- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Bu rehber, Nothing Phone 3, 4a ve muhtemelen 3a serisi cihazlarınızda pilinizin kaç kez şarj edildiğini (döngü sayısı) ve gerçek kapasite durumunu öğrenmenize yardımcı olacaktır.
İşlemi gerçekleştirmek için cihazınızı rootlamanıza gerek yoktur; Shizuku üzerinden verilen izinlerle bu gizli verilere erişebilirsiniz.
github.com
nothingforum.com
2. Adım: Root Activity Launcher'ı Kurun ve İzin Verin
4. Adım: Verileri Yorumlayın
Açılan gizli ekranda şu bilgilere ulaşacaksınız:

İşlemi gerçekleştirmek için cihazınızı rootlamanıza gerek yoktur; Shizuku üzerinden verilen izinlerle bu gizli verilere erişebilirsiniz.
Nothing Phone Pil Sağlığı ve Döngü Sayısı Kontrol Etme Rehberi
Gerekli Araçlar:
- Root Activity Launcher APK:
- Shizuku Uygulaması: Google Play Store'dan indirebilirsiniz.
Adım Adım Kurulum ve Kullanım:
1. Adım: Shizuku'yu Hazırlayın- Google Play Store'dan Shizuku uygulamasını yükleyin veya github'dan son sürümünü indirin,ben github'takini kullanıyorum.
Release v13.6.0.r1349-thedjchi-beta · thedjchi/Shizuku
What's Changed [BREAKING CHANGE] [IMPROVEMENT] Start/stop intents now require an auth token for security. The auth token can be found by tapping "View intents" in the app (See #111) [NEW FEATURE] ...
Nothing Phone'da Shizuku ve aShell ile ADB Komutu Çalıştırma Kılavuzu
Bu kılavuz, telefonunuzun ekran döndürme önerilerini kapatmak için kullanacağınız adb shell settings put secure show_rotation_suggestions 0 komutunu Shizuku ve aShell uygulamaları aracılığıyla nasıl çalıştıracağınızı anlatır. Neden Shizuku ve aShell? Normalde bu komutları çalıştırmak için bir...
- Cihazınızın "Geliştirici Seçenekleri"ni açın ve "Kablosuz Hata Ayıklama" (Wireless Debugging) özelliğini aktif ederek Shizuku'yu başlatın.
(Not: Shizuku'nun nasıl başlatılacağını bilmiyorsanız uygulama içindeki yönergeleri takip edebilirsiniz.)
2. Adım: Root Activity Launcher'ı Kurun ve İzin Verin
- Yukarıda verilen bağlantılardan Root Activity Launcher APK dosyasını indirin ve telefonunuza kurun.
- Uygulamayı açtığınızda sizden Shizuku izni isteyecektir. "Shizuku ile izin ver" (Allow via Shizuku) seçeneğini seçin ve gelen uyarıyı onaylayın.
- Root Activity Launcher uygulamasını açın.
- Arama çubuğuna veya uygulama listesinden "Settings" (Ayarlar) sekmesini bulun.
- "Settings" başlığı altındaki alt etkinlikleri (activities) genişletin.
- "Battery information" (Pil bilgileri) isimli aktiviteyi bulun.
- Bu aktivitenin yanındaki "Launch" (Başlat/Oynat simgesi) tuşuna tıklayın.
4. Adım: Verileri Yorumlayın
Açılan gizli ekranda şu bilgilere ulaşacaksınız:
- Cycle Count (Döngü Sayısı): Pilin kaç kez %0'dan %100'e tam dolum yaptığını gösterir.
- Battery Capacity (Pil Kapasitesi): Pilin fabrikadan çıktığı orijinal kapasite ile şu anki güncel durumunu kıyaslamanızı sağlar.
Önemli Notlar:
- Hangi Modellerde Çalışır? Bu yöntem özellikle Nothing Phone 3, 4a ve 3a serisi için yapılandırılmış gizli menüleri tetikler.
- Risk Var mı? Bu işlem sadece sistemde halihazırda bulunan gizli bir veriyi okumanızı sağlar; cihazınıza veya garantisine zarar vermez.
- Veriler Görünmüyorsa: Bazı yazılım sürümlerinde "Battery information" kısmı boş görünebilir. Bu durumda cihazınızın en son Nothing OS güncellemesini aldığından emin olun.
Son düzenleme: