Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing OS 4.0 ile "Essential Key" Daha Akıllı: Yanlışlıkla Tuşa Basma Devri Kapanıyor!

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Nothing ve CMF kullanıcılarının en sevdiği donanım özelliklerinden biri olan Essential Key (Temel Tuş), yeni yazılım güncellemesiyle birlikte çok daha güvenli bir hale geliyor. Cebinizdeyken yanlışlıkla çalışan uygulamalar veya yapılan aramalar artık tarih oluyor.

Cepte Yanlışlıkla Basmalara Son!​

Yeni yayınlanan Nothing OS 4.0 güncellemesi, Nothing Phone (3) ve CMF Phone 2 Pro modelleri için çok kritik bir güvenlik iyileştirmesi getirdi. Artık ayarlar menüsüne eklenen iki yeni seçenek sayesinde, telefonunuz cebinizdeyken Essential Key'in yanlışlıkla tetiklenmesini kolayca engelleyebiliyorsunuz.

Adım Adım: Bu Özellik Nasıl Aktif Edilir?​

Telefonunuzun cebinizde kendi kendine işlem yapmasını durdurmak için şu adımları izlemeniz yeterli:
  1. Cihazınızın Ayarlar (Settings) uygulamasını açın.

2. Intelligence Toolkit (Zeka Araç Kiti) bölümüne gidin.

1767082626992.webp

3. Essential Key Settings (Temel Tuş Ayarları) seçeneğine dokunun.

1767082641055.webp

4. Burada bulunan koruma anahtarlarını aktif hale getirin.

1767082657608.webp
İşte bu kadar! Artık telefonunuz cebinizdeki hareketleri algılayacak ve tuşa yanlışlıkla basıldığında işlem yapmayacaktır.

Hangi Cihazlara Gelecek?​

Bu özellik şu an için Nothing Phone (3) ve CMF Phone 2 Pro kullanıcıları için indirilebilir durumda. Ancak güzel haberler bununla sınırlı değil; Nothing ekibi, bu özelliğin çok yakında Phone (3a) Serisi ve Phone (3a) Lite modellerine de geleceğini onayladı.

Gelecekte Ne Bekliyoruz?​

Topluluk üyeleri arasında şimdiden heyecan verici bir tartışma başladı: Tuş Atama (Remap) Özelliği. Eğer Nothing, ilerleyen güncellemelerde bu tuşun işlevini tamamen kullanıcıya bırakırsa (feneri açmak yerine kamerayı açmak gibi), Essential Key gerçek anlamda rakipsiz bir yardımcı tuş haline gelebilir.

Siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Essential Key'i en çok hangi işlev için kullanıyorsunuz?

Kaynak:

Ben bu özelliği pek anlamadım. Kullanmadım da. Bence o tuşa başka birşey atama bilmeli.

Ben bu özelliği pek anlamadım. Kullanmadım da. Bence o tuşa başka birşey atama bilmeli.
Yapay zeka asistanı gibi düşünebilirsiniz ama daha çok not almak için geliştirilmiş. Mesela internette bir makale gördün, ekran görüntüsünü alıp özetletebilirsin.
Diyelim toplantıların olduğu , mülakatların tarih ve saatlerinin olduğu bir mail aldın. Essential keye bas, o toplantı tarih ve saatlerini takvimine kaydetsin.
Dr çocuk için ilaç yazdı, ama eczacıdan ziyade kendi anlattı. İşte öğlen bunu içir, yatmadan önce şu şurubu içir gibi. Dr verdiği kağıdın fotoğrafını çek, essential key tuşuna bas, öğlen saat ikiye ve akşam ondokuza hatırlatıcı kuracağını göreceksin.
Diyelim ki ard arda yapman gereken işler var, todo list uygulamalrına kaydolmana hiç gerek yok. Essential keye uzun bas, sesli notlar al. O sesli notları otomatik sıraya koyar.
Gibi,gibi...

Yapay zeka asistanı gibi düşünebilirsiniz ama daha çok not almak için geliştirilmiş. Mesela internette bir makale gördün, ekran görüntüsünü alıp özetletebilirsin.
Diyelim toplantıların olduğu , mülakatların tarih ve saatlerinin olduğu bir mail aldın. Essential keye bas, o toplantı tarih ve saatlerini takvimine kaydetsin.
Dr çocuk için ilaç yazdı, ama eczacıdan ziyade kendi anlattı. İşte öğlen bunu içir, yatmadan önce şu şurubu içir gibi. Dr verdiği kağıdın fotoğrafını çek, essential key tuşuna bas, öğlen saat ikiye ve akşam ondokuza hatırlatıcı kuracağını göreceksin.
Diyelim ki ard arda yapman gereken işler var, todo list uygulamalrına kaydolmana hiç gerek yok. Essential keye uzun bas, sesli notlar al. O sesli notları otomatik sıraya koyar.
Gibi,gibi...
Anladım çok teşekkürler

Geri
Üst Alt