Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (1) – Bootloader Kilitli (Locked) Durumda Fastboot’a Takıldı, Flaşlama Hatası Alıyorum

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Adınız
Deniz
Ülke
Türkiye
Cihaz
Nothing Phone (1)
Merhaba Topluluk,

Nothing Phone (1) cihazımı kurtarma sürecinde kritik bir noktada tıkandım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Problem Özeti​

Özel bir ROM kullanırken bootloader kilidini tekrar kilitleme (fastboot flashing lock) komutunu uyguladım. Bu işlemden sonra cihaz ana sisteme bir daha açılmadı ve şu anda Fastboot modunda takılı kaldı. Ekranda DEVICE STATE locked yazısı görünüyor.

Yapılan İşlemler ve Aldığım Hata​

Cihazı kurtarmak için Mac OS üzerinde Fastboot üzerinden flaşlama yapmayı denedim.
  1. İndirilen Yazılım: Nothing OS'in en güncel Full OTA paketini (Sürüm: V3.2-250804-2110) indirdim.
  2. Dosya Ayıklama: ZIP dosyasını açıp, içindeki payload.bin dosyasını payload_dumper.py aracıyla başarılı bir şekilde ayıklayarak tüm imaj dosyalarını (boot.img, system.img, vendor.img vb.) output klasörüne çıkardım.
  3. Flaşlama Girişimi: Terminal'de output klasörüne geçerek flaşlama komutlarını çalıştırmaya başladım.
Ancak, ilk kritik flaşlama komutunda aşağıdaki hatayı aldım:

Komut: ../fastboot flash abl_a abl.imgHata: FAILED (remote: 'Flashing is not allowed in Lock State')

Bu, kilitli bootloader'ın, ayıklanan bu imaj dosyalarını (OTA'dan geldiği için) yüklemeye izin vermediği anlamına geliyor.

Acil İhtiyaçlarım ve Sorularım​

1. Doğrudan Fastboot ROM Bağlantısı: Bootloader kilitli (locked) iken bile sorunsuz bir şekilde flaşlanabilen Nothing Phone (1) için hazırlanmış orijinal Full Fastboot ROM paketine sahip olan var mı? Eğer varsa, bu ROM ile birlikte gelen flash-all.sh betiği bu kısıtlamayı aşabilir.
  2. Alternatif Kurtarma Yöntemi: Bu hatayı aşmanın, EDL (Emergency Download Mode) kullanmaktan başka bir yolu var mıdır? (EDL, Mac üzerinde sanal makine gerektirdiği için yüksek riskli ve zor bir seçenektir).
  3. Hangi Servis ROM'u Gereklidir? EDL ile kurtarmam gerekirse, Nothing Phone (1) için hangi Servis Firmware dosyalarına ve hangi QFIL/QPST/MSM aracı sürümüne ihtiyacım var?
Cihazım şu anda Fastboot'ta kilitli (DEVICE STATE locked) ve başka bir moda geçmiyor. Her türlü bilgi, deneyim veya dosya bağlantısı için şimdiden teşekkür ederim!

Saygılarımla,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, telegram grubumuza gelirseniz arkadaşlar anlık yardımcı olurlar.

Geri
Üst Alt