Herkese iyi forumlar! Yakın zamanda yeni telefon almayı düşünüyorum ancak Nothing Phone 2 ve Samsung Galaxy S23 arasında kaldım. Teknik özellik bakımından S23 daha ön planda duruyor, ancak tasarım olarak Nothing'i daha çok beğeniyorum. Neden Nothing Phone 2 almalıyım?
Bir de diğer korkum, Samsung’un servis sürecinden çok memnunum, ancak Nothing için bu imkan tek bir yerle sınırlı ve ileride servis sıkıntısı yaşatma ihtimali tereddüt yaratıyor.
Merhaba, öncelikle hoş geldiniz.
Teknik özellik bakımından sizin de dediğiniz gibi Samsung S23 daha önde.
-S23' ün bataryası 3900 mAh, Nothing Phone (2)'nin 4700 mAh
-S23 8K Video çekebiliyor, Nothing Phone (2) 4K : Fakat hangimiz 8K'ya ihtiyaç duyuyoruz orası tartışılır.
-S23' ün RAM' i 8 GB, Nothing Phone (2)' nin 12 GB
-İşlemci tarafına bakacak olursak; S23 Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550-AB), Nothing Phone (2) Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (SM8475) Ben kullandığım kadarıyla 8+ Gen 1 gayet iyi, neden diyecek olursanız 8 Plus Gen 1 geliştirilmiş bir işlemci 8 Gen 1'deki ısınma, batarya ve oyun performansı sorunları çözülmüş bir şekilde geliyor. 8 Gen 2 kullanmadım onun için bir şey diyemeyeceğim.
Benim oyunla ve kamera ile işim pek olmaz. Fakat baktığınız iki telefonda oyunların hepsinde son derece iyi performans verecektir.
Kamera konusuna gelince; kamera ayda 4-5 tane çekerim, Samsung kamerası Nothing' den daha iyidir diyebilirim.
Benim için önemli konulardan bir tanesi de batarya performansı, Nothing Phone (2)'nin bataryası 800 mAh daha yüksek. Ayrıca Nothing OS ile One UI arasındaki en büyük fark burada başlıyor.
Samsung'un içerisinde 40'a yakın gereksiz ve silinemeyen uygulamalar mevcut, Nothing' de ise böyle bir şey söz konusu değil. Bu bloatware uygulamaların arka planda çalışması demek batarya ömrünüzün daha da kısalıyor ve telefonun yavaşlıyor olması demek.
Nothing' in adından da anlayacağınız üzere içerisinde "hiçbir şey" yok

siz ne yüklerseniz o. Bu sayede de batarya performansınız en üst düzeylere çıkıyor.8-10 saat ekran süresi alabiliyorsunuz.
Servis konusunda kafanıza takılan şeyler vardı, ona da açıklık getireyim. Garantili cihaz aldığınız sürece hiçbir sıkıntı yok. İster Amazon, ister Hepsiburada, ister Trendyol fark etmez, garantili alacağınız tüm cihazlar Evofone' a bağlı.
Kolay kolay bir şey olmuyor ama diyelim ki bir şey olduğu taktirde Türkiye'nin neresinde olursanız olun kargoyla servise gönderebiliyorsunuz, max 21 gün içerisinde telefonunuz ya tamir ediliyor ya da yenisi gönderiliyor.
Farklı bir deneyim istiyorum derseniz Nothing' i bir denemenizi tavsiye ederim, zaten yıllardır Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo kullanıyoruz ve görüyoruz insanların elinde.
Bugün fiyatı iyice düştü hem de 512 versiyonu. Üstelik vade farksız taksitlede alabiliyorsunuz.
Fiyat inanılmaz düştü. Amazon primelı iseniz (değilsenizde ilk ay ücretsiz aboneliği başlatın kapatırsınız) https://www.amazon.com.tr/dp/B0C9LQC96X?tag=akakceprime-21&psc=1
nothingforum.com
Son karar sizin, şimdiden alacağınız cihaz hayırlı olsun.