Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (3a) Lite İlk İzlenimleri: Bir Haftalık Kullanıcı Deneyimi İncelemesi

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing’in, kendine has tasarımını ve çekici özelliklerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla piyasaya sürdüğü yeni akıllı telefonu Nothing Phone (3a) Lite’ı bir haftadır deneyimliyorum. Bu süreçte aklımdaki üç temel sorunun cevabını aradım:

1. Bu "amiral gemisi seviyesindeki" ekran gerçekten söylendiği kadar iyi mi?
  2. MediaTek çipi, çoklu görevlerimde aksama yaşamadan bana ayak uydurabilir mi?
  3. 50 MP kamerası, bir Pixel kadar iyi çekim yapabilir mi?
Öncelikle, bu telefonu Topluluk İnceleme Programı kapsamında gönderdiği için Nothing’e teşekkür etmeliyim. Nothing, bu telefonu markasına mükemmel bir başlangıç noktası, Nothing 3 serisinin bir özeti olarak tasarlamış. Ayırt edici Nothing estetiğini ve güçlü özellikleri şaşırtıcı derecede uygun bir fiyatla sunuyor.

Tasarım, Yapı Kalitesi ve Kutu Deneyimi​

Nothing’de alışık olduğumuz gibi, kutu açılışı tek kelimeyle muhteşem bir ilk izlenim bırakıyor. Telefon, Nothing’in tasarım DNA'sını yansıtan asimetrik şeffaf görünümüyle dikkat çekiyor ve tamamı cam bir muhafaza içinde sunuluyor. Fabrikasyon değil, "özenle üretilmiş" hissi veriyor. Ayrıca, dahili çerçevesinin %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış olması da çevresel bilincin güzel bir göstergesi.

IP54 toza ve suya dayanıklılık sertifikasına sahip olması, günlük kullanım için ek bir güvenlik sağlıyor.

Kutu İçeriği: Nothing’in cömertliği burada devreye giriyor. Kutu; telefon, Nothing Kablosu ve SIM aracı ile birlikte, benim çok sevdiğim bir kılıf ve önceden uygulanmış bir ekran koruyucusu içeriyor! Bu, kutudan çıkar çıkmaz büyük bir iç huzuru sağlıyor.

Glyph Light Sistemi: Sadeleşen İkonik Işık​

Bir Nothing telefonundan bahsederken ışıklara değinmemek olmaz. (3a) Lite'ta bu sistem, tek bir **“Glyph Light”**a sadeleştirilmiş. Bu tek ışık, eski tip bildirim ışıklarını andıran minimal ve işlevsel bir görünüm sunuyor.

• İşlevsellik: Flip to Glyph (Toplantılar için vazgeçilmezim), Essential Notifications (Önemli kişileriniz için sabit ışık) ve özelleştirilebilir ışık desenleri gibi favori özellikler hala mevcut. Ayrıca kamera için görsel zamanlayıcı olarak da çalışıyor.

Ekran Deneyimi: Amiral Gemisi Havası​

Gelelim birinci soruma: Bu 6.77 inç AMOLED ekran sadece pazarlama abartısı mı?

Kesinlikle Hayır. "Abartı" yanlış bir kelime olur.

Bu ekranın bu fiyat segmentinde bu kadar iyi olması, gerçekten şaşırtıcı. 120 Hz adaptif yenileme hızı sayesinde kaydırma son derece akıcı. Parlaklık ise müthiş; 3000 nit tepe parlaklığına ulaşıyor. Dış mekanda kullanılan 1300 nit parlaklık ise güneş altında bile ekranı görmekte sıfır sorun yaşattı ve renkler harika görünüyor.

Sonuç: Ekran, tam bir zafer!

Güç, Performans ve Uzun Ömür​

Telefon, MediaTek Dimensity 7300 Pro çipiyle çalışıyor.

İkinci soru: Gerçek dünya çoklu görevlerini kaldırabilir mi? Her zamanki testimde, yaklaşık 20 tarayıcı sekmesi açtım, bir YouTube videosu oynattım ve ardından Slack, Instagram ve e-posta arasında olabildiğince hızlı geçiş yaptım.

Dürüst olmak gerekirse, mükemmel bir şekilde ayak uydurdu. Takılma, donma yok. Sanal RAM ile 16 GB'a çıkarılabilen 8 GB fiziksel RAM, günlük işlerim için fazlasıyla yeterliydi. Sıvı soğutma sistemi sayesinde telefon hiç ısınmadı.

• Depolama: Depolama 128 veya 256 GB olarak sunuluyor, ancak microSD kart ile 2 TB'a kadar genişletilebilir olması büyük bir artı!

Yazılım: Harika Bir Söz ve Tartışmalı Bir Özellik​

İyi haber: Telefon Nothing OS 3.5 ile çalışıyor ve Nothing, üç yıl büyük Android güncellemesi ve altı yıl güvenlik yaması taahhüt ediyor. Bu, bütçe dostu bir telefon için inanılmaz bir söz.

Ancak... Yeni ve tartışmalı bir özellikten bahsetmek zorundayız: "Lock Glimpse".

Bu, Nothing OS 4.0 beta'sında geleceği söylenen ancak bu telefonda zaten kutudan çıkan bir özellik. Nothing, bunun yeni duvar kağıtları ve "yararlı içerikler" sunan, isteğe bağlı ve "varsayılan olarak kapalı" bir özellik olduğunu söylüyor. Ancak internet topluluğu, bu "yararlı içeriğin" kilit ekranı reklam platformuna çok benzediğine dikkat çekiyor. Nothing, bu kararın düşük fiyatı korumak için gerekli olduğunu açıkça belirtti. Bir kullanıcı olarak, bu durumun farkında olmanız gerekiyor.

Kamera Sistemi​

Son sorum: Bu 50 MP ana sensör, bir Pixel ile rekabet edebilir mi?

Büyük bir Samsung sensörü ışığı iyi çekiyor, ancak asıl sihir yazılımda. Fotoğraflar çektim ve cidden şaşırdım.

TrueLens Engine 4.0, renkler ve dinamik aralık konusunda gerçekten iyi bir iş çıkarıyor ve Ultra XDR fotoğraflar bu ekranda harika görünüyor. Video, sağlam bir 4K 30 FPS sunuyor. 16 MP selfie kamerası ise idare eder. Şu anda eksik kaldığı tek nokta makro modu; fotoğraflar biraz yumuşak kalıyor, ancak bu yazılımla düzeltilebilecek bir durum.

Pixel'den daha iyi mi? Muhtemelen hayır. Ama bu fiyata sunduğu kalite, ona rekabette olması gerekenden çok daha yaklaştırıyor.

Pil ve Şarj​

(3a) Lite, amiral gemilerinde de gördüğümüz 5000 mAh bataryaya sahip. Verimli çip ile birleşince, bu sadece "tüm gün" giden bir telefon değil; testlerimde rahatlıkla bir buçuk gün dayandı.

Şarj gerektiğinde, 33W hızlı şarj sayesinde yaklaşık 20 dakikada %50 doluluğa ulaşıyor. Aksesuarlar için tatlı bir bonus olarak 5W ters kablolu şarj desteği de mevcut. Ne yazık ki, kablosuz şarj bu telefonda yer almıyor.

Peki, Nothing Phone (3a) Lite hakkındaki kararımız nedir?

Bu telefonun "adı hafif, kendi dolu" olduğunu kanıtlaması gerekiyordu ve benim bakış açımdan bunu kesinlikle başardı. Benzersiz bir tasarıma, harika bir ekrana, akıcı performansa ve bütçe segmentinde benzersiz bir yazılım güncelleme sözüne sahip.

Fiyat etiketi de çok çekici: Avrupa ve İngiltere'de yalnızca 249 € ve 249 £’dan satışa sunuluyor.

Bu fiyatı özelliklerle birleştirdiğinizde, (3a) Lite sadece iyi bir anlaşma değil; orta segment pazarına bir meydan okuma niteliğinde.

Tek çekincem, isteğe bağlı olsa da varlığını kabul etmek zorunda olduğumuz "Lock Glimpse" özelliği.

Kime göre? Amiral gemisi kamera ve özellikler arayanlar yerine, bütçe dostu bir fiyata harika bir ekran, genişletilebilir depolama ve güzel bir tasarım arayanlar için Nothing Phone (3a) Lite, piyasadaki en iyi seçeneklerden biri.

Geri
Üst Alt