Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing OS'ta Çoklu Görev Çubuğu: Gerekli mi, Değil mi?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing CEO'su Carl Pei'nin, Nothing OS'ta çoklu görev çubuğunun gerekliliği konusundaki sorusu, akıllı telefon kullanıcıları arasında önemli bir tartışmayı alevlendirdi. Pei, bu özelliğe olan ihtiyacı anlamaya çalışırken, kullanıcılar da kendi deneyim ve beklentilerini paylaşarak farklı görüşler ortaya koydular.

Çoklu Görev Çubuğunun Avantajları

Çoklu görev çubuğunun savunucuları, bu özelliğin aşağıdaki avantajlar sunduğunu öne sürüyor:
  • Hızlı Uygulama Değiştirme: Birden fazla uygulama arasında hızlıca geçiş yapmak, özellikle üretkenlik veya multimedya tüketimi sırasında büyük kolaylık sağlıyor.
  • Açık Uygulamaların Takibi: Çoklu görev çubuğu, hangi uygulamaların açık olduğunu görsel olarak sunarak kullanıcıların hangi uygulamayı kullanmak istediklerine daha hızlı karar vermelerine yardımcı oluyor.
  • Pencere Bölme: Bazı kullanıcılar, çoklu görev çubuğunu kullanarak ekranı ikiye bölerek farklı uygulamaları aynı anda yan yana kullanabilme özelliğine ihtiyaç duyuyor. Bu özellik, özellikle doküman hazırlama veya araştırma yaparken oldukça faydalı olabiliyor.
  • Daha İyi Organizasyon: Çoklu görev çubuğu, açık uygulamaları daha düzenli bir şekilde yönetmeye yardımcı olarak kullanıcıların daha verimli çalışmasını sağlayabiliyor.
Çoklu Görev Çubuğunun Dezavantajları

Diğer yandan, çoklu görev çubuğuna ihtiyaç duymayan kullanıcılar ise bu özelliğin aşağıdaki dezavantajlara sahip olduğunu düşünüyor:
  • Ekran Alanını İşgal Etme: Çoklu görev çubuğu, ekranın bir kısmını kaplayarak kullanılabilir alanı azaltabilir.
  • Dikkat Dağıtma: Sürekli olarak açık uygulamaları görme ihtiyacı, kullanıcıların dikkatini dağıtarak verimliliği düşürebilir.
  • Karmaşıklık: Çoklu görev çubuğu, özellikle yeni başlayan kullanıcılar için arayüzü daha karmaşık hale getirebilir.
Kullanıcı Görüşleri

Bu tartışmada ortaya çıkan farklı görüşler, kullanıcıların teknolojiyle etkileşim şekillerindeki çeşitliliği gösteriyor. Bazı kullanıcılar, çoklu görev çubuğunun hayatlarını kolaylaştırdığını ve üretkenliklerini artırdığını belirtirken, diğerleri ise bu özelliğe ihtiyaç duymadıklarını ve hatta gereksiz bulduklarını ifade ediyor.

Nothing OS'ta çoklu görev çubuğunun yer alıp almaması, kullanıcıların kişisel tercihlerine ve kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak değişen bir konu. Her iki görüşün de geçerli olduğu ve her kullanıcının kendi ihtiyaçlarına en uygun olanı seçme özgürlüğüne sahip olduğu söylenebilir.

Tartışmaya Katılın

Sizce Nothing OS'ta çoklu görev çubuğu olmalı mı? Bu özelliğin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Kendi deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar bölümünde paylaşarak bu tartışmaya katkıda bulunabilirsiniz.

Son düzenleme:
Görüşüm:

Tamamen gereksiz bir uygulama, hiçbir telefonumda kullanmadım. Google Play'de bununla ilgili çok sayıda uygulama var, isteyen herkes yükleyebilir. Bu sisteme dahil edilerek şişirilmemeli.

https://play.google.com/store/search?q=Sidebar for multitasking&c=apps
Play store linki koymasan neyden bahsettiğini dahi anlamazdım. Linke tıklayınca hatırladım. 😅 Aynı anda birden fazla uygulama kullanacaklar için güzel ama telefonlar malum bir pc değil, ekran çok kısıtlanır. Bencede telefonlar için gereksiz bir uygulama.

Play store linki koymasan neyden bahsettiğini dahi anlamazdım. Linke tıklayınca hatırladım. 😅 Aynı anda birden fazla uygulama kullanacaklar için güzel ama telefonlar malum bir pc değil, ekran çok kısıtlanır. Bencede telefonlar için gereksiz bir uygulama.

İnsanlar çok enterasan; hem bloatware'den yakınırlar hem de bloatware olacak ne kadar uygulama varsa isterler. Ben nothing'de bile 6 bloatware'yi devre dışı bıraktım.Arkadaş google play gibi bir depo var elinin altında, istediğin telefonu rezil de edebilirsin vezirde...

8 tane de bana yaz. Ama bu durum çok karışık bana göre misal çinde yasaklı birçok uygulama var. İnstagram yasak, x yasak, whatsapp yasak, snapchat bilmiyorum yasak mı hiç kullanmadım. Haliyle sosyalleşmek için tiktok, yazışma için wechat kullanıyorlar. Şimdi çinlilere yasaklı uygulamayı versen ne vermesen ne? İşine yaramıyor ya silecek ya devre dışı bırakacak. Ancak telefonu ispanya da norveçte japonya da abd de alacak olan kullanabilecek. Kullanmıyorsa yapacağı belli. Yani bana göre iş temelde bir standart belirlemekten ibaret.

Tabi kullanmadığımızı kaldırabilmemiz lazım. Ben sanırım 4-5 senedir hiç chrome kullanmadım mesela. Hiçten kastım telefonum ve pc de açmadım kullanmadım 4-5 senedir. Edge kullanırım daha iyi. Mobilde edge iyidir bu arada bir ara merak eden deneyebilir. Lafı uzatmayayım napayım ben telefonumda chrome uygulamasını? Brave var edge var senden öğrendim arc var. Ancak başta dedim ya çok karışık konu. Şimdi zorunda kalsan kullanmak için ne yaparsın? Depo var play store doğru ama kullanamadıktan sonra, kullanmana müsaade edilmedikten sonra ne yapacaksın ki? Yasak, zorunluluk, uğraşmak istemeyen insanlar, geleni kabullenen sorgulamayan insanlar...

Kesin daha çok fazla sebep vardır.

Nothing i de dünyada en çok kullanan ülke Hindistan, onlarda fiyat odaklı.Bloatware vs çok bakmıyorlar. Flipkartta ucuz görrdüklere herşeye saldırıyorlar, Trendyol müşterisi misali...

Bahsettiğiniz ülkelerde ne zaman nothing i bilir orası da ayrı bir konu. Standartlaşma konusunda nothing in gelecek sürümlerinde mottosundan şaşmamış olması gerekir, eğer bir kere şaşarsa devamı gelir düşüncesindeyim.

Chrome konusuna gelince telefonda 2 tane Chrome kullanıyorum, biri iş profilim, diğeri kişisel profilim, içerisinde şifrelerim ve eklentiler olduğu için diğerlerine geçemiyorum. Brave denedim profil olmadığından vazgeçtim, opera denedim 2. Profil olmadığından vazgeçtim.

Edge yi internet Explorer veliahtı olduğu için geçmişten kalma bir ön yargım var. Microsoft ürünlerini genel olarak sevmiyorum.

Edge nin Chrome dan daha başarılı olduğunu bir çok kez okudum, ama ön yargılarımı alışkanlıkları yenmek kolay olmuyor. 🙄

Şunu sorarsanız Chrome un android ve windows performansından memnun musun diye; Windows eh derim ama android de kesinlikle kötü. Bir çok kez çöktüğüne veya doğduğuna şahit oldum. 🥴

Arc broswser aşırı hızlı ama o da çok düz, özelleştirme vs yok. Windows mecburen 10 kullanıyorum, o da 11 e kurulabiliyor sadece. O yüzden arc da eleniyor otomatikmen.

Keşke birşey olsa da edgeyi sevebilsem, var mı önerilerin hocam 🙏

Bence bir zaman ne zaman bilinmez şaşacaklar. Ndot yazı tipi, kendilerine ait bir stil, tarz gibi görülüyordu. Kullanıcı isteği, öneri ve geri dönüşleriyle çat diye sildi. 😁 2. Bir seçenek olarak bile koymadı. Neyse sonra eklenecek dedi. Kullanıcılara yönelimleri güzel ama çoğunluk ne derse o olacak hissi oluyor. Azınlıklar hep kaybedecek. 😂

Sende zorunda kaldığından istemesen bile kullandığın uygulama var. Bloatware e kızıp ya da sevenlere diyecek bir şey yok.

Operaya da benim ön yargım var. Uygulama öneremem bende artık sabite bağladım. Yeni farklı çoğu şeyden haberim yok. Bulursam bir ara yazarım. Bir de tarzlar farklı bana uyan sana uymaz normaldir. Misal bende youtube devre dışı desem ne dersin? Uzun zaman vanced kullandım. Reklam yoktu. Sonra reklam koydular başta rahatsız etmiyordu, anlıyorsun adamı da para kazanmak istiyor. Ama sonra fazla fazla koyunca bozdu. Müzik için spotfy kullanıyorum. Niye youtube premium kullanayım? Pc de brave engelliyor zaten reklamı. Youtube benim için arada açıp video izleme yeri. Hayatımın vazgeçilmezi de değil uygulama olarak. Skytube kullanıyorum o yüzden. Gel gelelim skytube da fazla sade ve kullanıcı girişi yok. Ancak istediğim videoyu arayıp izleyebiliyorum. Daha iyisi için arada bakıyorum ben mi yazıyorum tasarlıyorum hayır. Bir gün yapacakları bir iş rahatsız edecek değiştirmek için uğraşacağız uygulamaları.

Geri
Üst Alt