Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (3)'e rakip olacak cihaz sizce hangisidir?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Nothing Phone (3), kesinleşen özellikleriyle birlikte amiral gemisi sınıfına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Özellikle Snapdragon 8s Gen 4 işlemcisi, üçlü 50 MP kamera kurulumu (periskop lens dahil), 1.5K LTPO OLED ekranı ve 100W hızlı şarj desteği gibi özellikler onu doğrudan premium segmentin önemli oyuncularıyla rekabete sokacaktır.

İşte Nothing Phone (3)'e rakip olabilecek başlıca cihazlar ve nedenleri:

1. Samsung Galaxy S Serisi (Özellikle Galaxy S25 / S25+ Serisi)​

• Neden Rakip: Samsung'un Galaxy S serisi, Android ekosisteminin en köklü ve güçlü amiral gemilerinden biridir. Galaxy S25 ve S25+ modellerinin de yeni nesil Snapdragon (muhtemelen 8 Gen 4) veya Exynos işlemcilerle gelmesi bekleniyor. Kamera, ekran kalitesi ve uzun yazılım desteği konusunda Samsung'un güçlü bir geçmişi var. Nothing Phone (3)'ün ana hedefi, Samsung'un bu segmentteki hakimiyetine meydan okumak olacaktır.
  • Rekabet Alanları: Kamera çeşitliliği ve yazılım ekosistemi, ekran teknolojileri.

2. Apple iPhone Serisi (Özellikle iPhone 17 Serisi)​

• Neden Rakip: Nothing CEO'su Carl Pei'nin de açıklamalarıyla, Nothing Phone (3)'ün doğrudan iPhone'a rakip olacağı belirtiliyor. iPhone'lar, kullanıcı deneyimi, yazılım-donanım entegrasyonu, ekosistem ve performans konusunda mobil pazarın liderlerindendir. Nothing, kendi özgün tasarım ve yazılım deneyimiyle iPhone kullanıcılarını cezbetmeyi hedefleyebilir.
  • Rekabet Alanları: Kullanıcı deneyimi, yazılım akıcılığı, kamera kalitesi, ekosistem entegrasyonu.

3. Xiaomi 15 / Xiaomi 15 Pro Serisi ve Redmi / POCO'nun Yüksek Segment Modelleri​

• Neden Rakip: Xiaomi, her yıl çıkardığı amiral gemisi modelleriyle (Xiaomi 15 serisi gibi) donanım tarafında çok güçlü özellikler sunar. Ayrıca, Redmi Turbo 4 Pro (POCO F7 olarak küresel pazarda çıkabilir) gibi Snapdragon 8s Gen 4 kullanan ilk telefonlar arasında yer alan modeller, Nothing Phone (3) ile aynı işlemciyi paylaşarak fiyat/performans konusunda ciddi bir alternatif oluşturabilir.
  • Rekabet Alanları: İşlemci performansı (aynı yonga seti), hızlı şarj teknolojileri, kamera sensörleri.

4. OnePlus'ın Amiral Gemisi Modelleri (Özellikle OnePlus 13 Serisi)​

• Neden Rakip: OnePlus, Nothing ile benzer bir kullanıcı kitlesine hitap eden, hızlı ve akıcı Android deneyimi sunan bir markadır. OnePlus'ın amiral gemileri de genellikle güçlü işlemciler, yüksek hızlı şarj ve iyi kamera performanslarıyla bilinir.
  • Rekabet Alanları: Saf Android deneyimine yakınlık, hızlı şarj, performans.

5. Google Pixel Serisi (Özellikle Pixel 10 Serisi)​

• Neden Rakip: Pixel telefonlar, Android'in saf halini ve güçlü kamera deneyimini ön planda tutar. Google'ın yapay zeka entegrasyonları ve kamera yazılımı, Nothing Phone (3)'ün yazılım ve kamera odaklı iddialarına doğrudan rakip olacaktır.
  • Rekabet Alanları: Kamera yazılımı ve yapay zeka yetenekleri, saf Android deneyimi, yazılım güncellemeleri.

Genel Değerlendirme​

Nothing Phone (3), Snapdragon 8s Gen 4 gibi güçlü bir işlemciyle amiral gemisi sınıfında konumlanacak. Bu işlemci, önceki yılların amiral gemisi yonga setlerine yakın bir performans sunarak, maliyet-performans dengesini iyi tutturmayı hedefleyen birçok markanın tercihi olacaktır. Nothing'in ayırt edici tasarımı ve Glyph arayüzü gibi benzersiz yazılım özellikleri, onu bu rekabetçi pazarda farklı kılmaya devam edecektir. Ancak yukarıda belirtilen rakipler, hem donanım gücü hem de marka bilinirliği açısından Nothing Phone (3)'ün önündeki en büyük engeller olacaktır.
Sizce Nothing Phone (3)'ün en büyük kozu ne olacak? Tasarımı mı, performansı mı, yoksa yazılım deneyimi mi?

hala millet POCO filan diyor ya şaka gibi.

Sizin dediklerinize katılıyorum bu arada. Bu cihaz premium cihaz ve öyle olmak istiyor. poco ile rekabete gitseydi tasarım yazılım hiç kasmaz daha ucuza yaptırırdı.

Yanlış dinlemediysem sanırım nothing 4 için esas preminium sınıfa amiral gemisine oynayacaklarını söyledi. Oneplus'ın gelişimine bakmakta fayda olacaktır. Xiaomi de 15t pro serisini hedef alacaktır. Düz 15 amiral gemisi sınıfında. Nothing bu sene bir tık altına oynuyor. Ancak fiyat bandı oldukça önemli olacak. Ülkemizde Xiaomi 15 , Oneplus 13 gibi cihazların fiyatından çıkarsa işi zor. Birde ülkemize sınırlı adette geliyor sanırım o da sorun.

Cmf phone 1 bile sanırım 16-17 k arasından olabilir tahmini vardı. Bu fiyat çok fazla. Nothing 2a 18-20k arası, nothing 1 13-16k arası cmf' nin işi çok zor olur. Diğer markaların fiyatlarını yazmıyorum bile. Dünya da karışık hayırlısı. Temmuzda göreceğiz bakalım.

Yanlış dinlemediysem sanırım nothing 4 için esas preminium sınıfa amiral gemisine oynayacaklarını söyledi. Oneplus'ın gelişimine bakmakta fayda olacaktır. Xiaomi de 15t pro serisini hedef alacaktır. Düz 15 amiral gemisi sınıfında. Nothing bu sene bir tık altına oynuyor. Ancak fiyat bandı oldukça önemli olacak. Ülkemizde Xiaomi 15 , Oneplus 13 gibi cihazların fiyatından çıkarsa işi zor. Birde ülkemize sınırlı adette geliyor sanırım o da sorun.

Cmf phone 1 bile sanırım 16-17 k arasından olabilir tahmini vardı. Bu fiyat çok fazla. Nothing 2a 18-20k arası, nothing 1 13-16k arası cmf' nin işi çok zor olur. Diğer markaların fiyatlarını yazmıyorum bile. Dünya da karışık hayırlısı. Temmuzda göreceğiz bakalım.
oneplus ve xiaomi 15 bandında olursa işinin zor olduğu kısmına katılmıyorum. fiyat olarak onlardan ucuz olsa dahi sadece özellik meraklısı olanlar yine onlar ya da pocoyu tercih edecektir, Nothing hiç bir zaman bu tarz özellik kıyaslamasına girecek telefon çıkartmadı. daha çok sade arayüz, zahmetsiz kullanım ve göze hoş gelen eşsiz tasarıma yoğunlaştı ve kullanıcı kitlesini bu şekilde oluşturdu ki kendi istekleri de bu anladığım kadarıyla yani Nothing 3 alacak olan kişiler işlemci ram şu bu bakmadan ben Nothing 3 kullanıyorum ve çok memnunum diyen, telefonun özelliklerinin ne olduğuna bile doğru düzgün bakmayan kişiler olacaktır ki olması gereken de budur.

oneplus ve xiaomi 15 bandında olursa işinin zor olduğu kısmına katılmıyorum. fiyat olarak onlardan ucuz olsa dahi sadece özellik meraklısı olanlar yine onlar ya da pocoyu tercih edecektir, Nothing hiç bir zaman bu tarz özellik kıyaslamasına girecek telefon çıkartmadı. daha çok sade arayüz, zahmetsiz kullanım ve göze hoş gelen eşsiz tasarıma yoğunlaştı ve kullanıcı kitlesini bu şekilde oluşturdu ki kendi istekleri de bu anladığım kadarıyla yani Nothing 3 alacak olan kişiler işlemci ram şu bu bakmadan ben Nothing 3 kullanıyorum ve çok memnunum diyen, telefonun özelliklerinin ne olduğuna bile doğru düzgün bakmayan kişiler olacaktır ki olması gereken de budur.
Evet bu konuya katılıyorum. Çoğu insan ne kullandığının ya da ellerindeki cihazın neler vaat ettiğini bilmiyor. Ülkemizde Redmi note serisi faciyası halan devam etmekte. Mediatek g10 nedir resmen dalga geçmek. Redmi note 11 pro da g9 vardı neyse.

Diğer konu marka algısı bir gerçek. Nothing bunu oturtmaya çalışıyor. Ancak geçen yılki faciyalar düşündürücü. Nothing 2a çıktı sonra 2a plus ve 2a plus ce saçmaladılar. Nothing 1 ve 2 için tasarım benim fikrim iphone benzeri. Led ışık eklenmiş sadece. Tabi dışardan bakan için. Yazılım konusunda Hyperos sıkıntılı. Xiaomi ürün gamı da çok geniş. Evimde bir çok akıllı cihazını kullanıyorum. Ancak donanım konusunda çok iyiler. Oneplus artık Oppo gibi özgünlüğü gitti. Nothingos daha gelişme döneminde ilerledikçe herşey daha güzel olacak. Donanımda artarsa tabi. Örneğin son güncelleme ile Nothing 2 de çok basit bir yazılım sorunu var. Çoğu kişi için önemsizdir. Sorunda şu youtube küçük olarak ekranda oynarken whatsapp ya da farklı bir uygulamaya girdiğimde cihazda takılma oluyor. Uygulama geç açılıyor siyah ekranda kalıyor. Youtube da kapanıyor ancak arkada çalışmaya devam ediyor. Bazen de takılıyor. Bu yazılımsal bir sonraki güncellemede düzeltirler.

Son olarak sevmediğim kısım Nothing 2 şuan için en üst modeli olmasına rağmen üvey evlat gibi muamele görüyor. Güncellemeler sanki hep 2a için yapılım sonra 1 sonra 2 ye entegre ediliyor. Bunda mediatek ile anlaşmadan kaynaklı diye düşünüyorum. Umarım bunu da çözerler

Son olarak herkesin kullanım amacı istekleri birbirinden farklı. Biri kamera çok iyi olsun der, diğeri oyun oynayacağım sadece der ve kimisi de ekranı iyi olsun der. Bunu optimum düzeyde sunan marka Nothing di ufak geliştirmeler ve anlaşmalar ile tam kıvamda olacak inş. Oneplus ta bu şekilde evrildi.

Geri
Üst Alt