Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (1) Hoparlör Sesini İyileştirme (Dolby Atmos, NLSOUND ve Ainur Narsil)

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Nothing Phone 1'in hoparlör sesinden memnun değil misiniz? Derin baslar, net surround efektleri ve genel olarak daha zengin bir ses deneyimi mi arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz! Bu kılavuzda, ROOT erişimi ve Magisk modülleri kullanarak Nothing Phone 1'inizin hoparlör sesini önemli ölçüde nasıl iyileştirebileceğinizi adım adım anlatacağız.

Önemli Uyarı: Bu kılavuz ROOT erişimi gerektirir. Cihazınıza ROOT erişimi sağlamak garantinizi geçersiz kılabilir ve yanlış uygulamalar cihazınızın Brick olmasına (kullanılamaz hale gelmesine) neden olabilir. Bu işlemleri kendi sorumluluğunuzda gerçekleştirdiğinizi lütfen unutmayın. Bu kılavuz sadece bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir sorumluluk kabul edilmez.

Gereksinimler:
  • Root erişimli Nothing Phone 1: Cihazınızın root edilmiş olması gerekmektedir. Root işlemi hakkında bilginiz yoksa, lütfen bu işlemi gerçekleştirmeden önce detaylı araştırma yapınız.
  • Magisk Manager Yüklü: Root erişimi sağladıktan sonra Magisk Manager uygulamasının cihazınızda yüklü olması gerekmektedir.
Kullanılacak Modüller:

Bu kılavuzda hoparlör sesini iyileştirmek için üç farklı Magisk modülü kullanacağız:
  • NLSOUND V4.2: Stereo ses kalitesini geri kazandırır ve alt frekansları güçlendirerek daha derin baslar sağlar.
  • Dolby Atmos (Moto Edge 30 Ultra Portu): Gelişmiş ses ayarlama seçenekleri ve surround efektleri ekler.
  • Ainur Narsil: Cihazın dahili Dirac kütüphanelerini Dolby Atmos ile çakışmayı önlemek için kaldırır.
Adım Adım Kurulum Kılavuzu:

Adım 1: NLSOUND V4.2 Modülünü Kurulumu

1. NLSOUND V4.2 Modülünü İndirin: Aşağıdaki bağlantıdan NLSOUND V4.2 modülünü indirin: https://github.com/Briclyaz/NLSound_module_QCom/releases/tag/v4.2-beta
  2. Magisk Manager'ı Açın: Magisk Manager uygulamasını cihazınızda açın.
  3. Modüller Bölümüne Gidin: Ana menüden "Modüller" bölümüne geçin.
  4. "+" (Artı) İkonuna Tıklayın: Modüller ekranının altındaki "+" ikonuna tıklayarak modül yükleme ekranını açın.
  5. NLSOUND ZIP Dosyasını Seçin: İndirdiğiniz NLSOUND V4.2 ZIP dosyasını bulun ve seçin.
  6. Kurulum Seçeneklerini Ayarlayın: Kurulum sırasında sadece "build.prop dosyası için tweaks" seçeneğini işaretleyin. Diğer seçenekleri işaretlemeyin. Bu ayar, tam stereo sesi geri yükleyecek ve daha derin baslar için alt frekansları iyileştirecektir.
  7. Cihazı Yeniden Başlatın: Kurulum tamamlandıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın.
Adım 2: Dolby Atmos Modülünü Kurulumu
  1. MotoCore Modülünü İndirin: Aşağıdaki bağlantıdan MotoCore modülünü indirin: https://www.pling.com/p/1978575/
  2. Dolby Atmos Modülünü İndirin: Aşağıdaki bağlantıdan Moto Edge 30 Ultra portlu Dolby Atmos modülünü indirin: https://www.pling.com/p/2105416/
  3. MotoCore Modülünü Magisk ile Kurun: Yukarıdaki adımları takip ederek MotoCore modülünü Magisk Manager üzerinden kurun. Cihazı yeniden başlatmayın!
  4. Dolby Atmos Modülünü Magisk ile Kurun: Hemen ardından Dolby Atmos modülünü de aynı şekilde Magisk Manager üzerinden kurun.
  5. Cihazı Yeniden Başlatın: Her iki modülün kurulumu tamamlandıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın.
Adım 3: Dirac Kütüphanelerini Ainur Narsil ile Kaldırma
  1. Ainur Narsil Modülünü İndirin: Aşağıdaki bağlantıdan Ainur Narsil modülünü indirin: https://xdaforums.com/attachments/narsil_09-09-zip.5405897/
  2. Ainur Narsil Modülünü Magisk ile Kurun: Yukarıdaki adımları takip ederek Ainur Narsil modülünü Magisk Manager üzerinden kurun. Ainur Narsil modülü, cihazın yerleşik Dirac kütüphanelerini otomatik olarak kaldıracaktır. Bu işlem Dolby Atmos'un düzgün çalışması için önemlidir.
  3. Cihazı Yeniden Başlatın: Kurulum tamamlandıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın.
Adım 4: Ekolayzer Ayarları (İsteğe Bağlı)

Daha da iyi sonuçlar elde etmek için, kendi tercihlerinize göre ekolayzer ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Dolby Atmos uygulaması genellikle gelişmiş bir ekolayzer sunar. En iyi ses deneyimi için farklı türlerde müzik ve oyunlarla denemeler yaparak size en uygun ayarları bulabilirsiniz.

Bu kurulum tamamlandıktan sonra, Nothing Phone 1'inizin hoparlör sesi önemli ölçüde iyileşmiş olacaktır. Derin baslar, sıkıştırılmamış ses ve net surround efektleri ile oyunlar, müzikler ve filmler artık çok daha keyifli hale gelecek.

Eğer sonuçtan memnun kalmazsanız, Magisk Manager uygulamasından ilgili modülleri kolayca kaldırabilirsiniz.

Test Edilen Cihaz:

Bu kılavuz, Nothing Phone 1 (OS 3.0/Android 15) üzerinde test edilmiştir. Farklı işletim sistemi sürümlerinde veya özel ROM'larda küçük farklılıklar olabilir.

Geri
Üst Alt