Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (2a) Isınma Sorunu

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Merhabalar. Yaklaşık 1 haftadır NP (2a) kullanıyorum ancak cihazda gereksiz bir ısınma söz konusu. Sadece internette dolandığımda bile 38⁰'lere dayanıyor. Bunun nedeni nedir acaba?

Merhabalar. Yaklaşık 1 haftadır NP (2a) kullanıyorum ancak cihazda gereksiz bir ısınma söz konusu. Sadece internette dolandığımda bile 38⁰'lere dayanıyor. Bunun nedeni nedir acaba?
Merhaba,

Havaların ısınmasıyla bu tarz sorunları hepimiz yaşamaktayız. Yaz dönemlerinde şarjda hızlı tükenmektedir.

Önlemler için aşağıdaki yönergeleri dikkate alabilirsiniz

Nothing Phone'unuzda aşırı ısınma sorunu yaşıyorsanız, sorunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey var:

Genel Önlemler:
  • Telefonunuzu doğrudan güneş ışığında veya aşırı sıcak ortamlarda kullanmaktan kaçının.
  • Yoğun işlem gücü gerektiren oyunlar veya uygulamaları uzun süre çalıştırmaktan kaçının.
  • Çok sayıda arka planda çalışan uygulamayı kapatın.
  • Telefonunuzu her gün en son yazılım sürümüne güncelleyin.
  • Telefonunuzun kılıfının hava akışını engellemediğinden emin olun.
  • Kullanmadığınız zamanlarda Bluetooth, Wi-Fi ve GPS gibi bağlantıları kapatın.

Ek İpuçları:
  • Telefonunuzu serin bir yerde birkaç dakika dinlendirin.
  • Telefonunuzu bir fanın önüne yerleştirin.
  • Isı emici bir kılıf kullanmayı deneyin.
  • Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayın (tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olun).
Sorun devam ederse:

Nothing Destek ile iletişime geçin. Telefonunuzu inceleyebilir ve sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olabilirler.

Not: Aşırı ısınma, donanım arızasının bir işareti olabilir. Telefonunuz aşırı ısınmaya devam ederse ve yukarıdaki adımları denedikten sonra sorunu çözemezseniz, bir servis merkezine götürmeniz gerekebilir.

Bazı Ek Bilgiler:

Nothing Phone, aşırı ısınmayı önlemeye yardımcı olmak için bir soğutma sistemi kullanır. Ancak, aşırı sıcak ortamlarda veya yoğun kullanımda telefon hala ısınabilir.

Aşırı ısınma, pil ömrünü kısaltbilir ve telefonunuzun performansını etkileyebilir. Bu nedenle, sorunu olabildiğince çabuk çözmek önemlidir.

Son düzenleme:
@Dr. Android teşekkür ederim hocam, bi' süre cihazı kullanmadım. Şu an tekrar kontrol ettiğimde 33⁰ olduğunu gördüm.
Dediğim gibi hocam sıcaklardan. 38 de nesi ben 44ü gördüm. Telefonun ısınmaktan kapandığını gördüm. Daha yaz yeni başladı. Ağustosta görün. Takılmayın sıcaklığa nothing phone da ısınsa dahi işlemciyi koruma özelliği var. Çok ısınınca kapatır kendisini

Dediğim gibi hocam sıcaklardan. 38 de nesi ben 44ü gördüm. Telefonun ısınmaktan kapandığını gördüm. Daha yaz yeni başladı. Ağustosta görün. Takılmayın sıcaklığa nothing phone da ısınsa dahi işlemciyi koruma özelliği var. Çok ısınınca kapatır kendisini

44'ü Phone (2a)'da mı gördünüz hocam, öyleyse böyle bir SoC için bayağı yüksek bir sıcaklık. Ben şu ana kadar maksimum 41⁰ gördüm. Şarj sırasında 38⁰ civarında oluyor. Kullanımda ise 33 - 37 arasında.

44'ü Phone (2a)'da mı gördünüz hocam, öyleyse böyle bir SoC için bayağı yüksek bir sıcaklık. Ben şu ana kadar maksimum 41⁰ gördüm. Şarj sırasında 38⁰ civarında oluyor. Kullanımda ise 33 - 37 arasında.
Evet Nothing Phone (2a)'da gördüm, telefonlar en fazla şarjda kullanırsanı, görüntülü arama ve navigasyon kullanımında ısınırlar + güneşin altında...

Ek olarak Nothing Phone (2a)'nın soğutma sistemi ile ilgili makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Geri
Üst Alt