Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing OS 4.0 Beta'dan Kararlı Sürüm (Nothing OS 3.5)'e Geri Dönüş Rehberi

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Veri Kaybını Önlemek İçin Bilmeniz Gerekenler​

Nothing OS 4.0 Açık Beta sürümünü denediniz ancak kararlılık sorunları, uygulama uyumsuzlukları veya pil performansı gibi nedenlerle Nothing OS 3.5 kararlı sürümüne geri dönmek mi istiyorsunuz? Beta sürümlerden kararlı sürüme geçiş, dikkatli bir süreç gerektirir.

Bu rehberde, Nothing cihazınızı Nothing OS 3.5'e nasıl geri döndüreceğinizi adım adım öğrenecek ve geri dönüşün neden olduğu veri kaybı konusunda hayati uyarılara ulaşacaksınız.

⚠️ Adım 1: En Önemli Uyarı – Zorunlu Veri Yedeklemesi​

DİKKAT: Nothing OS Beta sürümünden kararlı sürüme geri dönme (Rollback) işlemi, Google'ın geri alma kuralları (rollback rules) gereği cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlayacak ve tüm verilerinizi silecek bir işlemdir.
  • ZORUNLU EYLEM: Geri dönüşe başlamadan önce fotoğraflarınız, videolarınız, rehberiniz, mesajlarınız ve tüm kişisel dosyalarınız dahil olmak üzere cihazınızdaki tüm verileri mutlaka harici bir diske veya güvenilir bir bulut depolama hizmetine yedekleyin.
  • Sorumluluk Reddi: Nothing, geri alma işlemi sırasında oluşabilecek sorunlardan veya veri kaybından sorumlu değildir.

⬇️ Adım 2: İlgili Geri Alma Paketini İndirme​

Cihazınızın modeline uygun olan geri alma paketini (Rollback Package) Nothing'in resmi kanallarından (topluluk veya resmi duyuru) indirmeniz gerekmektedir. İndirme linkleri, cihaz modelinize göre farklılık gösterir:

🔄 Adım 3: Nothing OS 3.5 Kararlı Sürümüne Geri Dönüş​

Geri alma paketi indirildikten ve verileriniz güvenle yedeklendikten sonra, aşağıdaki adımları izleyerek geri dönüş işlemini başlatın:
  1. Beta Hub'a Gidin: Nothing telefonunuzun Ayarlar > Sistem > Nothing Beta Hub yolunu izleyin.
  2. Dosya İçe Aktar: Ekranda çıkan "Import file" (Dosya Aktar) seçeneğine dokunun.
  3. Paketi Seçin: İndirdiğiniz, cihazınızla uyumlu olan geri alma paketini seçin.
  4. Talimatları Takip Edin: Ekranda belirecek olan talimatları dikkatlice okuyun ve takip ederek geri dönüş işlemini onaylayın.

💡 Hata Alırsanız Ne Yapmalısınız?​

Eğer bu adımda bir hata mesajı alırsanız:
  • Cihazınızın Dahili Depolama (Internal Storage) ana dizininde "Documents" adında yeni bir klasör oluşturun.
  • Geri alma işlemini bu klasörü oluşturduktan sonra tekrar deneyin.

📞 Destek ve İletişim​

Geri alma işlemi sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda veya ek yardıma ihtiyacınız olursa, Nothing Müşteri Destek ekibiyle iletişime geçmeniz tavsiye edilir.

Bu adımları izleyerek cihazınızı Nothing OS 4.0 Beta'dan Nothing OS 3.5 kararlı sürümüne güvenli bir şekilde geri döndürebilirsiniz. Unutmayın, geri dönüş sonrası cihazınız sıfırlanmış olarak açılacaktır.

Geri
Üst Alt