Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (3) bu özelliklere sahip olsaydı nasıl olurdu?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Marques Brownlee, namı diğer MKBHD, akıllı telefon incelemeleriyle milyonlarca takipçiye ulaşıyor. Onun "rüya telefonu" nasıl olurdu sorusu, teknoloji meraklılarının sıkça sorduğu bir soru. Nothing ekibi, bu merakı gidermek için harekete geçti ve MKBHD'nin hayallerindeki telefonu tasarlayıp maliyetini hesapladı.

Bu makalede, "MKBHD's Dream Phone'u Yaptık" adlı YouTube videosunun transkriptini temel alarak, bu ilginç projenin detaylarını ve ortaya çıkan sonuçları inceleyeceğiz.

Amacımız, MKBHD'nin rüya telefonunun özelliklerini, maliyetini ve bu projenin akıllı telefon endüstrisi için ne anlama geldiğini derinlemesine analiz etmek.

MKBHD'nin Rüya Telefonunun Özellikleri: Performans ve Lüks Bir Arada

Nothing ekibi, MKBHD'ye e-posta göndererek rüya telefonunda hangi özelliklere yer vermek istediğini sordu. MKBHD'nin yanıtı, beklentileri aşan bir cihazın ortaya çıkmasına neden oldu. İşte MKBHD'nin rüya telefonunun özellikleri:
  • Batarya: MKBHD, rüya telefonunda 5800 mAh gibi devasa bir batarya istedi. Rog Phone 9 gibi modellerde bulunan bu batarya, uzun süreli video izleme ve oyun deneyimi sunuyor. Nothing ekibi, batarya kapasitesini 6000 mAh'e çıkararak daha da iddialı bir hale getirdi. Bu bataryanın maliyeti ise 13 dolar olarak hesaplandı. Karşılaştırma için, Nothing Phone 2'nin bataryasının maliyeti 6 dolar civarındaydı.

• Ekran: Ekran konusunda MKBHD, Samsung Galaxy S24 Ultra'nın ekranını tercih etti. 120 Hz LTPO, süper parlak AMOLED ve anti-glare cam özelliklerine sahip bu ekran, görsel deneyimi üst seviyeye taşıyor. MKBHD ayrıca, telefonun boyutunun 6.1 inç olmasını istedi. Bu özelliklerin maliyeti ise 35 dolar olarak belirlendi.

• Kameralar: MKBHD, kamera konusunda hem donanım hem de yazılım açısından iddialı tercihlerde bulundu. Donanım olarak Samsung Galaxy S24 Ultra'nın kamera sensörlerini ve lenslerini isteyen MKBHD, yazılım tarafında ise iPhone 16 Pro'nun kamera yazılımını tercih etti. Ön kamera için ise Pixel 9 Pro'nun ön kamerasını istedi. Bu kamera donanımının toplam maliyeti 80 dolar olarak hesaplandı.

• Depolama ve RAM: MKBHD, rüya telefonunda 1 TB flash depolama alanı ve 16 GB RAM istedi. Depolama teknolojisi olarak UFS 4.0'ın tercih edildiği varsayıldı. Bu bileşenlerin toplam maliyeti 90 dolar olarak belirlendi.

• Çipset: İşlemci tarafında MKBHD, Snapdragon 8 Elite çipsetini istedi. Genellikle oyun telefonlarında kullanılan bu çipset, yüksek performans gerektiren uygulamalar ve oyunlar için ideal. Amiral gemisi seviyesindeki bu işlemcinin maliyeti yaklaşık 190 dolar olarak hesaplandı.
MKBHD'nin rüya telefonu, kağıt üzerinde bile oldukça etkileyici özelliklere sahip. Yüksek performanslı işlemci,Devasa batarya, üstün kameralar ve lüks ekranıyla bu telefon, akıllı telefon dünyasında zirveye oynayacak bir model olabilirdi.

1737959981865.png

Gizli Maliyetler ve Ar-Ge Süreci: Akıllı Telefon Üretiminin Karmaşıklığı

Nothing ekibi, MKBHD'nin rüya telefonunun bileşen maliyetini yaklaşık 500 dolar olarak hesapladı. Ancak, akıllı telefon üretiminde sadece bileşen maliyetleri değil, aynı zamanda gizli maliyetler ve Ar-Ge süreçleri de büyük önem taşıyor. Video transkriptinde, bu gizli maliyetlere ve Ar-Ge sürecinin karmaşıklığına dikkat çekiliyor.

Her akıllı telefonun, kendine özgü bir anakartı bulunuyor. Anakart, telefonun bileşenlerinin bir araya geldiği ve birbirleriyle iletişim kurduğu merkezi bir platform. Anakart tasarımı ve üretimi, özel bir Ar-Ge süreci gerektiriyor. Nothing ekibine göre, tipik bir akıllı telefonun Ar-Ge süreci yaklaşık 20 milyon dolara mal olabiliyor. Bu maliyet, personel maaşları, yazılım lisansları, üretim mühendisliği ve sertifikasyon gibi kalemleri içeriyor.

Ar-Ge maliyetinin yanı sıra, işletim sistemi geliştirme ve yazılım güncellemeleri de önemli bir maliyet unsuru. MKBHD, rüya telefonunda hangi işletim sistemini istediğini belirtmedi. Eğer kendi işletim sistemini geliştirmek isteseydi, 150'den fazla yazılım mühendisinden oluşan bir ekip kurması gerekirdi. Ayrıca, Android güncellemeleri ve yazılım desteği gibi sürekli maliyetler de söz konusu.

Üretim aşamasında da gizli maliyetler ortaya çıkıyor. Yeni bir şirket olarak Nothing, fabrikalarla güven ilişkisi kurmakta zorlanıyor. Bu nedenle, üretim için peşin ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. Yerleşik markalar ise genellikle 3 ay sonra ödeme yapabiliyorlar. Ayrıca, premium fabrikalar, yeni şirketlerle çalışmayı riskli buldukları için daha yüksek fiyat talep edebiliyorlar. İlk üretim denemelerinde %15'e kadar daha fazla maliyetle karşılaşmak mümkün.

Pazarlama ve Popülerlik: Küçük Telefonların Zorlu Rekabeti

MKBHD, rüya telefonunun 6.1 inç boyutunda olmasını istedi. Ancak, küçük boyutlu akıllı telefonlar, büyük ekranlı modellere göre daha az popüler. Nothing ekibine göre, küçük boyutlu telefonların daha yüksek fiyatla satılması gerekiyor. Çünkü, bu telefonların üretim maliyetleri büyük ekranlı modellere göre daha yüksek olmasa da, pazarlama ve satış zorlukları nedeniyle birim başına kar marjının artırılması gerekiyor.

MKBHD'nin Rüya Telefonunun Maliyeti ve Akıllı Telefon Endüstrisi İçin Dersler

Nothing ekibi, MKBHD'nin rüya telefonunu geliştirmenin maliyetini 23.535.100 dolar olarak hesapladı. Bu maliyet, sadece bir adet telefon üretimi için geçerli. Seri üretimde maliyetler düşse de, MKBHD'nin rüya telefonunun oldukça pahalı bir proje olduğu ortaya çıkıyor.

MKBHD'nin rüya telefonu projesi, akıllı telefon endüstrisinin karmaşıklığını ve yüksek maliyetlerini gözler önüne seriyor. Bir akıllı telefonun sadece bileşen maliyetlerinden ibaret olmadığı, Ar-Ge, yazılım geliştirme, üretim, pazarlama ve dağıtım gibi birçok aşamanın maliyetleri etkilediği anlaşılıyor. Özellikle yeni şirketler için, akıllı telefon pazarına girmek ve rekabet etmek oldukça zorlu ve maliyetli bir süreç.

Bu proje aynı zamanda, MKBHD gibi teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin beklentilerini ve tercihlerini anlamak için de önemli bir fırsat sunuyor. MKBHD'nin rüya telefonu, yüksek performans, lüks tasarım ve kullanıcı deneyimine odaklanan bir cihaz olarak öne çıkıyor. Akıllı telefon üreticileri, bu tür projelerden ilham alarak, kullanıcıların beklentilerini karşılayan ve rekabetçi ürünler geliştirebilirler.

MKBHD'nin rüya telefonu gerçek olmasa da, bu proje akıllı telefon endüstrisi için önemli dersler içeriyor. Akıllı telefon üretimi, sadece teknik bilgi ve mühendislik becerileri değil, aynı zamanda pazarlama stratejileri, finansal yönetim ve kullanıcı beklentilerini anlama yeteneği de gerektiriyor. Nothing ekibinin bu projesi, akıllı telefon dünyasının perde arkasını aralayarak, teknoloji meraklılarına ve endüstri profesyonellerine değerli bir bakış açısı sunuyor.

Geri
Üst Alt