Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Ear (Stick) Pilinin Hızlı Tükenmesinin Nedenleri ve Çözümleri

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing Ear (Stick) kablosuz kulaklıklarınızın pil ömrünün beklenenden kısa olması, bazı kullanıcıların karşılaştığı bir durum. Bu makalede, pilin hızlı tükenmesine yol açabilen faktörleri ve bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz adımları inceleyeceğiz.

1. Kullanım Senaryoları ve Güç Tüketimi:

Kulaklıkların güç tüketimi, kullanım senaryosuna bağlı olarak değişiklik gösterir. En yüksek güç tüketimi genellikle sesli aramalar sırasında gerçekleşir. Bunun yanı sıra, yüksek ses seviyesi, kullanılan ses akışı kodeği ve çevresel faktörler de pil ömrünü önemli ölçüde etkileyebilir.

2. Pil Ömrünü İyileştirme Yöntemleri:

Pil ömrünü optimize etmek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
  • Ses Seviyesini Düşürün: Yüksek ses seviyelerinde müzik dinlemek, kulaklıkların daha fazla güç tüketmesine neden olur. Bu nedenle, ses seviyesini daha makul bir düzeye indirmek pil ömrünü uzatabilir.
  • AAC Kodeğini Kullanın: Ses akışı için AAC kodeğini kullanmak, enerji verimliliği açısından daha iyidir. AAC kodeğini etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
    1. Kulaklıklarınızı telefonunuza Bluetooth ile bağlayın.
    2. Telefonunuzun Bluetooth ayarlarına gidin ve Nothing Ear'ı seçin.
    3. Detaylı Bluetooth ayarlarında, HD (AAC) seçeneğini veya doğrudan Medya sesi için AAC'yi etkinleştirin.
    4. Alternatif olarak, telefonunuzun geliştirici seçenekleri üzerinden (Ayarlar > Ek ayarlar > Geliştirici seçenekleri) Bluetooth Ses Kodeği bölümünden AAC'yi seçebilirsiniz.
      Not: Telefonunuzun marka ve modeline göre ayarların yolu farklılık gösterebilir.
3. Uygulamayı Güncelleyin:

Nothing X uygulamasının güncel olduğundan emin olun. Uygulamayı Google Play Store veya iOS App Store üzerinden güncelleyebilirsiniz. Uygulamada, Ayarlar bölümüne giderek Yazılım Güncellemesi seçeneğini kontrol edin.

4. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:

Yukarıdaki öneriler sorunu çözmezse, kulaklıkları fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Kulaklıkları şarj kutusuna yerleştirin, kutuyu açın ve kutunun üzerindeki fonksiyon tuşuna 10 saniye basılı tutun. Ardından, kulaklıklarınızı tekrar eşleştirip deneyin.

Bu adımları izleyerek, Nothing Ear (Stick) kulaklıklarınızın pil ömrünü optimize edebilir ve daha uzun süreli kullanım deneyimi elde edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, teknik destek ile iletişime geçmeniz önerilir.

10-15 dakikalık şarj çok rahat 2 saat gidiyor. Nasıl şarj hızlı bitiyor ki? Aramalarda tek kulaklığı takıp 2-2.5 saat aralıksız kullandıktan sonra şarj az uyarısı veriyor. Sonra kutusuna takıp diğer kulaklığı takıyorum.

Şarjı hızlı bitiyor diyenler ne kadar süre alıyorlar? Merak ettim.

10-15 dakikalık şarj çok rahat 2 saat gidiyor. Nasıl şarj hızlı bitiyor ki? Aramalarda tek kulaklığı takıp 2-2.5 saat aralıksız kullandıktan sonra şarj az uyarısı veriyor. Sonra kutusuna takıp diğer kulaklığı takıyorum.

Şarjı hızlı bitiyor diyenler ne kadar süre alıyorlar? Merak ettim.

Hocam büyük ihtimalle arkadaşın kulaklığı sorunlu, garantiye gönderecek.Telegram grubumuzda yazmış sorununu.

1000012594.png

Süreler absürt 3-4 gün kullanmadan bitmesi normal değil. Bende fırsatım olursa deneyip yorum atarım bende nasıl olacak aynısı acaba. Ancak 8 saat aralıksız şarjda bırakması da yanlış. Bakalım fırsatım olursa deneyeceğim.

Hep kablolu kulaklıklar en güzeli 😁hala kullandığım kablolu kulaklığım da var.

Süreler absürt 3-4 gün kullanmadan bitmesi normal değil. Bende fırsatım olursa deneyip yorum atarım bende nasıl olacak aynısı acaba. Ancak 8 saat aralıksız şarjda bırakması da yanlış. Bakalım fırsatım olursa deneyeceğim.

Kablolu kulaklıkları beats de bıraktım, sonrası hep kablosuz

Kablosuz kulaklığın kullanımı rahat ancak kablolunun yeri başka benim için.

Bir arkadaşım var 2 kanal içi 1 tane de kulak üstü kablosuz kulaklığı var. Gündemi twitch ve kick gibi platformlardan yayınları dinleyerek takip ediyor. Haliyle kulaklıkları sürekli kullanıyordu. Birinin şarjı az uyarısı alınca diğerine sonra diğerine 😂 haliyle bataryası da daha hızlı ölmeye başlıyor. Derdim senin çözümün kablolu kulaklık umursamazdı.

Sadece 2.5 gün son şarjdan itibaren hiç ellemeden bırakabildim. Sağ ve sol kulaklık %100, kılıfta %100.

Kullanıma başladığımda sağ ve sol kulaklıkların şarjı normalden daha çabuk %90'a düştü.

Arkadaş garantiye yollamakla iyi etmiş.

Düzenleme: Ben bir miktar düşmesini bekliyordum yani normal karşılardım hatta. Ancak düşmemesi şaşırttı.

Geri
Üst Alt