Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (3) tasarımı hakkında görüşleriniz nelerdir?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing Phone 3 Lansman Öncesi Sızdırıldı: İşte Yenilikçi Tasarımı ve Tüm Özellikleri!

Teknoloji dünyasının minimalist ve yenilikçi markası Nothing, merakla beklenen yeni amiral gemisi Nothing Phone 3 için gün sayıyor. Önümüzdeki hafta Headphone 1 ile birlikte tanıtılması beklenen telefon, lansmanına günler kala sızdırılan yeni görsellerle tüm dikkatleri üzerine çekti. Sızıntılar, telefonun tasarım dilini, sıra dışı kamera kurulumunu ve "Glyph Matrix" adı verilen yeni arayüzünü gözler önüne seriyor.

Yenilikçi Tasarım: Karşınızda 'Glyph Matrix' ve Sıra Dışı Kamera Düzeni

Android Headlines tarafından paylaşılan ve resmi görünen sızıntı görsellerine göre Nothing Phone 3, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle gelecek. Cihazın ön yüzünde modern bir delikli ekran tasarımı benimsenirken, asıl devrim arka panelde yaşanıyor.

Yeni 'Glyph Matrix' arayüzü, cihazın sağ üst köşesinde bağımsız bir şekilde süzülüyormuş gibi görünen yenilikçi bir tasarıma sahip. Bu yeni tasarım dili, markanın önceki modellerine, özellikle Phone (2a)'ya göz kırpsa da kendine has bir kimlik oluşturuyor.

En dikkat çekici detaylardan biri ise kamera dizilimi. Sızdırılan görsellerde, arka kamera sensörlerinin alışılmışın dışında bir düzende olduğu görülüyor. Üstteki kamera sensörü sol tarafa konumlandırılırken, diğer iki sensörle hizalı değil. Bu iki sensör ise birbirine bitişik şekilde telefonun kenarına daha yakın bir noktada yer alıyor. Bu cesur tasarım hamlesi, Nothing'in son zamanlarda paylaştığı resmi tasarım ipuçlarıyla da örtüşüyor.

Kaputun Altındaki Güç: Snapdragon 8s Gen 4 Onaylandı

Nothing Phone 3'ün sadece tasarımıyla değil, performansıyla da iddialı olacağı daha önce şirket tarafından doğrulanmıştı. Cihazın kalbinde, Qualcomm'un en yeni ve güçlü yonga setlerinden biri olan Snapdragon 8s Gen 4 yer alacak. Bu işlemci, telefona amiral gemisi düzeyinde bir performans, yapay zeka yetenekleri ve verimlilik sunacak.

Kamera Yetenekleri: 50 MP Periskop Telefoto Başrolde

Nothing, kamera konusunda da önemli bir adım atıyor. Şirket, Phone 3'ün arkasında 50 megapiksellik bir periskop telefoto sensör bulunacağını resmi olarak onayladı. Bu sensör, kullanıcılara yüksek kalitede optik yakınlaştırma imkanı tanıyacak.

Sızıntılara göre diğer kamera özellikleri ise şu şekilde:
  • Ana Kamera: 50 MP
  • Ultra Geniş Açı Kamera: 50 MP
  • Ön (Selfie) Kamera: 50 MP
Eğer bu sızıntılar doğru çıkarsa, Nothing Phone 3 hem arka hem de ön tarafta yüksek çözünürlüklü ve çok yönlü bir kamera kurulumu sunacak.

Ekran, Batarya ve Diğer Beklenen Özellikler

Sızıntılar, telefonun diğer teknik özelliklerine de ışık tutuyor. Beklenen diğer özellikler şunlar:
  • Ekran: 6.7 inç boyutunda, 1.5K çözünürlüklü LTPO OLED panel.
  • Batarya: 5,150 mAh kapasiteli batarya.
  • Şarj: 65W kablolu ve 15W kablosuz şarj desteği.

Uzun Ömürlü Yazılım Desteği ve Tanıtım Tarihi

Nothing'in en güçlü kozlarından biri de yazılım desteği. Şirket, Nothing Phone 3 için 5 yıl boyunca Android işletim sistemi güncellemesi ve tam 7 yıl boyunca güvenlik yaması sunacağını doğruladı. Bu, cihazın uzun yıllar güncel ve güvenli kalacağı anlamına geliyor.

Nothing Phone 3, Headphone 1 ile birlikte önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtılacak. Bu heyecan verici lansmanla birlikte tüm özellikler ve fiyat bilgisi netleşmiş olacak. Ancak mevcut sızıntılar, Nothing'in akıllı telefon pazarında dengeleri değiştirecek bir cihazla geldiğini şimdiden gösteriyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    420.2 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleme:
Nothing markasından beklediğim böyle şeyler. bizi şaşırtsın yenilik gelsin. diğerlerinden farklı olsun. ne kadar saçmaladıkları umrumda değil.

bu cihazı herkes konuşacak.. ilk başta anlaşılmayacak cirkin gelecek sonra gözler alışacak ve beğenilecek.

eşsiz bir tasarım olduğunu düşünüyorum benzer kamera dizilimlerinden farklı olarak asimetrik kamera dizilimi hoşuma gitti, kamera bölümünün altındaki kısım 3 ayrı parçaya bölünmüş ve hepsi tasarım olarak farklı üzerine emek harcanmış güzel bir tasarım

Tasarım kötü değil. Zaten NP'nin arka tasarımına hayranım. NP3a pro daha iyi bir arka tasarıma sahip gibi görünmekle birlikte, çok kalın olan kamera çıkıntısını göz önüne alınca NP3 daha öne çıkıyor sanki. Yine de arkada yer alan ledleri düşünürsem 3apro'ya gönül kayıyor. NP2'den 3apro'ya geçmenin mantıklı olmadığına karar verdikten sonra NP3'ün de ciddi bir fiyatla geleceğini düşününce, yeni sahiplerinin yorumlarını takip edeceğiz artık.

Tasarım kötü değil. Zaten NP'nin arka tasarımına hayranım. NP3a pro daha iyi bir arka tasarıma sahip gibi görünmekle birlikte, çok kalın olan kamera çıkıntısını göz önüne alınca NP3 daha öne çıkıyor sanki. Yine de arkada yer alan ledleri düşünürsem 3apro'ya gönül kayıyor. NP2'den 3apro'ya geçmenin mantıklı olmadığına karar verdikten sonra NP3'ün de ciddi bir fiyatla geleceğini düşününce, yeni sahiplerinin yorumlarını takip edeceğiz artık.
yine benzer hikaye olacak bakınca herkesin laf ettiği tasarım iki ay sonra ne kadar eşsiz bir tasarım diye göze hoş gelmeye başlayacaklar 😅😅

Benim görüşüm, Nothing Phone (3a) Pro bana çok sempatik gelmemişti, Nothing Phone (3)'te de bu şekilde kamera dizilimi yapacaklar diye endişelenmiştim açıkçası.Benim için Nothing Phone (3)'ün kamera dizilimi hoş ve farklı gözüküyor.Glyph matrix'in yerindende memnunum, sadece alt kısmı biraz daha düzenli yapabilirlerdi diye düşünüyorum, sanki yapboz parçaları varda hepsini biz yerleştirecekmişiz havası veriyor.Bu da Nothing'i farklı kılıyor aslında.Cesur ve farklı tarasımları hep sevmişimdir.Eleştirenler elbet olacak, fakat şunları da kimse unutmamalı.Kimse böyle telefonları almaz, nasıl kullanacağız denilen cihazlar; Nokia 7610, Samsung SX1, Nokia N Gage...ve bunlar gibi nicesi yok sattı.Kendim dahi o zamanlar eleştirirken hepsini kullandım.Nothing'de bunu çok iyi yapıyor.Eleştiri ve gündem olmak gayet iyi.REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ.Hele ki böyle yeni bir firma için her türlü ses duyurmak çok kıymetlidir eminim. Telefona gelecek olursak Glpyh Matrix özelliği beni daha bugünden heyecanlandırdı. Gelecek özellikleri dört gözle bekliyorum.

8 Gb versionu da olmalıydı 12 gb herkese lazım değil ki. boş yere daha pahalı oluyor

Fiyatını görmek lazım. Tasarım göreceli beğenmeyenler illaki olacaktır. Farklı bir tasarım ve simetrik değil. Tek sıkıntı bence fiyatı olacaktır. İddia edilen fiyatlar doğru çıkarsa işi çok zor. Umarım bu hatayı yapmazlar.

Kamera diziliminin kötü olduğunu düşünmekteyim, direkt göze batıyor. Kamera diziliminin Phone (2) ve Phone (1)'e benzeyeceğini düşünmüştüm fakat yanılmışım. Ayrıca Glyph Matrix'in konumlandırmasının hatalı ve Küçük olduğunu düşünüyorum. Daha merkezi bir yerde ve daha büyük olmasının daha iyi bir seçim olabileceğini düşünmekteyim.

Kamera diziliminin kötü olduğunu düşünmekteyim, direkt göze batıyor. Kamera diziliminin Phone (2) ve Phone (1)'e benzeyeceğini düşünmüştüm fakat yanılmışım. Ayrıca Glyph Matrix'in konumlandırmasının hatalı ve Küçük olduğunu düşünüyorum. Daha merkezi bir yerde ve daha büyük olmasının daha iyi bir seçim olabileceğini düşünmekteyim.
hocam işte kritik konu bu "direkt göze batıyor"

bu bilinçli bir şey. ayna önünde selfie çekerken insanlar telefonunuza dikkat kesilecek ve merak edecek. diğer hiç bir markada buna bakmıyorlar. bu bile bir pazarlama taktiği. ayrıcalık değişiklik böyle yaratılır.

hocam işte kritik konu bu "direkt göze batıyor"

bu bilinçli bir şey. ayna önünde selfie çekerken insanlar telefonunuza dikkat kesilecek ve merak edecek. diğer hiç bir markada buna bakmıyorlar. bu bile bir pazarlama taktiği. ayrıcalık değişiklik böyle yaratılır.
Bir telefona dikkat kesilmek için illa kamera dizilimini kötü mü yapmak gerekiyor? Pek tabi ki hayır. (1) ve (2)'deki kamera dizilimi gayet iyiydi ama yine dikkat çekiyordu. Glyph Matrix her ne kadar çok küçük olsa da yine ilgi çekiyor. İlk mesajımda belirttiğim gibi Matrixin lokasyonu ve boyutu şuankinden farklı olsaydı zaten kameradan bağımsız bir şekilde direkt dikkat çekecekti telefon. İlginç olmak için çirkin (bana göre) telefon yapmaya gerek yok. Güzel tasarımlı (bana göre) telefonla da gayet güzel ilgi çekilebilir.

Bir telefona dikkat kesilmek için illa kamera dizilimini kötü mü yapmak gerekiyor? Pek tabi ki hayır. (1) ve (2)'deki kamera dizilimi gayet iyiydi ama yine dikkat çekiyordu. Glyph Matrix her ne kadar çok küçük olsa da yine ilgi çekiyor. İlk mesajımda belirttiğim gibi Matrixin lokasyonu ve boyutu şuankinden farklı olsaydı zaten kameradan bağımsız bir şekilde direkt dikkat çekecekti telefon. İlginç olmak için çirkin (bana göre) telefon yapmaya gerek yok. Güzel tasarımlı (bana göre) telefonla da gayet güzel ilgi çekilebilir.

açıkçası kameraya çok takıldı insanlar. Aynısını BMW 4 serisinin dev ızgarasında görmüştüm. ilk lansmanda kıyamet kopmuştu. Şimdi milletin aklı gidiyor.

Ben bu sıradışı tasarımı beğendim. Ben zaten bu yüzden Nothing e geçtim. Bana özel birşey versinler sıradışı olsun ilgi çeksin merak uyandırsın. tam da istediğim gibi oldu.

Normal dizilim tasarım filan olsa piyasada bir sürü var. olmayan kamera dizilimi yok. şimdi nothing dedi ki, siz hepiniz ben tek.

Türkiye'de satışı ve satış fiyatı gibi detaylar ne zaman belli olur?

Bu arada, tasarım ve görünüm tamamen tercih meselesi. Ben de bu telefonu böyle bir dizayna sahip olduğu için seviyorum ve yeni kamera tasarımı da beni hiç rahatsız etmedi.

Cihaz tasarımı farklı Nothing için bu önemli. Diğer markalardan farklılık adına başarılı ama fiyat bence bir tık fazla.

Türkiye'de satışı ve satış fiyatı gibi detaylar ne zaman belli olur?

Bu arada, tasarım ve görünüm tamamen tercih meselesi. Ben de bu telefonu böyle bir dizayna sahip olduğu için seviyorum ve yeni kamera tasarımı da beni hiç rahatsız etmedi.

Türkiye fiyatı 70k civarı olur büyük ihtimalle. Tr de satış için birşey diyemiyorum hocam.2026 ortası gibi gelir herhalde.

2026 ortası? Çok geç bir tarih değil mi? 70k çok ciddi bir rakam. Bu fiyatla bu ülkede işi zor. İncelemeleri izleyelim bari :)

Valla hocam kestiremiyorum artık ne zaman geleceğini. Nothing.tr ekibi 3 aydır çok yakında diyor. GTA 6 ya döndü 3a işi. Çıkalı 4 ay olmasına rağmen hala kesin bir tarih yok. Cmf Phone 2 Pro da Türkiye'de üretiliyor bunu biliyorum. Bildiğim şey Türkiye'de tam gaz üretime yıl sonunda geçileceği, şuan fabrika yeni olduğu için %100 randımanlı çalışmıyordur. Evofone da büyük ihtimalle yurtdışından telefon getirmiyor masrafları yüzünden, bu yüzden Türkiye üretimlerini bekliyoruz. Bu da ister istemez süreci uzatıyor.nothing.tr ekibi tarafından tam bir tarih verilmediği için 2026 diyorum. Konuyla ilgili kesin bilgi veren hiçbir mecra yok. 3a da yaptığım gibi insanları ümitlendirmemek ve yanlış bilgi vermemek için olabildiğince uzak tarih söylüyorum.Erken tarihte satışa çıkarsa ne mutlu bize. Satışa çıkınca sizi etiketleyerek haberdar edeceğim.

Harika özetlediniz hocam katılıyorum

Geri
Üst Alt