- Cihaz
- Nothing Phone (1)
- Nothing OS Sürümü
- 3.0
- Kulaklık
- CMF Buds Pro
Yazılım mühendisi olarak ve daha önce birçok Android telefon kullanmış biri olarak, Nothing Phone (1) ve Nothing Ear (1)'i ilk benimseyenlerden biri oldum.
Şahsi fikrime göre Nothing Phone (1) ve (2) bugüne kadar satılmış en güzel akıllı telefonlar (hem donanım hem de yazılım olarak). Nothing Phone (1), piyasaya sürüldüğünde en iyi donanım/fiyat oranına sahipti.
Ancak yazılım (Nothing OS), kullandığım en sorunlu yazılımlardan biriydi. Daha önce kullandığım Xiaomi, Redmi, Samsung, Pixel, Poco, One Plus gibi telefonlardan sonra memnun olmadığım noktaların bir listesini aşağıda sıralıyorum.
Bu sorunlardan bazıları diğer Android telefonlarda ve sürümlerinde de yaşanıyor, ancak ben yine de listeye ekleyeceğim. Bunlar, Nothing Phone (1) üzerindeki Nothing OS ile ilgili olumsuz geri bildirimlerim:
Şahsi fikrime göre Nothing Phone (1) ve (2) bugüne kadar satılmış en güzel akıllı telefonlar (hem donanım hem de yazılım olarak). Nothing Phone (1), piyasaya sürüldüğünde en iyi donanım/fiyat oranına sahipti.
Ancak yazılım (Nothing OS), kullandığım en sorunlu yazılımlardan biriydi. Daha önce kullandığım Xiaomi, Redmi, Samsung, Pixel, Poco, One Plus gibi telefonlardan sonra memnun olmadığım noktaların bir listesini aşağıda sıralıyorum.
Bu sorunlardan bazıları diğer Android telefonlarda ve sürümlerinde de yaşanıyor, ancak ben yine de listeye ekleyeceğim. Bunlar, Nothing Phone (1) üzerindeki Nothing OS ile ilgili olumsuz geri bildirimlerim:
- Kamera üçüncü parti uygulamalarda kötü performans gösteriyor (genellikle yavaş ve yerleşik kamera uygulaması dışında kötü görünümlü videolar ve fotoğraflar çekiyor).
- Kamera uygulaması kötü performans sergiliyor (çekim düğmesine erken tıklandığında bazen fotoğraf galeri önizlemesinde görünüyor, ancak kısa süre sonra kaydedilmediğini ve bu anıları sonsuza kadar kaybettiğinizi fark ediyorsunuz).
- WhatsApp fotoğraf çekimi performansı düzensiz (genellikle yavaş, bazen hiç yanıt vermiyor ve çekimden sonra uygulamanın yeniden başlatılması gerekiyor).
- Instagram hikayelerinde kötü performans (çok düşük FPS ve kötü görünümlü videolar ve fotoğraflar çekiyor; arka planda herhangi bir işlem çalışırken rastgele düşüşler yaşanıyor).
- Parmak izi sensörü kaprisli.
- 2.5.4 A sürümünden beri Passkeys bozuk ve kullanılamaz durumda (geliştiricilerin bir sonraki güncellemede düzeltmeyi yayınlayacaklarını söylemelerinin üzerinden birkaç ay geçti; aslında, bir sonraki güncellemede düzeltilmedi ve bu yazıyı yazdığım tarih itibariyle hala düzeltilmedi).
- Pil rastgele aşırı deşarj oluyor (hangi arka plan uygulamasından/süreçten kaynaklandığını bilmek zor; ancak %10 pilin altındaki pil tasarrufu modu büyük bir dezavantaj olmadan çok iyi performans gösteriyor).
- Yerleşik ekran modları hatalı (Gece ışığı / Ekstra karartma / yatma zamanı modu), ancak 2.5.4 A sürümünden beri düzeltilmiş gibi görünüyor.
- Bazen bildirim merkezinin üstündeki medya kontrolü hatalı (bazen yavaş, çift tıklamaya neden oluyor, uzun zaman önce kapatılmış uygulamalardan birden fazla medya gösteriyor).
- Çoklu kelime metin seçimi davranışları kötü (çok yavaş hissettiriyor ve bazen aynı anda kaydırma yapıyor; seçenekler bazen seçimden sonra kayboluyor, gerçekten sinir bozucu. Ayrıca yakınlaştırma ekranı çok küçük ve bazen kullanımdan sonra kaybolmuyor, şu anda test ederken başıma geldi).
- Rastgele "gece boyunca sürekli şarj et" aktivasyonu (bazen çalışıyor, bazen telefon gecenin ortasında zaten %100'de oluyor).
- Glyph arayüzü yenilikleri NP1 için terk edildi, sanırım bir hile olduğunu bilmeliydim.
- Özellikle Discord ve WhatsApp'ta mobil veri veya video ile VoIP ile çağrı yaparken ısınma (optimize edilmemiş android telefonlar için yaygın).
- Yerel (android) UI tepki süresi yeterince iyi değil ve donanım özelliklerine kıyasla oldukça yetersiz (bildirimleri açma, alt düğmeden hızlıca uygulamalar arasında geçiş yapma).
- Bluetooth Çağrı Modunda ses ve mikrofon kalitesi çok kötü (bununla ilgili uzun zaman önce bir gönderi yazmıştım). Bu genel bir Android sorunu ama bence Nothing OS gibi bir katmanla çözülebilir.
- Nothing Phone (2)'nin piyasaya sürülmesinden bu yana kendimi terk edilmiş hissediyorum.
- Genel olarak yazılımın yeterince optimize edilmiş olduğu hissine kapılmıyorum.
- Deneyimlerime göre, inkar edilemez derecede daha kötü donanım özelliklerine sahip eski bir Pixel telefon, günlük görevler için daha performanslı hissettiriyor.