Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing OS 4.0 Beta Hayal Kırıklığı Yarattı!

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Nothing kullanıcıları, merakla beklenen Nothing OS 4.0 ve Android 16 güncellemesi için gün sayarken, Nothing Phone (3) ile ilk kez sunulan kapalı beta sürümünden gelen ilk haberler beklentileri tam olarak karşılamadı. Maalesef, bu erken beta sürümü, kullanıcıların umduğu büyük ve devrimsel Android 16 yeniliklerini henüz içermiyor. Ancak bu durum, Android 16'nın kendisinin boş olduğu anlamına gelmiyor. Aksine, Google'ın Pixel cihazları için yayınladığı ilk Geliştirici Önizleme sürümü (DP1), "Notification Cooldown" (Bildirim Soğutma) adında, kullanıcı deneyimini kökten iyileştirecek sessiz ama güçlü bir özellik barındırıyor.

1755323629745.png

Bildirim Bombardımanına Son: Android 16'nın "Notification Cooldown" Özelliği

Akıllı telefon kullanımının en can sıkıcı yanlarından biri, art arda gelen bildirimlerin yarattığı kesintisiz titreşim ve seslerdir. Özellikle grup sohbetlerinde veya anlık haber akışlarında telefonun adeta bir alarm gibi çalması, hem sinir bozucu hem de sosyal ortamlarda utanç verici olabilir. İşte Android 16, bu soruna "Notification Cooldown" ile zarif bir çözüm getiriyor.

Pixel cihazlarda Android 16 DP1 sürümüyle ortaya çıkan bu yeni özellik, telefonunuza çok kısa süre içinde çok fazla bildirim geldiğinde devreye giriyor.

Notification Cooldown Nasıl Çalışıyor?

Bu özellik, arka planda akıllıca çalışarak hayatınızı kolaylaştırıyor:
  • Konum: Ayarlar menüsünde Bildirimler > Genel bölümünde yer alıyor ve bildirim erteleme gibi diğer kullanışlı araçların yanında bulunuyor.
  • İşleyiş: Sistem, kısa bir zaman dilimi içinde aldığınız bildirim sayısını sürekli olarak sayar. Eğer bu sayı, önceden belirlenmiş bir eşiği aşarsa (bu eşik şu an için değiştirilemiyor), "soğutma" modu otomatik olarak devreye girer.
  • Sonuç: Telefonunuz, 2 dakikaya kadar bildirimlerin ses seviyesini düşürür ve uyarıları en aza indirir. Bu sayede, telefonunuz sizi sürekli olarak rahatsız etmeyi bırakır.
  • Varsayılan Durum: Bu özellik, Geliştirici Önizleme sürümünde varsayılan olarak açık geliyor.
Bu zekice araç, telefonunu aşırı bildirimlerden dolayı sessize almak zorunda kalan ancak yine de hiçbir şeyi kaçırmak istemeyenler için harika bir çözüm sunuyor.

Önemli Detaylar: Neleri Etkilemiyor?

"Notification Cooldown" özelliğinin en güzel yanı, önemli ve acil durumları göz ardı etmemesidir.
  • Yüksek öncelikli uyarılar, telefon aramaları ve alarmlar bu özellikten etkilenmez. Yani, telefonunuz "soğutma" modundayken bile acil bir arama geldiğinde normal şekilde çalacaktır.
  • "Soğutma" periyodu sırasında gelen bildirimler kaybolmaz. Tüm bildirimleriniz, bildirim tepsisinde ve bildirim gölgesinde sessizce birikmeye devam eder, böylece hiçbir şeyi kaçırmazsınız.

Nothing OS 4.0 İçin Anlamı Ne?

Nothing'in yayınladığı ilk kapalı beta sürümünün bu tür büyük yenilikleri içermemesi, geliştirme sürecinin henüz çok başında olunduğunu gösteriyor. Ancak "Notification Cooldown" gibi temel Android 16 özellikleri, gelecekteki açık beta ve kararlı Nothing OS 4.0 sürümlerine entegre edilecektir. Bu, Nothing kullanıcılarının da yakın bir zamanda bu "kaliteli yaşam" iyileştirmesinden faydalanabileceği anlamına geliyor.

Şu anki beta sürümü beklentilerin altında kalsa da, Android 16'nın temelinde yatan bu gibi akıllı özellikler, gelecekteki Nothing OS güncellemelerinin ne kadar umut verici olduğunu gösteriyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ars
ya bu yeni versiyonlarla nothing os in ruhunun kaybolması beni endişelendiriyor. bu güncellemelerle gün gelecek diğer yaızlımlara benzeyecek.

bu arada ben daha önce android 15 betaya katılmıştım onda da hiç birşey yoktu ilk güncllemede sonra geldi her şey.

ya bu yeni versiyonlarla nothing os in ruhunun kaybolması beni endişelendiriyor. bu güncellemelerle gün gelecek diğer yaızlımlara benzeyecek.

bu arada ben daha önce android 15 betaya katılmıştım onda da hiç birşey yoktu ilk güncllemede sonra geldi her şey.
Ne yazık ki öyle olacak, bu güncellemede nothing in doğasına ters, ihtiyaç olmayan (bloatware) şeylerde göreceğiz.

Ne yazık ki öyle olacak, bu güncellemede nothing in doğasına ters, ihtiyaç olmayan (bloatware) şeylerde göreceğiz.
hep bu hintliler yüzünden. adamları bu kadar dinlemenin anlamı yok. her markayı çöpe çeviriyorlar.

hep bu hintliler yüzünden. adamları bu kadar dinlemenin anlamı yok. her markayı çöpe çeviriyorlar.
Akis'i vizyonsuzunu dinledikleri için oluyor bunlar. Adam olumsuz yorumları dikkate almıyor. 1000 yorumun içinden 5 tane olumluyu seçiyor sadece. Nos 4.0 a eklenen 2 yeni saat widgetini gördüm facia.🤮

en kralı bizim Hakan Uzanın Vertusu. umurunda değil dünya. yapıyor 2 model basıyor fiyatı 10bin dolar. çekiliyor kenara. çok işlemciymiş kameraymış sallamıyor :D işte böyle marka olacaksın.

Bloatware 🫨🫨🫨 bu adamlar nothing kullanıcıların neyi önemseyerek kendilerini seçtiğini mi unuttu? Ne gibi bir bloatware gelecek?

Hocam şuan bilgi veremiyorum, bilgi vermem serbest olduğu zaman tüm detayları paylaşacağım. Ama şu kadarını söyleyeyim tamamen hayal kırıklığı. Tek avuntum beta sürümdür.umarım genel sürümlerede böyle gelmez.

Geri
Üst Alt