Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (3a) serisi ne zaman gelecek?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Cihaz
Diğer
Herkese merhabalar. Yılların konvansiyonel kullanıcısı olarak camiaya katılma planlarına başladım. Ve bu katılımı da 3A Pro ile yapayım diyorum. Phone (3A Pro) duyuruldu duyurulmasına ama ülkemize hala gel(e)medi. Nedir bunun sebebi ? Var mı söylenti ya da haber ? Kendilerine mail attım ama bilmiyoruza getirdiler işi. Sene sonuna kadar gelmezse Phone 2 alınır mı teşekkür ederim…

Phone 2 bitti hocam artık stok yok bir yerde.

Phone 3 temmuzda cıkacak ve gelecektir hemen.

Evofone ve Nothing yerli üretime başladı ve planlar çok cabuk değişiyor.

NP 3A ve 3A pro da haziran vs çıkar diye düşünüyorum baya gecikti.

Yani siz karar verecekseniz Temmuz ortasını bekleyip bütün modeller çıkınca karar verin derim.

Dün carl pei android toplantısında NP3 ün ifyatının yaklaşık 800 GBP olacağını söyledi. Buna göre benim yeni çıkacak ürünlerdeki fiyat beklentim şu şekilde

CMF Phone 1 : 15-20bin tl aralığı
Nothing Phone 3A : 24-28Bin tl aralığı
Nothing Phone 3A Pro: 26-32Bin TL aralığı
Nothing Phone 3: 800x2x52tl= 65999-79999 aralığı

NP3 çok ucuz olmayacak gibi gözüküyor dünkü açıklamalara bakılırsa. Söylenen gerçek bir flagship olacağı yönünde. Bakalım ne göreceğiz.

Yani benim NP3 fiyatı ile beklediğim aslında 59999 idi ve bu yeni haber biraz hayal kırıklığı oldu gibi. Hayatımda hçbir telefona 35bin tl den fazla para vermedim. Cihazı bir görelim belki ilk olabilir.

Valla hocam amiral gemisi olarak değerlendirme niyetim yok. 3A pro hoşuma gitmişti biraz da ulaşılabilir olacağını düşündüğümden istiyordum ama heves falan kalmadı. İkinci sınıf ülke muamelesi görüyoruz resmen. Phone 2 ikinci el falan düşünüyorum ama özellik olarak çok geride kalır mıyım emin olamıyorum. Haziran gibi çıksa yine çok stok gelmeyeceği için sıkıntı yaşayabilirim. Kendimi sıfır Lumia bulmaya çalışıyor gibi hissediyorum zamanında Lumia da çok kullandım..

Valla hocam amiral gemisi olarak değerlendirme niyetim yok. 3A pro hoşuma gitmişti biraz da ulaşılabilir olacağını düşündüğümden istiyordum ama heves falan kalmadı. İkinci sınıf ülke muamelesi görüyoruz resmen. Phone 2 ikinci el falan düşünüyorum ama özellik olarak çok geride kalır mıyım emin olamıyorum. Haziran gibi çıksa yine çok stok gelmeyeceği için sıkıntı yaşayabilirim. Kendimi sıfır Lumia bulmaya çalışıyor gibi hissediyorum zamanında Lumia da çok kullandım..

Hahahah hocam düzene girer bu işler. Nothing evet büyüyen marka da o kadar büyük değil. Adamlar mal üretmek için peşin para verecek dağıtacak vs öncelik en hızlı satışın olduğu ülkelerde olur.

Ben tüm çevreme nothing aldırdım ve herkes çok mutlu. Biz markanın ilk kullanıcıları olarak markanın elçisi gibi davranmalıyız ki marka bilinsin büyüsün satışlar artsın o zaman birinci öncelikli ülke olursun.

Bunlar siyasi değil ticari mevzular. Apple da 2-3 ay sonraki gruba sokardı Türkiyeyi. Şimdi 1 ay sonraki grupta

Hocam bu (3a) serisi için böyle oldu, gelecek modellerde olmayacaktır. Sebebi ise Türkiye'deki Nothing fabrikası seri üretime başladı. Nothing Phone (3a) serisi genel olarak az üretildi ve sadece Türkiye değil Dünyanın bir çok ülkesinde (3a) sevkiyat sıkıntısı yaşandı. Nothing Phone (3) serisi hızlı bir şekilde giriş yapacaktır.

Dilerseniz ikinci el bir Nothing Phone (2) deneyimleyebilirsiniz, özellik olarak geride kalmayacaktır. İşlemci olarak Nothing Phone (2) modeli daha iyi durumda, bir tek kamera olarak geride kalırsınız. Eğer kameraya önem veriyorsanız bir süre almış olduğunuz (2) modelini kullanırsınız daha sonra (3a) modeline geçiş yaparsınız. Nothing Phone ikinci el piyasasında acele satıcı değilseniz değer kaybetmiyor. (2) modelini satmak istediğiniz zaman üzerine 10.000 tl ekleyip (3a) Pro modelinin sıfırını alırsınız.

Hocam bu (3a) serisi için böyle oldu, gelecek modellerde olmayacaktır. Sebebi ise Türkiye'deki Nothing fabrikası seri üretime başladı. Nothing Phone (3a) serisi genel olarak az üretildi ve sadece Türkiye değil Dünyanın bir çok ülkesinde (3a) sevkiyat sıkıntısı yaşandı. Nothing Phone (3) serisi hızlı bir şekilde giriş yapacaktır.

Dilerseniz ikinci el bir Nothing Phone (2) deneyimleyebilirsiniz, özellik olarak geride kalmayacaktır. İşlemci olarak Nothing Phone (2) modeli daha iyi durumda, bir tek kamera olarak geride kalırsınız. Eğer kameraya önem veriyorsanız bir süre almış olduğunuz (2) modelini kullanırsınız daha sonra (3a) modeline geçiş yaparsınız. Nothing Phone ikinci el piyasasında acele satıcı değilseniz değer kaybetmiyor. (2) modelini satmak istediğiniz zaman üzerine 10.000 tl ekleyip (3a) Pro modelinin sıfırını alırsınız.
Bu Nothing fabrikası baya kabak tadı verdi bi ara kullanıcıların gazını almak için söylendi sanırsam somut bişe göremedim ben. 3a ve 3a prosu adminin de dediği gibi dünya genelinde stok yok çok büyük firma hatası orası . Ben 3a 3a pro ve 3 ün ağustos ayında hep beraber geleceğini düşünüyorum

Bu Nothing fabrikası baya kabak tadı verdi bi ara kullanıcıların gazını almak için söylendi sanırsam somut bişe göremedim ben. 3a ve 3a prosu adminin de dediği gibi dünya genelinde stok yok çok büyük firma hatası orası . Ben 3a 3a pro ve 3 ün ağustos ayında hep beraber geleceğini düşünüyorum

Üretim başladı hocam, tam gaz ilerliyorlar.

Son düzenleme:
O zaman 3a ve prosunun fiyatı düşer değil mi ? Sonuçta ithal edilen sadece parçalar oluyor parçalarda da o kadar vergi var mı yoksa ?
Benim bildiğim cmf üretiliyor 3A serisinin üretilip üretilmediği konusunda bilgim yok ne yazık ki o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.

O zaman 3a ve prosunun fiyatı düşer değil mi ? Sonuçta ithal edilen sadece parçalar oluyor parçalarda da o kadar vergi var mı yoksa ?

yerli üretimde vergi değişmez. vergi aynıdır. sadece vergi hesaplama baz fiyat değişir.

örnek verelim.

gözetim 200 dolardır.

sen 50 dolarlık telefonu ithal edebilirsin ama devlet vergiyi 200 dolardan hesaplar
ama 50 dolarlık telefonu yerli üretirsen 50 dolar üzerinden hesaplanır. avantaj buradadır.

nothing 3a ve 3a pronun 200 dolardan ucuz ithalat fiyatı olduğunu sanmıyorum o yüzden yerli üretim avantajına sahip olamayacaktır tahminimce.

Umarım yanlış stratejilerle Türkiye pazarını ihmal etmezler. Markanın yayılmasını çok isterim. Artık rakiplerde çok güçlü. Tasarımlar aynı farklı bir şey sunan yok ama insanlar bilindik şeylere yöneliyor. Bu arada Admin de cmf üretiliyor dediğine göre ki muhtemelen öyledir benim 3A pro işi uzun süre yatar gibi. Dün Phone (2) bakarken gözüm oneplus 12R’ye kaydı. KAYBETMEYİN BENİ :(

Umarım yanlış stratejilerle Türkiye pazarını ihmal etmezler. Markanın yayılmasını çok isterim. Artık rakiplerde çok güçlü. Tasarımlar aynı farklı bir şey sunan yok ama insanlar bilindik şeylere yöneliyor. Bu arada Admin de cmf üretiliyor dediğine göre ki muhtemelen öyledir benim 3A pro işi uzun süre yatar gibi. Dün Phone (2) bakarken gözüm oneplus 12R’ye kaydı. KAYBETMEYİN BENİ :(
Haziranda 3a serisi satışa çıkacak hocam. Kısa bir süre kaldı. Çok bekleyen var. Çıkar çıkmaz kaçırmayın. Yüzlerce kişi bekliyor

Benimde gözüm 12R ye kaymıştı fakat OnePlus Türkiye de servis vermiyor firmaya mail atıp öğrenebilirsiniz Nf bilişim kendisini distribütör olarak tanıtıyor fakat firmaya sorunca Türkiye de resmi satış ortağımız bulunmuyor diyor ayrıca ömür boyu yeşil çizgi garantisi de bulunmuyor Türkiye deki cihazlarda yanlış bilmiyorsam. En büyük eksisi de kavisli ekran olması tamiri zor ve tuzlu

Markanın yayılması için biz etrafımıza tanıtmalıyız anlatmalıyız. yoksa sadece reklamla filan olacak iş değil. güçlü ve eski markalar çok daha ön planda. isimleri biliniyor zaten.

şunu diyeyim ben 1998den beri cep telefonu kullanırım. 2001 yılından 2012 yılına kadar Samsung 3. ve 4. marka olarak gidip geldi. adamların 1. olması 10 seneden fazla sürdü. şimdi işler dah zor marka sayısı daha fazla ve fark yaratabilmek eskisinden zor. o yüzden Nothingin TR de pazar payını %1 e getirmesi bile önümüzdeki 2 senede olmayacak iş.

Vivo 5 senedir piyasada hala adam akıllı oturmuş değiller.

Bu yüzden biz Nothing kullanıcıları olarak etrafımıza markayı yaymamız anlatmamız gerek.

Mesela Nothing Phone 1 in mevcut fiyatı ile piyasada tecno, xiaomi vs satmaması lazım. ama malesef bilinmediğinden millet redmi note 14 e para veriyor.

NP2 kullanıyorum ve NP3 gelene kadar beklemeyi düşünüyordum. Cihazı elimde gören herkes hayran oluyor ve çevremde alan arkadaşlarım da oldu. İletildiği gibi NP3 50K üstü bir fiyatta çıkacaksa benim için bir anlamı olmayacak zira telefona o paraları vermeyi kendi bakış açımla doğru bulmuyorum.

Bu durumda NP3pro'ya geçiş yaparsam bu bir upgrade olur mu?

NP2 kullanıyorum ve NP3 gelene kadar beklemeyi düşünüyordum. Cihazı elimde gören herkes hayran oluyor ve çevremde alan arkadaşlarım da oldu. İletildiği gibi NP3 50K üstü bir fiyatta çıkacaksa benim için bir anlamı olmayacak zira telefona o paraları vermeyi kendi bakış açımla doğru bulmuyorum.

2-3 sene daha uzun süre güncelleme desteği ve kamera upgrade'i olur sadece hocam.

Bu durumda ben NP4a filan beklerdim.

NP3 ciddi bir sıçrama olacaktır çünkü NP2 den 2 sene sonra çıkıyor. donanım olarak baya doyurucu olacaktır çünkü carl peinin son röportajına bakılırsa bizi iyi bir cihaz bekliyor.

Hocam aman diyim 4 serisini falan beklemeyin o 2027 de lansman yaparlar 2035 de falan Türkiye’ye gelir 😁 ben şahsen seriye girmek istiyorum ama 3A Proyu beklemeye karar verdim, 2 almayı düşündüm ama gerek olmadığına emin oldum. iOS’den geçeceğim bakalım hayırlısı

Hocam aman diyim 4 serisini falan beklemeyin o 2027 de lansman yaparlar 2035 de falan Türkiye’ye gelir 😁 ben şahsen seriye girmek istiyorum ama 3A Proyu beklemeye karar verdim, 2 almayı düşündüm ama gerek olmadığına emin oldum. iOS’den geçeceğim bakalım hayırlısı

iOS'tan geçecekseniz memnun kalacaksınızdır. 3a serisinde böyle oldu bu durum hocam, bundan sonra Türkiye'de üretileceği için hızlı bir şekilde satışa çıkacaktır cihazlar. Bu arada daha önceki cihazlarda bu tarz sorunlar olmamıştı. 2a Global'de tanıtıldı, 1 hafta sonra Türkiye'de lansman gerçekleşti ve satışa çıktı. Bu durum 3a serisine özgü bir durum, Nothing tüm dünyada tedarik sorunu yaşadı.O da Hindistan'daki yoğun ilgiden sanırım. Şöyle örnek vereyim. Türkiye'ye 1000 cihaz gönderilse 2 ayda satılacaksa, Hindistan'da 2 günde satılıyor. Bende şahsen firma olsam hızlı satış olan yeri tercih ederim. Üretim yeri de orası, nakliye süreci vs' de yok. Hindistan'da flipkart'ta (orasının trendyol'u) deli gibi satışları var.

Geri
Üst Alt