Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (2a) için Nothing OS 3.0 Open Beta 1 yayınlandı.

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Nothing, en çok beklenen yazılım güncellemesi olan Nothing OS 3.0'ı nihayet duyurdu. Bu yılın Aralık ayında genel sürümünden önce, açık beta test programını başlatıyoruz. Bu, Nothing OS 3.0'ı ilk deneyimleme şansınız. Android 15'in özel bir önizlemesini de içeren güncelleme, kullanıcı arayüzü, performans ve kamera özellikleri gibi birçok alanda önemli iyileştirmeler sunuyor.

1728377190400.png

Güncellemenin içeriği şu şekilde:

Kilidi Açma Ekranı

🔒 Yeni kilit ekranı özelleştirme sayfası. Kilit ekranına uzun basarak erişebilirsiniz.
🕰️ Geliştirilmiş saat yüzleri. En sevdiğiniz stili seçin.
🖼️ Kilit ekranınızda daha fazla widget yerleştirmenizi sağlayan genişletilmiş widget alanı.

Akıllı Çekmece

🤖 Uygulamalarınızı otomatik olarak klasörlere ayıran AI destekli Akıllı Çekmece özelliği eklendi. Daha iyi organizasyon ve kolay erişim için.
📌 En büyük kolaylık için, en sevdiğiniz uygulamaları uygulama çekmecesinin en üstüne sabitleyebilirsiniz. Kaydırmaya gerek yok.

Hızlı Ayarlar

🧩 Hızlı Ayarlar tasarımı yeniden düşünülerek optimize edilmiş bir düzenleme deneyimi sunuldu.
🖼️ Geliştirilmiş widget kütüphanesi tasarımı.
🎨 Ayarlar bölümünde daha iyi Ağ & İnternet ve Bluetooth seçenekleriyle güncellenmiş görseller.

Kamera İyileştirmeleri

📷 Kamera widget'ı altında daha hızlı kamera açılış hızı.
🖼️ HDR sahne işleme süresi azaltıldı.
📷 Yüz boyutuna göre bulanıklık yoğunluğunu ayarlayarak portre efektleri optimize edildi.
🌑 Düşük ışık ortamlarında kamera performansı artırıldı.
🔍 Zoom kaydırıcı görüntüsü iyileştirildi.

Geliştirilmiş Pop-up Görünümü

📱 Daha temiz ve verimli çoklu görev için taşınabilir pop-up görünümü.
📐 Alt köşeleri sürükleyerek pop-up görünümünü kolayca yeniden boyutlandırın.
📍 Hızlı erişim için pop-up görünümünü ekran kenarına sabitleyin.
🔔 Mevcut uygulamanızı bırakmadan bilgi görüntüleyin. Gelen bildirimler üzerinde aşağı kaydırarak pop-up görünümüne geçebilirsiniz. Ayarları etkinleştirmek için Ayarlar > Sistem > Pop-up görünümü bölümüne gidin.
👆 Yeni parmak izi animasyonu, imza nokta matris stili ile birlikte.

Diğer İyileştirmeler

🗃️ Uygulamaları veya verileri cihazınızdan kaldırmadan depolama alanını otomatik olarak boşaltmayı sağlayan otomatik arşivleme işlevi eklendi.
🖥️ Daha verimli ve güvenli ekran kaydı için kısmi ekran paylaşımı. Tüm ekran yerine yalnızca bir uygulama penceresini kaydedin.
🚀 Nothing OS için en akıcı başlangıcı sağlamak üzere ayar sihirbazı 3.0 sürümüne güncellendi.
⬅️ Seçim yapan uygulamalar için öngörücü geri animasyonları etkinleştirildi.

Açık Beta Yayın Tarihleri:
  • Phone (2a): Şimdi mevcut
  • Phone (2): Kasım 2024
  • Phone (1): Aralık 2024
  • Phone (2a) Plus: Aralık 2024
  • CMF Phone 1: Aralık 2024

Nothing OS 3.0 Beta Sürüme Nasıl Kullanabilirsiniz - NothingPhone (2a):
  1. Nothing OSS sürüm 2.6'nın yüklü olduğundan emin olun, derleme numarası Pacman-U2.6-240828_1906 olmalıdır.
  2. APK dosyasını indirin ve indirdiğiniz dosyadan kurun.
  3. Ayarlar > Sistem > Beta sürümüne güncelle yolunu izleyin.
  4. “Yeni sürüm kontrol et” butonuna dokunun ve başlamak için adımları izleyin.
-------------------------------------------

Beta 3.0'dan Nothing OS 2.6'ya Geri Dönüş:

Geri dönüşler önerilmez, çünkü beklenmedik sorunlar ortaya çıkabilir. Geri dönmek isterseniz, tüm verilerinizi yedeklemeniz gerekir, çünkü geri dönüş fabrika ayarlarına sıfırlamaya neden olacaktır. Tüm kaydedilmemiş veriler kaybolacaktır.

Nothing OS 2.6 geri dönüş paketini buradan indirin. Ayarlar > Sistem > Beta sürümüne güncelle'ye gidin.(Eğer nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu linke tıklayın.) "Dosyayı içe aktar"a dokunun ve önceden indirilen paketi seçin. Geri dönüş işlemini tamamlamak için adımları izleyin. (Kurulum/geri dönüş sırasında bir hata yaşarsanız, Dahili Depolama içinde 'Documents' adlı bir klasör oluşturmanız gerekebilir.)

------------------------------------------

Uyarı: Bu bir Beta sürümü olduğundan, geri dönüş paketi yazılımınızda bilinmeyen sorunlara neden olabilir ve yeni Google geri dönüş kuralları nedeniyle verileriniz kaybolacaktır. Nothing, geri dönüşten kaynaklanan sorunlar için herhangi bir sorumluluk kabul edemez. Tüm verilerinizi yedeklemenizi şiddetle öneririz. Herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, daha fazla yardım için müşteri hizmetleri ile iletişim kurabilirsiniz.

Nothing OS 3.0, kullanıcı arayüzü, performans ve kamera özellikleri gibi birçok alanda önemli iyileştirmeler sunuyor. Açık beta programı, kullanıcıların güncellemeyi deneyimleme ve geri bildirimde bulunma fırsatı sunuyor.

Son düzenleme:
Şimdi yükledim gerçekten çok akıcı beta değilde normal yayınlamış olsalar bile olurmuş😁😁

Hayırlı olsun, beğenmenize sevindim.Birkaç ekran görüntüsü bekliyoruz o zaman sizden, np1 ve np2 kullanıcılarının dibi düşsün :)

Hayırlı olsun, beğenmenize sevindim.Birkaç ekran görüntüsü bekliyoruz o zaman sizden, np1 ve np2 kullanıcılarının dibi düşsün :)
Çok teşekkür ederim. Özellikle ayarlar ekranı çok derli toplu olmuş. Ben çok beğendim. Yılların iphone kullanıcısı olarak np 3 çıktığında hemen alacağım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241008-202756.png
    Screenshot_20241008-202756.png
    117 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20241008-202746.png
    Screenshot_20241008-202746.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20241008-202722.png
    Screenshot_20241008-202722.png
    65.6 KB · Görüntüleme: 46
Çok teşekkür ederim. Özellikle ayarlar ekranı çok derli toplu olmuş. Ben çok beğendim. Yılların iphone kullanıcısı olarak np 3 çıktığında hemen alacağım.

Nothing Phone (3)'ü bende çok merak ediyorum.Bu modele özel yapay zeka çalışmaları tasarlayacaklar. Benim en beğendiğim özellik uyku standby modu özelliği oldu.Yıllardır kullandığım telefonlarda gece %100 bıraktığım telefonu sabah %90'larda alırdım.Bu sorunu Nothing OS 3.0 ile çözmüş Nothing.

iPhone'da son yıllarda bozdu iyice, Android telefon demek bloatware demekti, insanlar iPhone'u donmuyor vs diye alıyorlardı, nothing bu sorunu çözdü, üstüne bir de iyi batarya performansıyla yeni nesil telefonculuğa güzel bir soluk getirdi. Umarım bu başarısı uzun yıllar bozulmadan devam eder.

Valla ben 15 pro Max sattım 2a aldım. Android tarafından yıllarca uzak durmamın nedeni aynı haltı yiyen en az üç uygulama olmasıydı. Mesela xiaomi telefonlarda hem Google sync servisleri hemde xiaomi sync ler sürekli çalışıyor ve bu benim sinirimi bozuyordu. Nothing de böyle şeyler olmaması çok hoş bir durum.
Ama burada iki tane sorunum var.
Birincisi tam işime yarayan bir mail uygulaması bulamadım. En hoşuma giden aqua-mail oda yıllık 1300 TL diyor mod apk da kullanmak istemiyorum.
İkincisi de sağlıklı bir office programı hep bir şekilde ya çok uçuk üçret istiyor yada reklamdan geçilmiyor. Bu iki konuda öneriniz varsa memnun olurum. Biraz uzun oldu sanırım 😁😁😁

Valla ben 15 pro Max sattım 2a aldım. Android tarafından yıllarca uzak durmamın nedeni aynı haltı yiyen en az üç uygulama olmasıydı. Mesela xiaomi telefonlarda hem Google sync servisleri hemde xiaomi sync ler sürekli çalışıyor ve bu benim sinirimi bozuyordu. Nothing de böyle şeyler olmaması çok hoş bir durum.
Ama burada iki tane sorunum var.
Birincisi tam işime yarayan bir mail uygulaması bulamadım. En hoşuma giden aqua-mail oda yıllık 1300 TL diyor mod apk da kullanmak istemiyorum.
İkincisi de sağlıklı bir office programı hep bir şekilde ya çok uçuk üçret istiyor yada reklamdan geçilmiyor. Bu iki konuda öneriniz varsa memnun olurum. Biraz uzun oldu sanırım 😁😁😁

Proton mail ve blue mail i denemenizi tavsiye ederim. Ben uzun süre blue maili kullandım.

Google E-Tablolar görüntüleme ve hızlı aksiyon için iş görüyor. Düzenleme için diyorsanız Microsoft Office kullanıyorum şirketimden kaynaklı lisansım var.

İndiriyorum yükledikten sonra yorum yaparım. Kendi galeri ve telefon uygulaması gelmeli harici gayet keyifli.
Galeri uygulaması şuan için henüz mevcut değil, o Aralık ayındaki genel sürümle yauınlanacak.

Benim en beğendiğim özellik uyku standby modu oldu nedense 🙂

Değerli görüşlerinizi bekliyor olacağız, şimdiden teşekkürler 🙏

Galeri uygulaması şuan için henüz mevcut değil, o Aralık ayındaki genel sürümle yauınlanacak.

Benim en beğendiğim özellik uyku standby modu oldu nedense 🙂

Değerli görüşlerinizi bekliyor olacağız, şimdiden teşekkürler 🙏
Kesin gelecekse çok iyi hocam. Yükledim ilk fark ettiğim cihaz hızlanmış gibi.

Kesin gelecekse çok iyi hocam. Yükledim ilk fark ettiğim cihaz hızlanmış gibi.
Galeri uygulaması kesin gelecek, sırada dosya yöneticisi uygulaması var. Daha sonraki sürümlerde o da yayınlanacak.

kendi görüşlerimi yazayım

hem kilit ekranına hem ana ekrana eklenecek kendine ait widgetların listelenmesi neden o kadar büyük yapılmış anlayamadım. yüklenen uygulamalara ait olanlardan ayrı tutmak istemiş olabilir ama bu da fazla göze sokmaya çalışmak olmuş
kilit ekranı genişletilmiş widget alanı güzel ama yeni saat arayüzlerini sevemedim
birde nothing in kendine özgü yazı stili nerede? isteyen ayarlardan seçebilecek diyorlardı ama 2 farklı yazı stili var ancak ikiside noktalı yazı stili değil.

uygulama çekmecesinde akıllı mod kategori olarak uygulamalarını kullananlar için güzel olmuş.
uygulama sabitleme bunu isteyen ve kullanan çok kişi vardı önerilere kulak vermişler

hızlı ayarlar açıkçası beni bitirdi 2.6 halini unuttum :) siyah tema da güzel ama beyaz tema da çok parlak geliyor gözüme 2.6 da bu kadar fazla parlak gelmiyordu. parlaklığım %50 de ayarlı, gri renk tonunu bir tık koyulaştırsalar iyi olabilir.
tasarım iconlarını yuvarlak olarak kullanıldığını ele alırsak diğer android telefonlarla uyum sağlanmak istenmiş diye düşündüm. (görsel alışkanlıklar açısından) malum normalde yanında yazısı olurdu bu da diğer android telefonların hızlı ayarlarından kendini ayrıştırdığı yanıydı. düzenlerken iconları büyütünce yazıları geliyor. bu da sıkıldıkça bir yazısız bir yazılı kullanacak şekilde düzenleme şansı vermiş olacak. bir ara eski düzeni yapacağım alışmıştım ve güzeldi bana göre.

kamera konusunda belirgin farkları anlamakta zorlanıyorum ancak kamera modları arasında geçiş yaparken ufak bir robotik bir lens sesi çıkıyor tam hatırlamamakla beraber 2.6 da yoktu diye hatırlıyorum

pop-up görünümü başlığındaki yeniliklerin hepsini sevdim eleştirim yok :)

uygulama arşivlemeyi anlayamadım. denedim arşivlenen uygulama, uygulama çekmecesinde sönük iconlu olarak duruyor. basınca yükleme yapıyor google playden... uygulamayı kaldırmadan arşivleme değil miydi? öylese neden tekrar yükleme yapıyor?

ayarlar kısmı önceden çıplak ama her şeyim burada derdi, şuan giyiniğim ve derli toplu olarak her şeyim burada diyor hissi verdi bana :)
ayarlar/ sistem/ cihaz sorun tanılama/ bileşen sağlığı, burada "pil sağlığı" ve "depolama alanı durumu" adlı iki seçeneğimiz var. pil sağlığında pil döngüsü bugün %8 den %100 e şarj ettim ama döngü sayısı artmamış. neye göre artıyor bataryanın bitmesi desem yine artması gerekliydi ancak artmamış.
depolama alanı durumu kısmında ise kalan pil ömrü %100 yazıyor yani depolama alanında kalan pil ömrünün yazmasının nedeni nedir?
performansa kötü yansıyan bir kısmını göremedim. biraz daha yazarımda burada kalsın.

Geri
Üst Alt