- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Merhabalar, aşağıdaki kullanıcı yorumu Nothing Phone (3a) Pro cihazını yeni almış bir kullanıcıya aittir ve ilk izlenimlerini bizlerle paylaşmak istemiştir, bu telefonu alacak olan kişilere yol haritası çizdiği için kendisine teşekkür ederiz.
Yaklaşık dört gündür yeni Nothing Phone (3a) Pro'mu kullanıyorum ve ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle belirteyim ki, bu benim ilk Nothing telefonum ve Nothing 1'den beri markanın tasarımları aklımda olduğu için bu modeli tercih ettim. Genel olarak hızlı ve performanslı bir cihaz arayanlar için kesinlikle göz atılması gereken bir model.
Performans ve Donanım: Gerçekten Uçak Gibi!
Telefonun hızı inanılmaz! Her türlü işlemi uçak gibi hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor, bu konuda hiçbir şikayetim yok. Uygulama geçişleri, çoklu görevler hiç takılmadan akıp gidiyor. En beğendiğim özelliklerden biri de ısınma durumunun sıfır olması. Yoğun kullanımda bile cihaz elinizde serin kalıyor, bu da uzun süreli kullanımlarda büyük bir avantaj sağlıyor.
Ses kalitesi de beni oldukça etkiledi. Hoparlörleri gerçekten çok başarılı; hatta iPhone 15 Pro'dan hiçbir eksiği yok diyebilirim. Müzik dinlerken veya video izlerken sunduğu ses deneyimi oldukça tatmin edici.
Kamera: Potansiyel Var Ama Uygulama Sınırlamaları Can Sıkıyor
Telefonun kamerasını genel olarak beğendim. Fotoğraflar net ve detaylı çıkıyor. Ancak, burada önemli bir sıkıntıdan bahsetmem gerekiyor: uygulama içi video paylaşım kalitesi. Özellikle WhatsApp'ta bir videoyu durum olarak paylaşmak istediğinizde, kalite inanılmaz derecede düşüyor. Tüm ayarları kontrol ettim, sorun telefonla ilgili değil, tamamen uygulamaların video işleme kalitesiyle alakalı. Yani, Nothing Phone (3a) Pro'nun kamerası iyi fotoğraflar çekse de, videolarınızı yüksek kalitede paylaşma konusunda uygulama kaynaklı engellerle karşılaşabilirsiniz. Bu durum, özellikle sosyal medyayı aktif kullananlar için hayal kırıklığı yaratabilir.
Yazılım ve Uygulama Deneyimi: Küçük Ama Can Sıkıcı Buglar
Nothing Phone (3a) Pro'nun en büyük eksikliği maalesef bazı uygulamalardaki buglar. Örneğin:
Bu buglar, günlük kullanımda küçük gibi görünse de, sık tekrarlandığında kullanıcı deneyimini olumsuz etkiliyor. Telefon genel olarak çok stabil olsa da, bu tür yazılımsal pürüzlerin giderilmesi gerekiyor.
- Instagram: Bazen storylere tıkladığımda tepki vermiyor, uygulamayı kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Reels izlerken ileri sarmak istediğimde ise ekran parmağımı algılamıyor.
- Apple Music: Şarkıları açarken bazen çok geç tepki veriyor, bu da müzik dinleme keyfini baltalıyor.
Türkiye Pazarındaki Durumu ve Aksesuar Sorunu
Maalesef Nothing Phone (3a) Pro, Türkiye'de çok tutulan bir cihaz değil. Bu durum, kılıf, ekran koruyucu gibi aksesuar bulmayı çok zorlaştırıyor. Hatta "çok çok çok zor" diyebilirim. Cihazınızı korumak için uygun aksesuarları bulmakta ciddi sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu da almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir faktör.
Öneriler
Toparlayacak olursam, Nothing Phone (3a) Pro benim gibi hız ve performans odaklı, stabil bir cihaz arayanlar için oldukça cazip. Özellikle batarya ömrü konusunda 2-3 sene beni idare etmesini bekliyorum, eğer bu beklentimi karşılarsa benim için en iyi telefon markası olabilir.
Ancak, bazı uygulamalardaki buglar ve Türkiye'deki aksesuar bulma zorluğu gibi dezavantajları da mevcut. Eğer imkanınız varsa, bu küçük ama can sıkıcı sorunlardan kaçınmak adına Nothing Phone (3a) Pro yerine Nothing Phone 3'e geçmek daha mantıklı bir tercih olabilir.
Umarım bu inceleme, Nothing Phone (3a) Pro hakkında bilgi edinmek isteyenler için faydalı olmuştur!
Son düzenleme: