eder. Yaptırımlar belini bükmedi, belini büken uygulama sahipleri ve yazılımcılar oldu. Apple ve google hizmetlerine uyumlu olması için uğraşılması yeterli geliyor. Çünkü çoğunluk bunların kontrolünde. Hms'yi kim ne yapsın. Şirketlerin çalışanları da ayrı mal.çark işlesin yeterli gözüyle bakanlar var. Hiçkimse rekabet istemiyor düzen devam etsin mantığında. İsmini yazmayacağım a uygulamasına yazmıştım. Bildirimleri alamıyorum uygulamanızı hms ye göre yani huaweiye göre düzenlemeyi dününüyor musunuz? Şu kadar kullanıcısı var cart curt yazdım pastada dilimi olan bir marka sonuçta. Gelen cevap "uygulamamızı google play storeden indirirseniz sorun yaşamazsınız. İyi günler."
Dedim soruma bir cevap vermemişsiniz bir kaç mail daha attık. Adam demesin mi bizim sadece google play store üzerinde uygulamamıza ulaşabilirsiniz. Çıldırdım apkpure üzerinden bakıyorum uygulamayı yükleyen şirketin kendisi 😂😂😂 beni yetkili olarak ilettikleri şahıs uygulamalarının nerelerde yükleyip paylaştıklarından birhaber. Nato kafa nato mermer anlayacağınız.

Hatırlanırsa windows phone neden büyüyemedi o da uygulama sıkıntısı yaşadı. Kullanmadım kurcalama fırsatım olmuştu. Uygulama sıkıntısı yüzünden büyüyemediler. Kendileride itiraf etmişlerdi.

Kısacası şuan dünyadaki büyük uygulama ve şirketler rekabetten kaçınıyorlar. Bana kalırsa çok uzun bir süre android ve ios dışında yeni bir şey gelmeyecek. Bu konuda tek sıkıntı rwkabet istenmemesi de değil firmaların ilerlemek istememeside var. Kurulu düzeninden kim vazgeçmek ister ki 😑

Gene uzun yazmışım 😁

Son düzenleme:
Handikap google ve abd yaptırımıyla başladı. Emui kullanan birisi alışırsa apple, samsung, xaomi umursamaz. Huaweiden devam eder. Yaptırımlar belini bükmedi, belini büken uygulama sahipleri ve yazılımcılar oldu. Apple ve google hizmetlerine uyumlu olması için uğraşılması yeterli geliyor. Çünkü çoğunluk bunların kontrolünde. Hms'yi kim ne yapsın. Şirketlerin çalışanları da ayrı mal.çark işlesin yeterli gözüyle bakanlar var. Hiçkimse rekabet istemiyor düzen devam etsin mantığında. İsmini yazmayacağım a uygulamasına yazmıştım. Bildirimleri alamıyorum uygulamanızı hms ye göre yani huaweiye göre düzenlemeyi dününüyor musunuz? Şu kadar kullanıcısı var cart curt yazdım pastada dilimi olan bir marka sonuçta. Gelen cevap "uygulamamızı google play storeden indirirseniz sorun yaşamazsınız. İyi günler."
Dedim soruma bir cevap vermemişsiniz bir kaç mail daha attık. Adam demesin mi bizim sadece google play store üzerinde uygulamamıza ulaşabilirsiniz. Çıldırdım apkpure üzerinden bakıyorum uygulamayı yükleyen şirketin kendisi 😂😂😂 beni yetkili olarak ilettikleri şahıs uygulamalarının nerelerde yükleyip paylaştıklarından birhaber. Nato kafa nato mermer anlayacağınız.

Hatırlanırsa windows phone neden büyüyemedi o da uygulama sıkıntısı yaşadı. Kullanmadım kurcalama fırsatım olmuştu. Uygulama sıkıntısı yüzünden büyüyemediler. Kendileride itiraf etmişlerdi.

Kısacası şuan dünyadaki büyük uygulama ve şirketler rekabetten kaçınıyorlar. Bana kalırsa çok uzun bir süre android ve ios dışında yeni bir telefon işlemcisi gelmeyecek. Bu konuda tek sıkıntı rwkabet istenmemesi de değil firmaların ilerlemek istememeside var. Kurulu düzeninden kim vazgeçmek ister ki 😑

Gene uzun yazmışım 😁

O kadar doğru ki, altına sadece imzamı atarım. Kimse gelişmek istemiyor, patlak bir sorun yoksa sorun yok kafasındalar. Dijital çağa yavaş yavaş alışıyoruz. Bir şey x'de tt oluyorsa gündem o oluyor ve hemen çalışmalara başlanıyor, gündem olmuyorsa sıkıntı yok.

Koca ülke dahi bu şekilde işliyor. X kişi suç işliyor, salınıyor. Sonra gündem oluyor salındığı, hooop hapishane'ye. Allah sonumuzu hayır etsin.

Yanlız Huawei'den nasıl ülke gündemine geldim bende bilmiyorum :D

Geri
Üst Alt