Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone'a Geçiş Yapmadan Önce Hangi Telefonları Kullanıyordunuz?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing Phone'den Önce ve Sonra: Kullanıcı Deneyimleri​

Nothing Phone, özgün tasarımı ve yenilikçi özellikleriyle teknoloji dünyasında dikkat çeken bir akıllı telefon. Peki, Nothing Phone'a geçiş yapan kullanıcılar, önceki telefonlarından memnun mu? Bu sorunun cevabı, kullanıcıların kişisel tercihleri ve beklentilerine göre değişmekle birlikte, genel bir fikir edinmek için bazı kullanıcı yorumlarını incelemek faydalı olacaktır.

Nothing Phone'a Geçiş Yapmadan Önce Hangi Telefonları Kullanıyordunuz?

Çoğu Nothing Phone kullanıcısı, geçiş yapmadan önce farklı markaların amiral gemisi veya orta segment telefonlarını kullanıyordu. Özellikle OnePlus, Samsung, Google Pixel gibi markaların modelleri sıkça zikrediliyor. Bu durum, Nothing Phone'un farklı markalardan gelen kullanıcıları kendine çekmeyi başardığını gösteriyor.

Nothing Phone'dan Memnun Musunuz?

Nothing Phone kullanıcılarının genel olarak memnun olduğu söylenebilir. Özellikle telefonun tasarımı, performansı ve yazılım deneyimi olumlu yönde dikkat çekiyor. Kullanıcılar, telefonun şık görünümü, akıcı işletim sistemi ve özelleştirme seçeneklerinden memnun olduklarını belirtiyorlar.

Ancak, her cihazda olduğu gibi Nothing Phone'da da bazı kullanıcılar küçük sorunlar yaşıyor. Bazı kullanıcılar, pil ömrünün beklenenden kısa olduğunu veya kamera performansının yeterli olmadığını düşünüyor. Ancak, bu tür sorunlar genellikle yazılım güncellemeleriyle çözülebiliyor.

Nothing Phone'a Geçiş Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

Nothing Phone'a geçiş yapmak isteyenler için bazı önemli noktalara dikkat etmek faydalı olacaktır:
  • Tasarım: Eğer özgün ve şık bir tasarıma sahip bir telefon arıyorsanız, Nothing Phone tam size göre.
  • Performans: Güncel işlemcisi ve yeterli RAM'i sayesinde günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.
  • Yazılım: Nothing OS, kullanıcı dostu arayüzü ve özelleştirme seçenekleriyle dikkat çekiyor.
  • Kamera: Kamera performansı, çoğu kullanıcı için yeterli olsa da, profesyonel fotoğrafçılık için en iyi seçenek olmayabilir.
  • Pil Ömrü: Pil ömrü, kullanım alışkanlıklarınıza göre değişebilir. Yoğun kullanımda gün içinde bir kez şarj etmeniz gerekebilir.
Nothing Phone, farklı markalardan gelen kullanıcıların beğenisini kazanmış bir akıllı telefon. Özgün tasarımı, performansı ve yazılım deneyimiyle dikkat çeken telefon, teknoloji dünyasında kendine önemli bir yer edinmiş durumda. Ancak, her cihazda olduğu gibi Nothing Phone'da da bazı kullanıcılar küçük sorunlar yaşayabilir. Bu nedenle, satın alım kararınızı verirken farklı kaynaklardan bilgi almanız ve mümkünse cihazı deneme fırsatı bulmanız önemlidir.

Bu makalede yer alan bilgiler genel bir değerlendirme olup, her kullanıcının deneyimi farklılık gösterebilir.

Siz Nothing Phone'u kullandınız mı? Deneyimlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Nothing phone 1 telefonumdan önce ( 1 aydır kullanıyorum) iphone 13 mini telefonum vardı. Ekonomik sıkıntılardan dolayı satmak zorunda kaldım. Ve bu telefonu aldım. Açıkcası kamera maalesef ki kötü. Kamerayı açar açmaz dedim ki evet paranın farkı buymuş onun dışında uygulamaların yazılım olarak tam optimize olmaması sorunu var. Nothing destek ile sanırım 10 dan fazla sorun ile karşılaşıp mailleştim. Ama maalesef bir çözüm bulunamadı. Örnek sorunlar: çalıştığım iş için kullandığım bazı uygulamalar var ve bu uygulamalar kamerayı kullanıyor. Fakat nedense bazı zamanlarda kamera bulanık gösteriyor ve barkodu okuyamıyor. Kapatıp açtıktan sonra düzeliyor. - spotifyda müzik dinlerken instagram hikayesinde paylaşmaya çalıştığımda instagrama gitmiyor. Ne yaptıysam olmadı. Ama açıkçası yine de 30 bin liralık telefondan 12 13 bin lira bandında bi telefona göre gayet yeterli. Hatta +ları bile var . 120 hz olsun şarj konusunda zaten çağ atlamış gibi oldum. Oyun performansı iyi iphone kadar ısınmıyor. Bi de zaten insanlar görünce glyp ışıklarını çok dikkatini çekiyor. Tek üzüntüm son güncellemesini alacak olması. Umarım daha fazla güncellemeyi de alır.

Nothing phone 1 telefonumdan önce ( 1 aydır kullanıyorum) iphone 13 mini telefonum vardı. Ekonomik sıkıntılardan dolayı satmak zorunda kaldım. Ve bu telefonu aldım. Açıkcası kamera maalesef ki kötü. Kamerayı açar açmaz dedim ki evet paranın farkı buymuş onun dışında uygulamaların yazılım olarak tam optimize olmaması sorunu var. Nothing destek ile sanırım 10 dan fazla sorun ile karşılaşıp mailleştim. Ama maalesef bir çözüm bulunamadı. Örnek sorunlar: çalıştığım iş için kullandığım bazı uygulamalar var ve bu uygulamalar kamerayı kullanıyor. Fakat nedense bazı zamanlarda kamera bulanık gösteriyor ve barkodu okuyamıyor. Kapatıp açtıktan sonra düzeliyor. - spotifyda müzik dinlerken instagram hikayesinde paylaşmaya çalıştığımda instagrama gitmiyor. Ne yaptıysam olmadı. Ama açıkçası yine de 30 bin liralık telefondan 12 13 bin lira bandında bi telefona göre gayet yeterli. Hatta +ları bile var . 120 hz olsun şarj konusunda zaten çağ atlamış gibi oldum. Oyun performansı iyi iphone kadar ısınmıyor. Bi de zaten insanlar görünce glyp ışıklarını çok dikkatini çekiyor. Tek üzüntüm son güncellemesini alacak olması. Umarım daha fazla güncellemeyi de alır.

Öncelikle hoş geldiniz, kamera konusunda umarım yakın zamanda yayınlanacak olan Nothing OS 3.0 ile birlikte bu sorunu aşarsınız.

Uygulama optimizasyonu konusunda size katılıyorum, Nothing' in buna bir an önce el atması gerekiyor, birçok kullanıcı bu uygulama hatalarından şikayetçi.
Uyguladığım bir çözüm yolu var. Ben genelde bu tarz uygulama sorunları ile karşılaştığımda modlu uygulamaları deniyorum. Örneğin instagram. Aşağıdaki linkte çoğu uygulamanın modlu versiyonu mevcut, denemenizi öneririm.

Bulanıklık için Kamera uygulaması olarak gcam kullanmayı denediniz mi?

Bende nedense batarya performansından memnun değilim, 5000 mAh olmasına rağmen çok hızlı tükeniyor. Temennim resmi Nothing OS 3.0 ile düzelmesi yönünde ama pek ihtimal vermiyorum.

Öncelikle hoş geldiniz, kamera konusunda umarım yakın zamanda yayınlanacak olan Nothing OS 3.0 ile birlikte bu sorunu aşarsınız.

Uygulama optimizasyonu konusunda size katılıyorum, Nothing' in buna bir an önce el atması gerekiyor, birçok kullanıcı bu uygulama hatalarından şikayetçi.
Uyguladığım bir çözüm yolu var. Ben genelde bu tarz uygulama sorunları ile karşılaştığımda modlu uygulamaları deniyorum. Örneğin instagram. Aşağıdaki linkte çoğu uygulamanın modlu versiyonu mevcut, denemenizi öneririm.

Bulanıklık için Kamera uygulaması olarak gcam kullanmayı denediniz mi?

Bende nedense batarya performansından memnun değilim, 5000 mAh olmasına rağmen çok hızlı tükeniyor. Temennim resmi Nothing OS 3.0 ile düzelmesi yönünde ama pek ihtimal vermiyorum.
Açıkçası şöyle kullandığım uygulamalar iş bazlı olduğu için mod vs olmuyor maalesef. Kendi kamerasında bulanıklık yaşamıyorum program da kamera bulanık gösteriyor ve borkodları okumuyor maalesef. Umarım 3.0 güncellemesin de bi çok uygulamanın optimize problemini çözerler. Cidden baş ağrıtıyor. Batarya konusuna gelirsek te iphone 13 mini pil kullanımı cidden çok az. Telefonu maks 3 4 saat kullanımda şarja takmak zorunda kalıyordum ama nothingde işteyken bile sürekli kullanmama rağmen wifi bluetooth nfc vs her özellik açık olmasına rağmen akşama %30 40 şarj ile eve dönüyorum. O konu da hiç bi sıkıntım yok.

Açıkçası şöyle kullandığım uygulamalar iş bazlı olduğu için mod vs olmuyor maalesef. Kendi kamerasında bulanıklık yaşamıyorum program da kamera bulanık gösteriyor ve borkodları okumuyor maalesef. Umarım 3.0 güncellemesin de bi çok uygulamanın optimize problemini çözerler. Cidden baş ağrıtıyor. Batarya konusuna gelirsek te iphone 13 mini pil kullanımı cidden çok az. Telefonu maks 3 4 saat kullanımda şarja takmak zorunda kalıyordum ama nothingde işteyken bile sürekli kullanmama rağmen wifi bluetooth nfc vs her özellik açık olmasına rağmen akşama %30 40 şarj ile eve dönüyorum. O konu da hiç bi sıkıntım yok.

Anladım demek istediğinizi, umarım nothing os 3.0 ile bu sorunlarınız çözülür. 🙏

Nothing Phone 2'ye geçmeden önce Sony Xperia 1 IV kullanıyordum. Ondan öncede İphone 12 mini, Xiami Mi Mix 3, Xiaomi Mi 6, Oneplus 2.... diye liste gidiyor. NP 2'yi seçme sebebim işlemci ve hafızasının 512 gb olmasıydı. Kendi açımdan F/P olarak değlendirdim. NP 2 gerçekten hızlı ve stabil. Xiaomi de ki gibi reklamlar yok, Sony deki arayüz takılmaları,kasmaları yok. Kamera olarakta Sony Xperia 1 IV'e göre bana çok daha başarılı geldi. Sony de kamera uygulaması vs çok detaylı ancak Xperia 1 IV kamera konusunda vasat kalıyor. Birde işlemcisi Snapdragon 8 gen 1 di o da malum ısı sorunu vardı. Belli bir süre sonra kameranın ve cihazın tüm özelliklerini kullanamıyordum. Bluetooth bağlantısıda NP 2'ye göre zayıf. Sony wf-1000xm5 kulaklık kullanıyorum. Kopma sorunu NP 2 de sıfır. NP 2'nin zayıf yönleri ise benim gözümde ekran ve ses çıkışı. Ekran ppi oranı, keskinliği ve canlılığı bir tık daha gelişmiş olsa idi çok daha iyi olurdu. Dollby vision gibi desteklerinde olması çok güzel olabilirdi. Ses çıkışı konusunda hoparlörler gerçekten zayıf. Tizler, baslar çok yavan geliyor. Ses çıkışı yüksek ancak deraylar yok. Wavelet uygulaması ile biraz daha iyi ama yine de bir Sony kadar temiz, berrak ve canlı değil. Kasa kalitesi olarak beni tatmin etti. Sonuçta kılıf ile kullanıyorum. O yüzden kasa kalitesi çok önemli değil. Malzeme kalitesi geliştirilebilir. Genel olarak cihazımdan memnunum. Aldığım günden beri ne bir kasması, donması yada bir hata vermesi olmadı. Sadece 2 ufak sorun var gözüme çarpan. 1. si N.OS 3.0 Beta güncellemesi sonrası Beta versiyon güncelleme sorgulaması yaptığımda ''Unable to check uptade'' hatası alıyorum. İnternet bağlantısı ile ilgili bir hata veriyor. 2. si bazen ekranın ortasında fare işaretçisi çıkıyor. Sonra kendiliğinden gidiyor. Sanırım ana güncelleme ile düzelecektir bunlarda.

Nothing Phone 2'ye geçmeden önce Sony Xperia 1 IV kullanıyordum. Ondan öncede İphone 12 mini, Xiami Mi Mix 3, Xiaomi Mi 6, Oneplus 2.... diye liste gidiyor. NP 2'yi seçme sebebim işlemci ve hafızasının 512 gb olmasıydı. Kendi açımdan F/P olarak değlendirdim. NP 2 gerçekten hızlı ve stabil. Xiaomi de ki gibi reklamlar yok, Sony deki arayüz takılmaları,kasmaları yok. Kamera olarakta Sony Xperia 1 IV'e göre bana çok daha başarılı geldi. Sony de kamera uygulaması vs çok detaylı ancak Xperia 1 IV kamera konusunda vasat kalıyor. Birde işlemcisi Snapdragon 8 gen 1 di o da malum ısı sorunu vardı. Belli bir süre sonra kameranın ve cihazın tüm özelliklerini kullanamıyordum. Bluetooth bağlantısıda NP 2'ye göre zayıf. Sony wf-1000xm5 kulaklık kullanıyorum. Kopma sorunu NP 2 de sıfır. NP 2'nin zayıf yönleri ise benim gözümde ekran ve ses çıkışı. Ekran ppi oranı, keskinliği ve canlılığı bir tık daha gelişmiş olsa idi çok daha iyi olurdu. Dollby vision gibi desteklerinde olması çok güzel olabilirdi. Ses çıkışı konusunda hoparlörler gerçekten zayıf. Tizler, baslar çok yavan geliyor. Ses çıkışı yüksek ancak deraylar yok. Wavelet uygulaması ile biraz daha iyi ama yine de bir Sony kadar temiz, berrak ve canlı değil. Kasa kalitesi olarak beni tatmin etti. Sonuçta kılıf ile kullanıyorum. O yüzden kasa kalitesi çok önemli değil. Malzeme kalitesi geliştirilebilir. Genel olarak cihazımdan memnunum. Aldığım günden beri ne bir kasması, donması yada bir hata vermesi olmadı. Sadece 2 ufak sorun var gözüme çarpan. 1. si N.OS 3.0 Beta güncellemesi sonrası Beta versiyon güncelleme sorgulaması yaptığımda ''Unable to check uptade'' hatası alıyorum. İnternet bağlantısı ile ilgili bir hata veriyor. 2. si bazen ekranın ortasında fare işaretçisi çıkıyor. Sonra kendiliğinden gidiyor. Sanırım ana güncelleme ile düzelecektir bunlarda.

Merhaba, öncelikle hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bende Xiaomi Mi Note 10'dan geçtim, Mi note 10'un ekranı çok iyi olmadığı için Nothing Phone (2a) 'da ekran performansı iyi gözüküyor gözüme, belki farklı cihazlar kullansaydım sizin gibi yorum yapabilirdim.
Ses konusuna gelince; benim çok fazla müzikle vs işim olmuyor, en fazla YouTube' dan video izliyorum, benim yaşadığım sorunda sesi gerektiği kadar kısamamak, bazen sessiz ortamlarda sesi daha dip seviyeye çekmek istiyorum fakat yeterli kalmıyor, bende wavelet uygulaması ile bu sorunu şimdilik çözdüm (en dibe indirerek ekolayzırı :) )
Müzik konusunda kulağınız hassas anladığım kadarıyla, bunun içinde daha net müzikler duyabilmeniz için flack formatında şarkılar indirmenizi ve dinlemenize olanak sağlayacak aşağıdaki uygulamayı önerebilirim.

Fakat dediğiniz gibi Dolby Atmos olsaydı iyi olurdu, ben eski bir HTC kullanıcı olarak Nothing' e Beats, Sennheiser veya Bose markasıyla bir anlaşma beklerdim açıkçası. Adından daha da ses getirirdi, fakat o zamanda fiyatı yüksek olurdu diyenler çıkacak. Ben şahsen markayı hem ucuz hem daha da kaliteli hale getirmesini isterdim 1000-2000 tl daha verip. Nothing' e bunu sorduklarında böyle bir düşünce içerisinde olmadıklarını dile getirdiler. Bunu Custom romlarla NP2'ye entegre eden kişiler var fakat ne kadar başarılı, denemediğim için bilmiyorum.

Bahsettiğiniz hatayı alma sebebiniz; Şu an Nothing OS 3.0 Açık Beta 1 kullanıyorsunuz, henüz Açık Beta 2 veya Resmi Nothing OS 3.0 güncellemesi yayınlanmadı, yakın zamanlarda Resmi güncellemenin gelmesini bekliyoruz Nothing Phone (2)'ye. Resmi güncelleme yayınlandığı zaman indirebileceksiniz. Şu an mevcutta bekleyen bir güncelleme olmadığı için ''Unable to check update'' hatası alıyorsunuz.Kafanıza takılan başka şeyler varsa, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

İyi forumlar dilerim.

Ekli dosyalar

• 1733488821366.png
    1733488821366.png
    9.1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Ben teşekkür ederim. Bayadır takip ediyorum ama üye olmaya fırsatım olmamıştı nasip bugüneymiş.

Dediğiniz gibi Dolby Atmos, Dolby Vision vs eklenebilirdi. Yeni cihazlarda belki olabilir. Ama Oneplus'ın ilk yılları gibi görüyorum. Zaten kurucusu aynı kişi. Tabiki o yıllardaki ürünler tam F/P idi. Ama şu an için maalesefki alternatifi çok, daha üst özellik ve donanımı uygun fiyata satın alınabilecek cihazlar mevcut. Fiyat politikası bizim ülkemizde yanlış olduğu düşüncesindeyim. Bakalım NP 3 nasıl olacak. Umarım işlemci konusunda en azından tepe modellerinde Snapdragondan vazgeçmezler. Ekran ve ses konusunda gelişme bekliyorum. Kamera konusuda gelişecektir. Ama kamera sanki Oppo grubu gibi olacak diye düşünüyorum. Kamera sensörleri vs o grubun kullandıkları ile paralel gidiyor. Özel bir firma ile ses,kamera ve ekran konusunda işbirliği yapacaklarını düşünmüyorum. Özellikle Ağustos ayından bu yana 2a üzerinde yaptıkları değişiklikleri beğenmiyorum. Aynı cihazı sürekli süslemeye çalışıyorlar ve arka kısımda değişiklikler yapıp duruyorlar. Bunun yerine bu enerji ve inovasyon yeni bir model üzerinde yoğunlaşsa ve yaptıkları bu özellikleri direk yeni cihaza koysalar daha güzel olacak gibi. Yoksa böyle her kafadan çıkan ses ile şunu bi değiştirsek şuraya şunu koysak nasıl olur acaba deyip hemen 2a ya uygulayıp tanıtımların yapılmasının yanlış olduğu düşüncesindeyim. Markanın farkındalığının artması için yapılıyor ama yanlış bir yol diye düşünüyorum.

Ben teşekkür ederim. Bayadır takip ediyorum ama üye olmaya fırsatım olmamıştı nasip bugüneymiş.

Dediğiniz gibi Dolby Atmos, Dolby Vision vs eklenebilirdi. Yeni cihazlarda belki olabilir. Ama Oneplus'ın ilk yılları gibi görüyorum. Zaten kurucusu aynı kişi. Tabiki o yıllardaki ürünler tam F/P idi. Ama şu an için maalesefki alternatifi çok, daha üst özellik ve donanımı uygun fiyata satın alınabilecek cihazlar mevcut. Fiyat politikası bizim ülkemizde yanlış olduğu düşüncesindeyim. Bakalım NP 3 nasıl olacak. Umarım işlemci konusunda en azından tepe modellerinde Snapdragondan vazgeçmezler. Ekran ve ses konusunda gelişme bekliyorum. Kamera konusuda gelişecektir. Ama kamera sanki Oppo grubu gibi olacak diye düşünüyorum. Kamera sensörleri vs o grubun kullandıkları ile paralel gidiyor. Özel bir firma ile ses,kamera ve ekran konusunda işbirliği yapacaklarını düşünmüyorum. Özellikle Ağustos ayından bu yana 2a üzerinde yaptıkları değişiklikleri beğenmiyorum. Aynı cihazı sürekli süslemeye çalışıyorlar ve arka kısımda değişiklikler yapıp duruyorlar. Bunun yerine bu enerji ve inovasyon yeni bir model üzerinde yoğunlaşsa ve yaptıkları bu özellikleri direk yeni cihaza koysalar daha güzel olacak gibi. Yoksa böyle her kafadan çıkan ses ile şunu bi değiştirsek şuraya şunu koysak nasıl olur acaba deyip hemen 2a ya uygulayıp tanıtımların yapılmasının yanlış olduğu düşüncesindeyim. Markanın farkındalığının artması için yapılıyor ama yanlış bir yol diye düşünüyorum.
Olsun, geç olsun güç olmasın. 🙏 Nothing Phone (3) Snapdragon Elite ile gelecek, ara modellerde "bütçe dostu" phone (3a), CMF phone vs gibi modellerde MediaTek ile devam edecekler.

Ekran ve ses konusunda umarım beklentiyi karşılarlar, bence ondan da önce yazılım taraflarını güçlendirmeliler, 2025 yılında, android 15 kullanılan bir telefonda bu kadar uygulamasal sorun olması bence pek normal değil. Kamera konusunda sürekli çalışıyorlar, nerden baksanız her güncellemede bir kamera optimizasyonu geliyor fakat hala sorunsuz değil ne yazık ki. Ben Oppo tarafına pek hakim değilim fakat siz gayet hakimsiniz, umarım bahsettiğiniz konularda gelişir.

Phone (2a) modeline yapılan bu değişikliklerden bende memnun değilim açıkçası, telefonu piyasaya sürerken hepsini hazırla sat olsun bitsin. Bu aynı modelin farklı renklerini çıkartma moduna ayıracakları süreyi, geliştirmesi gereken konulara ayırsalar bence daha iyi olur. Ya ellerinde sadece tasarımcı var fazladan, ya da yazılımcıları eksik :) Hoş tasarımcının da farklı bir şey yaptığı yok, aynı şeyin rengini değiştirip piyasaya sürüyor.

Bahsettiğiniz gibi farkındalık artırmak için yapıyorlar ama bence de bu farkındalığı zayıf oldukları yönlere ayırsalar daha hızlı gelişim gösterirler. Bir çok kullanıcı Nothing Phone almadan önce araştırıyor ve kronikleşmiş sorunlardan dolayı endişe edip almaktan vazgeçiyorlar. Bir süre sonra bu sorunları düzeltseler dahi markanın üzerine yapışacak diye düşünüyorum. Bakıp göreceğiz bakalım zaman neler gösterecek.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

iphone 14 pro 256GB

Sony'nin kameralarını tam performanslı kullanabilen ben hiç görmedim. Özellik çok ama kullanabilen malesef yoktu. Bence kendileride kullamıyordu. 😂

Bu arada dün yazacaktım unutmuşum, fare sorununu şu şekilde çözebilirsiniz.
Bluetooth'ta saat bağlantısının ayarlarına girebilir misiniz? Giriş cihazı ayarını kapat şeklinde bir seçenek çıkıyor mu kontrol edebilir misiniz.

1733564300697.png

Geri
Üst Alt