Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone (3a) ve CMF Phone 2 Pro karşılaştırması

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Akıllı telefon pazarında yeni ve ilgi çekici oyuncular görmeye devam ediyoruz. Nothing ve alt markası CMF by Nothing, sundukları tasarımlar ve özelliklerle dikkat çekiyor. Peki, varsayımsal özelliklere sahip Nothing Phone (3a) ile CMF Phone 2 Pro modelleri karşılaştırıldığında ortaya nasıl bir tablo çıkıyor? Sağlanan bilgilere göre bu iki cihazın benzerliklerine ve en önemlisi farklarına yakından bakalım.

Benzerlikler: Sağlam Bir Temel

Karşılaştırmaya başlarken, bu iki telefonun bazı kritik donanımları paylaştığını görüyoruz:
  1. Ekran: Her iki modelde de aynı ekran teknolojisi ve özellikleri kullanılıyor. Bu, görsel deneyim açısından her iki telefondan da benzer bir kalite bekleyebileceğimiz anlamına geliyor.
  2. Batarya: Pil kapasiteleri de aynı. Günlük kullanım süresi açısından, yazılım optimizasyonları dışında, benzer bir performans sergilemeleri muhtemel.
  3. Ultra Geniş Kamera: Arka taraftaki ultra geniş açılı kamera sensörleri de aynı. Bu da geniş açılı çekimlerde benzer kalitede fotoğraflar ve videolar bekleyebileceğimizi gösteriyor.
Bu ortak noktalar, her iki telefonun da temel kullanıcı deneyimi açısından sağlam bir zemine oturduğunu gösteriyor. Ancak asıl farklılıklar detaylarda gizli.

Temel Farklılıklar: Seçimi Belirleyen Detaylar

Şimdi iki model arasındaki belirgin farklara odaklanalım:
  1. Şarj Hızı:
    • Nothing Phone (3a): 50W hızlı şarj desteği.
    • CMF Phone 2 Pro: 33W hızlı şarj desteği.
    • Anlamı: Nothing Phone (3a), CMF modeline göre belirgin şekilde daha hızlı şarj olacaktır. Bataryayı kısa sürede doldurmak isteyenler için bu önemli bir avantaj.
  2. Ana Kamera Stabilizasyonu (OIS):
    • Nothing Phone (3a): Ana kamerada OIS (Optik Görüntü Sabitleme) mevcut.
    • CMF Phone 2 Pro: Ana kamerada OIS bulunmuyor.
    • Anlamı: OIS, özellikle düşük ışık koşullarında daha net fotoğraflar çekmeye ve video kaydederken titreşimleri azaltmaya yardımcı olur. Nothing Phone (3a), bu konuda CMF modeline göre daha yetenekli olacaktır.
  3. 50mm Kamera (Telefoto/Portre):
    • Nothing Phone (3a): Biraz daha büyük sensör, f/2.0 diyafram açıklığı.
    • CMF Phone 2 Pro: Biraz daha küçük sensör, f/1.9 diyafram açıklığı (daha hızlı).
    • Anlamı: Burada ince bir denge var. CMF'nin f/1.9'luk daha hızlı diyaframı teorik olarak daha fazla ışık alabilir ve alan derinliğini (arka plan bulanıklığı) biraz daha artırabilir. Ancak Nothing Phone (3a)'nın biraz daha büyük sensörü, özellikle düşük ışıkta veya genel detay yakalamada daha iyi performans gösterebilir. Bu farkın pratikte ne kadar belirgin olacağı yazılıma da bağlı olacaktır.
  4. Ön (Selfie) Kamera:
    • Nothing Phone (3a): 32 Megapiksel sensör.
    • CMF Phone 2 Pro: 16 Megapiksel sensör.
    • Anlamı: Nothing Phone (3a), daha yüksek çözünürlüklü ön kamerasıyla potansiyel olarak daha detaylı selfieler sunabilir. Ancak megapiksel tek başına kaliteyi belirlemez, sensör kalitesi ve işleme de önemlidir.
  5. Ses Deneyimi:
    • Nothing Phone (3a): Stereo hoparlör (Önceki Nothing modellerine göre varsayılan).
    • CMF Phone 2 Pro: Mono (Tek) hoparlör.
    • Anlamı: Nothing Phone (3a), stereo hoparlörleri sayesinde video izlerken, müzik dinlerken veya oyun oynarken çok daha zengin ve çevresel bir ses deneyimi sunacaktır. CMF'nin mono hoparlörü daha temel bir ses çıkışı sağlar.
  6. Performans (İşlemci):
    • Nothing Phone (3a): Snapdragon 7s Gen 3
    • CMF Phone 2 Pro: MediaTek Dimensity 7300
    • CPU Çekirdek Hızları: Her iki yonga seti de benzer bir mimariye (genellikle 4x performans + 4x verimlilik çekirdeği, örneğin Cortex-A78 + Cortex-A55 tabanlı) sahip olsa da, Dimensity 7300'ün çekirdeklerinin biraz daha yüksek saat hızlarında çalıştığı görülüyor (örn. 2.5 GHz vs 2.4 GHz gibi). Bu, CPU odaklı görevlerde küçük bir avantaj sağlar.
    • GPU Performansı: Benchmark testleri ve karşılaştırmalar genellikle Dimensity 7300'ün grafik işlem birimi (GPU - Mali-G615 MC2) performansının, Snapdragon 7s Gen 3'ün GPU'sundan (Adreno 710) biraz daha iyi olduğunu gösteriyor. Bu, oyunlarda veya grafik yoğun uygulamalarda kendini gösterebilir.
    • Benchmark Skorları: AnTuTu ve Geekbench gibi popüler benchmark platformlarındaki sonuçlar genellikle Dimensity 7300'ün, Snapdragon 7s Gen 3'ü %10-15 civarında bir farkla geride bıraktığını göstermektedir.
  7. Depolama Esnekliği:
    • Nothing Phone (3a): microSD kart yuvası yok (Nothing standardı).
    • CMF Phone 2 Pro: microSD kart yuvası mevcut.
    • Anlamı: CMF Phone 2 Pro, depolama alanını uygun maliyetli bir şekilde artırma imkanı sunar. Bu, çok sayıda fotoğraf, video veya uygulama depolayan kullanıcılar için büyük bir avantajdır. Nothing Phone (3a)'da ise satın aldığınız dahili depolama ile sınırlı kalırsınız.
  8. Tasarım ve Özgünlük:
    • Nothing Phone (3a): İkonik Glyph arayüzüne sahip.
    • CMF Phone 2 Pro: Glyph arayüzü bulunmuyor (Varsayılan).
    • Anlamı: Glyph arayüzü, Nothing telefonlarına özgü, bildirimler ve şarj durumu için görsel ipuçları sunan benzersiz bir tasarım öğesidir. CMF modelinde bu özellik yer almayacaktır.
Benzerlikler ve Önemli Farklılıklar

Sizin de belirttiğiniz gibi, temel donanımlar (ekran, batarya, ultra geniş kamera) aynı olduğu için CMF Phone 2 Pro, Nothing Phone (3a)'ya genel anlamda oldukça benziyor. Bu durum, CMF modelini cazip kılıyor olabilir.

Ancak karar verirken şu takasları göz önünde bulundurmak gerekiyor:
  • Nothing Phone (3a) tercih sebepleri: Daha hızlı şarj, daha iyi ana kamera stabilizasyonu (OIS), daha yüksek çözünürlüklü selfie kamerası, daha iyi ses deneyimi (stereo) ve özgün Glyph arayüzü.
  • CMF Phone 2 Pro tercih sebepleri: Biraz daha hızlı işlemci ve en önemlisi microSD kart ile genişletilebilir depolama imkanı.
Eğer sizin için şarj hızı, OIS'li kamera, stereo ses gibi özellikler ikinci plandaysa ve özellikle genişletilebilir depolama sizin için kritikse, CMF Phone 2 Pro gerçekten de mantıklı ve denemeye değer bir alternatif olabilir. Fiyatlandırma da bu tercihte önemli bir rol oynayacaktır; CMF modelinin genellikle daha bütçe dostu olması beklenir. Seçim, hangi özelliklerin sizin için daha öncelikli olduğuna bağlı olacaktır.

Son düzenleme:
Bence bu karşılaştırmada mutlaka fiyatları da belirtilmeliydi. Cmf phone 2 pro 256gb olan versiyonu yurtdışından temin edilirse 11bin tl, nothing phone 3a ülkemizde yurtdışından getirilerek satılan sitelerde 20-25bin tl. Arada neredeyse iki kat fiyat farkı var. Cmf phone 2 pro 8gb ram'e sahip nothing phone 3a'nın ise 12 gb versiyonu da var, biri mono diğeri stereo hoparlöre sahip. Bu iki telefon arasındaki fiyat farkı (ülkemize resmi olarak giriş yaparsa) tercihleri etkileyecektir. Fakat ne yazık ki her iki telefonun da avrupadaki demokrasi gibi bir türlü gelmesi mümkün olmadı :)

8gb ram ile 12gb ram arasındaki fark, hoparlörün stereo / mono olması, kameradaki bir iki fark, iki katı fiyat vermeye değer mi? Buna resmi satış fiyatları belli olunca fiyat/performans değerlendirmesi yaparak karar vereceğiz.

Biri 17 diğeri 23 bin olursa tabii ki nothing phone tercih edilir, ama biri 13 diğeri 27 bin olursa o zaman cmf phone'un ufak bir iki özelliğinin göreceli olarak eksik olması kabul edilebilir...

Benim beklentim nothing 3 serisinin fiyatlarının samsung a56 ile s24fe arasında, cmf phone'un fiyatının ise samsung a36'nın biraz altında olması. Bu seviyelerin üzerinde belirlenecek her türlü fiyat, telefonu almayı düşünenlerin büyük bir bölümümü başka markalara veya yurtdışından getirilen cmf ve nothing'lere yönlendirecektir.

• Beğen
Tepkiler: ars
Bence bu karşılaştırmada mutlaka fiyatları da belirtilmeliydi. Cmf phone 2 pro 256gb olan versiyonu yurtdışından temin edilirse 11bin tl, nothing phone 3a ülkemizde yurtdışından getirilerek satılan sitelerde 20-25bin tl. Arada neredeyse iki kat fiyat farkı var. Cmf phone 2 pro 8gb ram'e sahip nothing phone 3a'nın ise 12 gb versiyonu da var, biri mono diğeri stereo hoparlöre sahip. Bu iki telefon arasındaki fiyat farkı (ülkemize resmi olarak giriş yaparsa) tercihleri etkileyecektir. Fakat ne yazık ki her iki telefonun da avrupadaki demokrasi gibi bir türlü gelmesi mümkün olmadı :)

8gb ram ile 12gb ram arasındaki fark, hoparlörün stereo / mono olması, kameradaki bir iki fark, iki katı fiyat vermeye değer mi? Buna resmi satış fiyatları belli olunca fiyat/performans değerlendirmesi yaparak karar vereceğiz.

Biri 17 diğeri 23 bin olursa tabii ki nothing phone tercih edilir, ama biri 13 diğeri 27 bin olursa o zaman cmf phone'un ufak bir iki özelliğinin göreceli olarak eksik olması kabul edilebilir...

Benim beklentim nothing 3 serisinin fiyatlarının samsung a56 ile s24fe arasında, cmf phone'un fiyatının ise samsung a36'nın biraz altında olması. Bu seviyelerin üzerinde belirlenecek her türlü fiyat, telefonu almayı düşünenlerin büyük bir bölümümü başka markalara veya yurtdışından getirilen cmf ve nothing'lere yönlendirecektir.

YD ürünlerin fiyatını kaçakçılar belirlediği için fiyat karşılaştırması yapmak bana pek doğru gelmedi açıkçası. Bu tarz karşılaştırmaları genel kullanıcılara hitap edecek şekilde yapmak daha doğru olur. Ne yazık ki birçok kullanıcı yurtdışı cihazlara sıcak bakmıyor, buna bende dahil. Özellikle böyle parça sıkıntısı çekebileceğimiz ve Türkiye'de yeni bir marka olunca işin içinde o yüzden pek tercih etmiyorum. Fiyatı uygun olduğu için telefona bir şey olursa telefonu at sonra tekrar al tarzı şeyler bana pek uymuyor. Bunun yerine garantili cihaz almak daha sağlıklı geliyor. Bu yüzdende de hiçbir karşılaştırmamda YD fiyat üzerinden inceleme ve karşılaştırmalar yapmamaya daha çok dikkat ediyorum.

Fiyat konusuna gelecek olursak , CMF Phone 2 Pro 8/128 GB ülkemizde 16.000 TL civarlarında satışa çıkacak, Nothing Phone (3a) 8/128GB ise 20.000-22.000 civarlarında satışta olacak.

Son düzenleme:
Söyledikleriniz bir noktaya kadar doğru bir mantık içeriyor, karşıt bir şey söylemeye gerek yok, size katılıyorum ama....... tabii ki fiyatlandırma politikası belli bir seviyenin içinde kalırsa... Yurtdışı satış fiyatı 10-13 bin tl olan bir telefonu burada (sebepleri her ne olursa olsun) 26-30 bin tl'ye satarlarsa garanti falan düşünmeden yarı fiyatına (hatta bazen bazı modellerde yarı fiyatının da altında satılan) yurtdışı versiyonlarını almak "benim için" daha "uygun" olur.
Firmaların belirlediği Garanti koşulları zaten ülkemizde hiçbir zaman tüketicinin faydasına olacak şekilde uygulanan bir sistem değil, ne olursa olsun "kullanıcı hatası" deyip hiç ilgilenmiyorlar. Binde bir istisnai durum da zaten genel geçer kuralları etkilemiyor...

Keşke her şey normal olsa keşke bu ülkede çalışan insanlar avrupa ülkeleri arsında en çok çalışma saatine rağmen en düşük ücreti almasalar da bunları bu kadar enine boyuna düşünmek zorunda kalmasak...

Adam Almanya'da ortalama bir maaş alıyor 2500 eu, alacağı telefon maaşının 10'da biri 250 eu... Düşünmez alır geçer...
Burada adamın maaşı 25bin alacağı telefon (aynı marka aynı model aynı özellikler) 30bin tl...

Bu adama "ya bir şey olursa garantili olanı al buradaki iki üç kat pahalı olan daha mantıklı" demek benim için pek uygulanabilir gibi gelmiyor... Bence her şeyin bedelini tüketici ödememeli, zaten öyle bir noktaya geldik ki her şey normalmiş gibi yapıp bütün her şeyi kabul ede ede en büyük zararı biz gördük, o yüzden artık istesek de yapılması gereken normal alım satım kurallarına uyabilecek durumunuz kalmadı... Hangisinin fiyatı uygunsa onu tercih etmek zorunda bırakıldık... Trilyonluk şirketler vergi affı ile vergiden muaf tutulacak ama sıradan işçi avrupadaki düşük bütçeli en ucuz telefonu oradaki en pahalı telefon fiyatına alacak, hem de buradaki düşük maaşınla...

Bunları sadece bu marka için veya bu markayı getiren firma için değil genel bir değerlendirme için söylüyorum... Durum böyle olunca firmalar biraz daha özverili olmalı ki hiç değilse ucuz model telefonlarda tüketicinin biraz yüzü gülsün...

Her şey normal olsa, ben de sizinle beraberim...

Bakalım fiyatlar ne olacak, tabii bu modeller bu yıl gelirse göreceğiz...

Şunu da ekleyeyim: evofone firmasının resmi sayfasından kendilerine form doldurarak iletişime geçmeyi denedim, nothing phone 3 serisi avrupa'dan asya'ya latin amerika'dan ortadoğu'ya kadar neredeyse bütün dünyada satışa çıktı, üzerinden bir ay geçti, siz bu markanın ülkemizdeki temsilcisi olarak bu yeni modelleri ne zaman getirmeyi düşünüyorsunuz, ülkemizde satışı olacak mı? Bilgi verebilirseniz memnun olurum, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim... Diye yazdım fakat kendi ürünleri ile ilgilenen bir müşteriyle ilgilenip cevap vermeye tenezzül bile etmediler... Bu firmanın yarın öbür gün telefonda bir sorunla karşılaşırsam benimle ilgileneceklerine nasıl güveneyim? Adamlar ana sayfalarında bu modellerin "yakında geliyor" falan diye duyurusunu bile yapmadı... Onlar eminim her ay yeni çıkan farklı bir xiaomi modelini hangi kanaldan kaç tl'ye satacaklarını düşünmekten bu işlere bakmaya fırsat bulamıyorlar...

Şunu da ekleyeyim: evofone firmasının resmi sayfasından kendilerine form doldurarak iletişime geçmeyi denedim, nothing phone 3 serisi avrupa'dan asya'ya latin amerika'dan ortadoğu'ya kadar neredeyse bütün dünyada satışa çıktı, üzerinden bir ay geçti, siz bu markanın ülkemizdeki temsilcisi olarak bu yeni modelleri ne zaman getirmeyi düşünüyorsunuz, ülkemizde satışı olacak mı? Bilgi verebilirseniz memnun olurum, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim... Diye yazdım fakat kendi ürünleri ile ilgilenen bir müşteriyle ilgilenip cevap vermeye tenezzül bile etmediler... Bu firmanın yarın öbür gün telefonda bir sorunla karşılaşırsam benimle ilgileneceklerine nasıl güveneyim? Adamlar ana sayfalarında bu modellerin "yakında geliyor" falan diye duyurusunu bile yapmadı... Onlar eminim her ay yeni çıkan farklı bir xiaomi modelini hangi kanaldan kaç tl'ye satacaklarını düşünmekten bu işlere bakmaya fırsat bulamıyorlar...
Hocam bana da distribütörle alakalı bir sıkııntı gibi geliyor ama firma da suçlu distribütör kadar

Söyledikleriniz bir noktaya kadar doğru bir mantık içeriyor, karşıt bir şey söylemeye gerek yok, size katılıyorum ama....... tabii ki fiyatlandırma politikası belli bir seviyenin içinde kalırsa... Yurtdışı satış fiyatı 10-13 bin tl olan bir telefonu burada (sebepleri her ne olursa olsun) 26-30 bin tl'ye satarlarsa garanti falan düşünmeden yarı fiyatına (hatta bazen bazı modellerde yarı fiyatının da altında satılan) yurtdışı versiyonlarını almak "benim için" daha "uygun" olur.
Firmaların belirlediği Garanti koşulları zaten ülkemizde hiçbir zaman tüketicinin faydasına olacak şekilde uygulanan bir sistem değil, ne olursa olsun "kullanıcı hatası" deyip hiç ilgilenmiyorlar. Binde bir istisnai durum da zaten genel geçer kuralları etkilemiyor...

Keşke her şey normal olsa keşke bu ülkede çalışan insanlar avrupa ülkeleri arsında en çok çalışma saatine rağmen en düşük ücreti almasalar da bunları bu kadar enine boyuna düşünmek zorunda kalmasak...

Adam Almanya'da ortalama bir maaş alıyor 2500 eu, alacağı telefon maaşının 10'da biri 250 eu... Düşünmez alır geçer...
Burada adamın maaşı 25bin alacağı telefon (aynı marka aynı model aynı özellikler) 30bin tl...

Bu adama "ya bir şey olursa garantili olanı al buradaki iki üç kat pahalı olan daha mantıklı" demek benim için pek uygulanabilir gibi gelmiyor... Bence her şeyin bedelini tüketici ödememeli, zaten öyle bir noktaya geldik ki her şey normalmiş gibi yapıp bütün her şeyi kabul ede ede en büyük zararı biz gördük, o yüzden artık istesek de yapılması gereken normal alım satım kurallarına uyabilecek durumunuz kalmadı... Hangisinin fiyatı uygunsa onu tercih etmek zorunda bırakıldık... Trilyonluk şirketler vergi affı ile vergiden muaf tutulacak ama sıradan işçi avrupadaki düşük bütçeli en ucuz telefonu oradaki en pahalı telefon fiyatına alacak, hem de buradaki düşük maaşınla...

Bunları sadece bu marka için veya bu markayı getiren firma için değil genel bir değerlendirme için söylüyorum... Durum böyle olunca firmalar biraz daha özverili olmalı ki hiç değilse ucuz model telefonlarda tüketicinin biraz yüzü gülsün...

Her şey normal olsa, ben de sizinle beraberim...

Bakalım fiyatlar ne olacak, tabii bu modeller bu yıl gelirse göreceğiz...

Yurtdışı satış fiyatından kastınız 10-13 bin bandındaki cihazdan kastınız cmf ise, Türkiye'de de onun fiyatı 16.000 TL olacaktır. Ama 10-13 binden kastınız 3a ise onun Pro modeli ve yüksek depolama alanlı en üst modeli 30 bin TL civarlarında olacLtır. 3a 8/128 modeli Max 22.000 TL bekliyorum ben. Ama 3a modelinin 10-13 bin bandında olduğundan bahsediyorsunuz bence dediğiniz gibi bencede iyi bir fiyat ama ne yazıkki kaçak satılan cihazlarda o kadarda ucuz değil diye biliyorum. Kendimiz gidip herhangi bir ülkeden alabilme şansımız olsa o zaman çok kârlı olacaktır.bunda hem fikirim sizinle.

Garanti koşullarıma gelecek olursak diğer firmalar için evet dediğiniz gibi fakat Nothing de durum böyle değil, evofone un teknik servisinde sadece ekran bulunmakta. Ekranlık bir hata olduğunda Max 7 gün içerisinde ekranı değiştiriyorlar, diğer sorunlarda ise (kamera vs) yine direk Max 7 gün içinde yeni telefon gönderiyorlar. Yaklaşık 5 kişide bunu deneyimledim. Bu yüzdende sempatimi kazandı açıkçası.

Keşke herşey normal olsa konusunda ise o kadar çok söylenecek söz var ki foruma bazen siyaset bölümü açmamak için kendimi zor tutuyorum 🙄

Bu arada Türkiye'de garantili Nothing cihaz almak istemem sebebim ise telefonun başına birşey gelse tamir edebilecek bir telefoncu yok. Olsa da parça yok. Bu yüzden garantili cihaz alma düşüncem sadece Nothing için geçerli. Xiaomi vs olsa bir önceki telefonum kaçaktı, 2 sene kullandım çift hat kullanamadığım için satıp tr cihazı almıştım 5 sene kullandım. Hiçte tamir görmedi. Sonra nothing aldığım için sattım.

Herşey normal olsa keşke bunları konuşmak zorunda kalmasak.

Artık fiyatlardan öte cihazların gelmesini merak ediyorum. Emin olun evofone da bunu bizim kadar merak ediyor. Şuan Hindistan üretimi cihazlar var genelde dünyada. Orada da savaş başladı. Ne olacağı muallak.

Şundan dolayı cevap verememiş olabilirler. Onlarda bilmiyor. Artık insanlara aynı cevapları vermekten utanıyor olabilirler. Kesin bir tarig verememek ve çalışmalarımız devam ediyor sözü ucu kapalı bir cümle olduğu için kullanıcı her halükarda cevap alamamış oluyor.

Ben size şunun garantisini verebilirim firmayı tanıdığımdan ötürü. Bu söylediğim sadece Nothing için geçerli, Xiaomi vs için garantisini veremem çünkü bilgim yok. Nothing cihaz alın cihazınızda bir sorun olsun WhatsApp iletişim hattından yazın sorununuzu sizden bir form doldurmanız isteyecekler ve cihazı kargolamanızı isteyecekler 1 hafta içerisinde sorununuz çözülümüş olarak kullanmaya devam edeceksiniz. Bu konuda ben kefilim (tecrübelerime dayanarak)

Evofone da her markanın departmanı farklı hocam, Xiaomi ile ilgilenen kişiler farklıx nothing ile ilgilenen kişiler farklı. Xiaomi çok büyük firma ve tedarik Zinciri çok geniş. Bu yüzden her zaman hızlı gelecektir cihazlar. Ama bu durumun evofone ile ilgisi yok. Sorun nothing İngiltere'de. Dünyadaki çoğu ülkelere sadece 100 adet gönderildi onlarda 2 günde tükendi. Şuanda çoğu ülke telefon bekliyor. Hindistan da ise üretim orada olduğu için binlerce cihaz satılmıştır. Evofone yetkilileri sürekli iletişim halinde nothing ile ama ne yazıkki nothing global tarafından gelen cevap yeterli stok yok. Geçende söylediğim gibi nothing in telefon çıkartacağız heyecanına bürüneceğie kadar üretime ve stoğa önem verseler daha mutlu olacak kullanıcılar. Tr 3. Sınıf ülke olduğu için eski Apple cihazları gibi ürünler ülkemize geç geliyor. Suç nothing tr de değil nothing globalde hocam.

Hocam bana da distribütörle alakalı bir sıkııntı gibi geliyor ama firma da suçlu distribütör kadar

Nothing global ile iletişime geçseniz sorunun distribütör kaynaklı olmadığını, global in cihaz gönderemediğini daha net anlarsınız hocam. Distribütör bizden daha çok bekliyordur gelse de satsak diye.

Benim düşündüğüm kurgu şöyle;
cihaz cmf 2 pro, 250 eu = 11bin civarı, bu cihaz burada 20-22 bin tl'ye satılırsa uygun fiyatlı olmaz, eğer öyle olursa söylerim arkadaşıma getirsin yurtdışından, en fazla 10bine al kullan (alınan ülkeden çıkarken vergi iadesini de düşüyorum) 8-10 bin az bir fark değil.
Üç aşağı beş yukarı np3 a pro için de buna benzer bir hesap yapılabilir... Şu anda yurtdışından getirip burada üzerine kâr koyup satanlar bile 23-24 bin'e satıyor. Garantili yasal imeili fiyatı 30bini geçtiği anda beni kaybeder :)

Şimdi olay şu: 10binlik cihaza vergi, gümrük, satış kârı, kdv vs eklenince bu cihaz 20nin üzerine çıkarsa alınmaz, ama 15-16 civarı bir fiyatla gelirse o zaman yurtdışı garantisiz kullanım riskine değmez.

Bu şekilde bir denge kurabilirlerse süper olur...

Bir hevesle burada fabrika açıyoruz falan diye duyurdular, sanıyorum üretim değil de montaj tesisi gibi bir şey yapacaklardı, olur da tutarsa sürümden çok kazanırız falan diye düşündüler herhalde... diğer ülkelerle aynı anda piyasaya süremediklerine göre pek de istedikleri gibi olmadı demek ki... Belki de ana firma önce hindistan gibi çok satacakları bölgelere öncelik tanıdı burayı da es geçti... Bilmiyorum artık bekleyip göreceğiz fiyatları... ve bir de eğer telefonlar daha da gecikirse, geçen süre içinde piyasadaki rakiplerinin artmış olacağı konusu da var. O kadar gecikmeye bir de fiyatları yüksek tutarlarsa işte o zaman bu durumların ne olacağını ben değil buradaki firma düşünecek :)
Np 3 a pro için 30bin tl isterlerse tabii ki 30bine yurtdışı samsung s24 ultra tercih edilir. Veya bir telefona da bu kadar verilmez denilerek 10bine yd cmf 2 pro alınıp devam edilir... Bunlar benim kendi bütçeme göre oluşturduğum kişisel tercihlerimdir, böyle yapıp yapmayacağım, alıp almayacağım belli değil, herkes kendi tercihine göre davranmakta serbest tabii ki...

Şundan dolayı cevap verememiş olabilirler. Onlarda bilmiyor. Artık insanlara aynı cevapları vermekten utanıyor olabilirler. Kesin bir tarig verememek ve çalışmalarımız devam ediyor sözü ucu kapalı bir cümle olduğu için kullanıcı her halükarda cevap alamamış oluyor.

Ben size şunun garantisini verebilirim firmayı tanıdığımdan ötürü. Bu söylediğim sadece Nothing için geçerli, Xiaomi vs için garantisini veremem çünkü bilgim yok. Nothing cihaz alın cihazınızda bir sorun olsun WhatsApp iletişim hattından yazın sorununuzu sizden bir form doldurmanız isteyecekler ve cihazı kargolamanızı isteyecekler 1 hafta içerisinde sorununuz çözülümüş olarak kullanmaya devam edeceksiniz. Bu konuda ben kefilim (tecrübelerime dayanarak)

Evofone da her markanın departmanı farklı hocam, Xiaomi ile ilgilenen kişiler farklıx nothing ile ilgilenen kişiler farklı. Xiaomi çok büyük firma ve tedarik Zinciri çok geniş. Bu yüzden her zaman hızlı gelecektir cihazlar. Ama bu durumun evofone ile ilgisi yok. Sorun nothing İngiltere'de. Dünyadaki çoğu ülkelere sadece 100 adet gönderildi onlarda 2 günde tükendi. Şuanda çoğu ülke telefon bekliyor. Hindistan da ise üretim orada olduğu için binlerce cihaz satılmıştır. Evofone yetkilileri sürekli iletişim halinde nothing ile ama ne yazıkki nothing global tarafından gelen cevap yeterli stok yok. Geçende söylediğim gibi nothing in telefon çıkartacağız heyecanına bürüneceğie kadar üretime ve stoğa önem verseler daha mutlu olacak kullanıcılar. Tr 3. Sınıf ülke olduğu için eski Apple cihazları gibi ürünler ülkemize geç geliyor. Suç nothing tr de değil nothing globalde hocam.
Durumların üç aşağı beş yukarı böyle olduğunu tahmin ediyorum, verdiğiniz samimi cevaplar ve bilgilendirme için çok teşekkür ederim... Np ingiltere'nin kâra geçmesi için cmf phone 2 pro'dan bu yıl içinde toplam 250bin adet satması gerekiyormuş ama tabii ki firma kalkıp da 250bin adetlik üretim yapıp bunu satmaya kalkarsa ya elimde kalırsa çekincesi ile belli sayılarla parti parti üretim yapmak zorundaymış... Zaten firmanın başında amerikada açık olarak oranın şebekelerine uyumlu cihaz satamama gibi bir problem var. Şu anda oradaki satış koşulları çok farklı, talep oluşturuluyor özel getirtiliyor falan... Eğer amerika pazarına şebeke uyum lisansı ve vergi olayını hallederek girebilirlerse sen o zaman gör nothing'i :)
Valla işte adamlar yıllardır durgun olan sabit piyasaya biraz renk kattılar bazı şeylerin biraz da olsa farklı yapılabileceğini gösterdiler, tekelleri kırmaya çalışıyorlar, bu açıdan takdiri hak ediyorlar... Fiyatları da makul sayılır... Buraya verirken özel durumlar yüzünden (kur, vergi, enflasyon vs) uygun bir fiyatlandırma yapacaklardır, ki burası da biraz uyguna satabilsin. Ama şimdi nothing ve cmf telefonlar ilgi odağıyken/satışlar iyi gidiyorken (ve direkt olarak istedikleri fiyattan satabiliyorken) bir süre daha bu fırsatı kullanıp orada satışa öncelik vereceklerdir.
Sonrasında da satışlar yavaşlayınca ikincil piyasalara daha az kârla girmeye başlayacaklardır. Beklememiz bundan... İyi olsun tutunsunlar, rekabet olsun, farklılık olsun diye bekleyeceğiz artık, yapacak bir şey yok...

Son düzenleme:
arkadaşlar vergi konusunu göz ardı etmeyin.

toplam ödenen vergi %105

yurtdışı fiyatı 13000 tl ise TR fiyatı 27000 TL olur. Böyle olur ise hakkaniyetli bir fiyat denebilir. Fazlası kötü, az olması da distribütör veya markanın buraya özel fiyat yaptığı anlamına gelir.

resmi ürünlerde hiçbir marka vergilerde bir avantaj sağlayamaz çünkü onlarla alakalı konu değil. sadece TR ye satış fiyatını özel yapabilirler ve onun üzerinden %105 yapılabilir.

ayrıca yurtdışında (almanya örnek alalım) yıllık faiz %5, TR de ise yıllık faiz %50 ye geldi. yani firma ürünü getirir ise ve 2 ay vade ile satış kanallarına satar ise %10 bir vade farkını eklemesi gerekiyor. bu kar değildir paranın değerini korumadır.

Ulusal hastalığımız enflasyonu unutmayın.

Geçen yıl 2a çıktığında güzel fiyattan çıktı yurtdışı fiyatını vergilere vurunca.

Bu fiyatlama konusunu Samsung en güzel yapan firma. TR fiyatları özel destekli. Apple ise pahalı satıyor. yurtdışı fiyatını 2 ile çarpınca çıkan fiyattan yüksek fiyatta satılıyor ürünleri.

Geri
Üst Alt