Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone alarm sesinin kendiliğinden kısılması sorunu

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Axi

Cihaz
Nothing Phone (1)
Merhaba arkadaşlar, hayırlı forumlar.

Ben sıklıkla karşılaşıyorum ama sizin de başınıza geldi mi merak ediyorum. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Nothing Phone 1 sahibiyim. Telefonumun alarm sesini ayarladığım yer ses açma/ses kısma tuşlarının olduğu yer. Tuşlardan birine basınca açılan küçük ekranın altında bulunan " > " tuşuna basarak tüm sesleri (Arama Sesi, Bildirim Sesi, Alarm Sesi vs.) ayarlayabiliyorum. Sorun burada başlıyor, alarm ses seviyesi sürekli kısılıyor ve sabahları işe geç kalıyorum. Çocuğumda telefonu eline aldığında birkaç kere farkettim ekran kilitli olduğunda bile tüm seslerin yüksekliğini azaltılabiliyor. Muhtemelen orda yanlışlıkla dokunma ve çocuğun kurcalamasıyla ses yüksekliği kısılıyor. Sizin de başınıza geldi mi, çözümün yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Bu konuda ne yapabiliriz? Hiç değilse alarm ses seviyesi yükseltme ayarı alarm menüsünün içine taşınsa.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler. Hayırlı forumlar.

Çözüm
Merhaba @Dr. Android ,

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Dediğiniz ayarı yaptım ancak neyi değiştirdi bilmiyorum. Alarm ses yüksekliğinin kazara dokunarak ya da telefon kilitliyken değiştirilmemesini sağlayacak bir değişiklik yapmadı. Belki bir ayarı vardır onu bulabilirim diye tüm geliştirici seçeneklerinin tamamını değiştirerek baktım yok. Olmuyor, halen kilit ekranındayken bütün sesleri kısabiliyorum.

Merhabalar @Axi şu anlık tek çözüm; aşağıdaki uygulamayı kullanarak alarm sesini kilitlemeniz. Haricinde bir yöntem bulunmamaktadır.

Ben sıklıkla karşılaşıyorum ama sizin de başınıza geldi mi merak ediyorum. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Nothing Phone 1 sahibiyim. Telefonumun alarm sesini ayarladığım yer ses açma/ses kısma tuşlarının olduğu yer. Tuşlardan birine basınca açılan küçük ekranın altında bulunan " > " tuşuna basarak tüm sesleri (Arama Sesi, Bildirim Sesi, Alarm Sesi vs.) ayarlayabiliyorum. Sorun burada başlıyor, alarm ses seviyesi sürekli kısılıyor ve sabahları işe geç kalıyorum. Çocuğumda telefonu eline aldığında birkaç kere farkettim ekran kilitli olduğunda bile tüm seslerin yüksekliğini azaltılabiliyor. Muhtemelen orda yanlışlıkla dokunma ve çocuğun kurcalamasıyla ses yüksekliği kısılıyor. Sizin de başınıza geldi mi, çözümün yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Bu konuda ne yapabiliriz? Hiç değilse alarm ses seviyesi yükseltme ayarı alarm menüsünün içine taşınsa.

Merhabalar, hoşgeldiniz

Şimdi kendi telefonumdan kontrol ettim fakat bende böyle bir durum söz konusu değil, alarm ayarları içerisindeki ayarları kontrol ettiniz mi acaba

1000020088.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Axi
Merhaba, geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Hoş buldum.

Alarm ayarlarıma baktım ayarlarımız birebir aynı. Sorun her zaman yaşanmıyor aslında ekran görüntüsü olarak gönderdiğim menüye ulaşım çok basit. Yani çocuk bile telefon kilitli olmasına rağmen o sesleri kısabiliyor. Belki de bende yanlışlıkla dokunarak bu sesleri kısıyor olabiliyorum. Bu sorunu bir çok kez yaşadım telefonu çok da seviyorum ama sırf bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum.

O menüye kısıtlama, kapatma ya da alarm ses seviyesinin yerini değiştirme gibi yazılımsal durumların güncelleme ile değiştirilmesi gerektiği düşünmeye başladım.

Nothing Phone (1) için yazılım ekibi gibi ulaşabileceğimiz bir birim var mıdır? Onlara da durumu iletmek isterim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Ses Menüsü.jpeg
    Ses Menüsü.jpeg
    268.1 KB · Görüntüleme: 28
  • kilit ekranında ses.jpeg
    kilit ekranında ses.jpeg
    294.1 KB · Görüntüleme: 27
  • Alarm Ayarları.jpeg
    Alarm Ayarları.jpeg
    62.1 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Kullandığınız notting os sürümü nedir?

Sesin kısılmasını tetikleyen bir uygulama kullanıyor musunuz peki?

• Beğen
Uygulamaları kontrol ettim şimdi yok gibi. Nothing OS 3.0 sürümündeyim, Android 15.

Son düzenleme:
Uygulamaları kontrol ettim şimdi yok gibi. Nothing OS 3.0 sürümündeyim, Android 15.

Dilerseniz nothing destek'e yazın, geri bildirim olarak alsınlar, gelecek güncellemeler ile sorunu düzeltirler veya size çözüm yollarını sunarlar.

• Beğen
Dilerseniz nothing destek'e yazın, geri bildirim olarak alsınlar, gelecek güncellemeler ile sorunu düzeltirler veya size çözüm yollarını sunarlar.

googleın saat uygulamasıyla ilgili değil mi bu?

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim,

Google saat uygulaması değil, sorun telefonun kilitli olması durumunda bile alarm ses değişikliği yapabilmesine imkan verilmesi.

Dediğiniz gibi, nothingphone destek birimine durumu anlattım ancak sunduğu çözüm yolu benim telefonumda bulunmuyor. Size de cevabı göndereyim belki bir fikriniz oluşur. Henüz onlara cevap yazmadım. Yarın müsait bir anda onlara da cevap yazacağım.

-------------

Merhaba Anıl,

Nothing Müşteri Desteği için teşekkür ederiz.

Nothing Phone (1) cihazınızın ses ve alarm ayarlarıyla ilgili sorunlar yaşadığını duyduğumuza üzüldük. Cihazınızın düzgün çalışmasının, özellikle alarmlar açısından ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

Nothing Phone (1) cihazınızın ses düğmesine bastığınızda, alarm sesi de dahil olmak üzere tüm ses seviyelerinin sistemin varsayılan yapılandırması veya belirli ayarları nedeniyle ayarlanabileceğini lütfen unutmayın. Bu ayarlar üzerinde kontrolü yeniden kazanmanıza yardımcı olmak için şu adımları izlemenizi öneririz:

Birleşik Ses Ayarı:
Ayarlar > Sesler ve Titreşim > Ses'e gidin.
Medya, zil, bildirim ve alarm ses seviyesi için ayrı kaydırıcıları manuel olarak tercih ettiğiniz seviyelere ayarlayın.
Medya Ayarları için Ses Tuşlarını Kullanın:
Ayarlar > Ses ve Titreşim > medya için ses tuşlarını kullan'a gidin.
Ses düğmesini kullanarak ses türleri üzerinde kontrolü yeniden kazanmak için medya için ses tuşlarını kullanma seçeneğini etkinleştirin.
Bu adımları denedikten sonra sorun yaşamaya devam ederseniz, lütfen daha fazla yardım için bize ulaşmaktan çekinmeyin. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

----------------

Burada kırmızı ile belirttiğim ayar yeri benim telefonumda bulunmuyor. Medya ile ilgili farklı ayarlar mevcut. Tuşların kullanımıyla alakalı bir seçenek yok.

Son düzenleme:

Nothing Phone 2 os 3.0 android 15 sürümünde dediğiniz gibi kilit ekranında ses açma kısma menüsüne ulaşım kolay konuyu yanlış anlamadıysam muhtemelen çocuğunuz alarm sesini kısıyor hani telefonunuz da sıkıntı olduğunu düşünmüyorum

• Beğen
Bende np1 kullanıyorum. Ses kısılma olayı benimde başıma geldi. Hatta alarm kaçırıldı düşük ses seviyesi diye uyarı geliyor ekrana.

• Beğen
Merhabalar, @tekilhan ve @Axi aşağıdaki işaretlediğim ayarı aktif edip tekrar deneyebilir misiniz? Kullanıcılar bu seçeneği aktif ettikten sonra düzeldiğini iletmiş.

1740376457541.png

Sorunun derinine indiğimde sorunun sadece Nothing kullanıcılarında olmadığı nerdeyse tüm android cihazlarda olduğunu keşfettim, bazı kullanıcılarda sorunu ses düzeyini kilitleme uygulaması ile sorunu çözmüş.

Bunlarda işe yaramaz ise macrodroid ile otomatik ses yükseltmesi ayarlayacağız.

Son düzenleme:
  • Beğen
Nothing Phone 2 os 3.0 android 15 sürümünde dediğiniz gibi kilit ekranında ses açma kısma menüsüne ulaşım kolay konuyu yanlış anlamadıysam muhtemelen çocuğunuz alarm sesini kısıyor hani telefonunuz da sıkıntı olduğunu düşünmüyorum
Merhaba,

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Durum tam aktardığınız şekilde. Çocuğun elinden telefonu aldığım zaman kilit ekranında basabildiği her yere basıp, dokunarak sesleri kısık hale getirdiğine 100 defa şahit olmuşumdur.

Çok basit bir ayar, ya kilit ekranındayken müdahale edilmesin ya da orda olmasın.......

Merhaba @Dr. Android ,

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Dediğiniz ayarı yaptım ancak neyi değiştirdi bilmiyorum. Alarm ses yüksekliğinin kazara dokunarak ya da telefon kilitliyken değiştirilmemesini sağlayacak bir değişiklik yapmadı. Belki bir ayarı vardır onu bulabilirim diye tüm geliştirici seçeneklerinin tamamını değiştirerek baktım yok. Olmuyor, halen kilit ekranındayken bütün sesleri kısabiliyorum.

Merhaba @Dr. Android ,

Merhabalar @Axi şu anlık tek çözüm; aşağıdaki uygulamayı kullanarak alarm sesini kilitlemeniz. Haricinde bir yöntem bulunmamaktadır.

Çözüm

merhaba hocam, sorunuzu doğru anladıysam ses paneli üzerinden alarm ses kontrolünü kaldırmak istiyorsunuz. bunu halihazırda olan uygulamalarla çözmeyi bilmiyorum ancak ekstra bir uygulamayla çözebilirsiniz.

indireceğiniz herhangi bir ses paneli kişiselleştiricisinde bu ayarı bularak sorunu çözebilir ses panelini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Screenshot_20250226-135940.png

uygulamanın tam sürümünün apk'sını paylaştım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Durum tam aktardığınız şekilde. Çocuğun elinden telefonu aldığım zaman kilit ekranında basabildiği her yere basıp, dokunarak sesleri kısık hale getirdiğine 100 defa şahit olmuşumdur.

Çok basit bir ayar, ya kilit ekranındayken müdahale edilmesin ya da orda olmasın.......
Merhaba,

Sistemsel olarak böyle ufak tefek can sıkıcı açıklar olabiliyor. Temennim yeni güncellemeler ile inşallah çözerler.

Geri
Üst Alt