Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone Gizli Servis ve Donanım Test Menüsü

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing Phone Gizli Servis ve Donanım Test Menüsü Kılavuzu

Nothing Phone sahibi misiniz? Telefonunuzun ekranı, sensörleri, hoparlörleri veya diğer donanım bileşenlerinin düzgün çalışıp çalışmadığını merak mı ediyorsunuz? Tıpkı diğer Android telefonlarda olduğu gibi, Nothing Phone'da da bu testleri yapabileceğiniz gizli bir servis menüsü bulunmaktadır.

Bu kılavuzda, Nothing'in resmi destek ekibi tarafından da doğrulanmış olan bu menüye nasıl erişeceğinizi adım adım anlatacağız.

1750401502855.png
1750401507326.png

Bu Menü Ne İşe Yarar?

Bu gizli menü, genellikle teknik servislerin bir telefondaki donanım sorunlarını hızlıca teşhis etmek için kullandığı bir araçtır. Bu menüyü kullanarak aşağıdaki gibi kontrolleri kendiniz yapabilirsiniz:
  • Ekran Testi: Dokunmatik hassasiyetini, ölü pikselleri ve renklerin doğruluğunu kontrol etme.
  • Ses Testi: Hoparlörlerin, ahizenin ve mikrofonların çalışıp çalışmadığını test etme.
  • Sensör Kontrolü: Jiroskop, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü gibi sensörlerin durumunu görme.
  • Titreşim Motoru Testi.
  • Kamera Testi ve daha fazlası.

Gizli Test Menüsüne Nasıl Girilir? (Adım Adım Anlatım)

Bu menüye girmek son derece basittir. Herhangi bir ek uygulama indirmenize gerek yoktur.

Adım 1: Telefon Uygulamasını Açın
Ana ekranınızdan veya uygulama çekmecenizden, arama yapmak için kullandığınız standart "Telefon" uygulamasını açın.

Adım 2: Özel Kodu Tuşlayın
Telefon uygulamasının numara çevirme (tuş takımı) ekranına aşağıdaki kodu girin:

*#*#0#*#*

Önemli Not: Kodu girerken "Ara" düğmesine basmanıza gerek yoktur. Son yıldız (*) karakterini tuşladığınız anda menü otomatik olarak ekranınızda belirecektir.

Adım 3: Test Menüsünü Kullanın
Kod doğru girildiğinde, karşınıza çeşitli donanım testlerini içeren bir liste çıkacaktır. Buradan kontrol etmek istediğiniz özelliği seçerek testi başlatabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI

• Bu menü bir test ve teşhis aracıdır. Ne işe yaradığını bilmediğiniz ayarlarda veya kalibrasyon seçeneklerinde değişiklik yapmaktan kaçının.
  • Menüdeki testleri çalıştırmak ve sonuçları görmek tamamen güvenlidir. Telefonunuza herhangi bir zarar vermez.
  • Menüden çıkmak için telefonunuzun "Geri" tuşunu kullanmanız yeterlidir.
Bu basit kod sayesinde, özellikle ikinci el bir Nothing Phone alırken veya kendi cihazınızda bir sorundan şüphelendiğinizde hızlıca bir donanım kontrolü yapabilirsiniz.

Bende bu kod çalışmıyor. test alanı için *#*#9#*#* tuşluyorum. bu menü açılıyor.

Cihaz np2Screenshot_20250620-110840.pngScreenshot_20250620-110843.png

Geri
Üst Alt