- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Yepyeni Nothing Phone (2) heyecanıyla yanıp tutuşurken, Bluetooth kulaklığınızı bağladığınızda duyduğunuz sesin AM radyosu gibi, tünelde yankılanan bir çöp sesine dönüştüğünü fark ettiniz mi? Eğer cevabınız evetse, yalnız değilsiniz! Ben de Nothing Phone 2'mi sırf bu yüzden iade etmeye ramak kalmıştım. Ancak, sorunun aslında varsayılan olarak mono ses moduna takılı kalmasından kaynaklandığını keşfettim. Ve inanın bana, sadece 5 saniyede çözdüm! Sonuç mu? Anında audiophile mutluluğu!
Kaos Başlıyor... Yeni Telefon, Büyük Hayal Kırıklığı
Her şey Nothing Phone 2'me kavuşmanın tarifsiz heyecanıyla başladı. Şık tasarım, akıcı arayüz, tereyağından kayar gibi animasyonlar... İlk görüşte aşk! Telefonla ilgili her şey mükemmeldi.
Ta ki... Jabra Elite 4 Active kulaklığımı Bluetooth ile bağlayana kadar.
Beklentim: Kristal netliğinde aptX ses büyüsü.
Gerçeklik: Sanki biri patatese müzik çalıyormuş gibi boğuk, basık, cansız bir ses.
Suçu Jabra'da aradım. Başka bir kulaklık denedim: aynı sonuç.
Sonra JBL Go 2 hoparlörümü test ettim: ses harikaydı! Tamam, telefon aslında iyi ses verebiliyor... ama kulaklıklarla neden olmuyor?
Aşırı Düşünme Evresi: Çözüm Arayışında Kayboluş
Pes etmedim, her şeyi denedim:
İşte Dönüm Noktası: Gerçek Suçlu Ortaya Çıkıyor
Sonra birden dank etti: Telefon sistemi genelinde mono ses çıkışı veriyorsa?
Hemen Ayarlar → Erişilebilirlik → Ses bölümüne girdim ve tahmin edin ne gördüm?
Mono Ses varsayılan olarak AÇIKTI!
Kapattım.
Ve Anında Mucize Gerçekleşti:
Hikayeden Çıkarılacak Ders: Basit Çözüm Her Zaman En İyisidir
Eğer sizin de Nothing Phone 2'nizin Bluetooth (veya hatta DAC üzerinden) ses kalitesi çöp gibiyse...
Mono Ses ayarının etkin olup olmadığını kontrol edin.
Ayarlar → Erişilebilirlik → Ses → Mono Sesi KAPATIN.
Son Düşünceler: Müzik Kutsaldır, Akıl Sağlığınızı Koruyun!
Bu telefonu gerçekten çok seviyorum, ama bu varsayılan mono ses ayarı neredeyse onu iade etmeme neden olacaktı.
Müzik kutsaldır, dostlar.
Umarım bu basit çözüm, benim gibi spirale girmeden önce birilerinin akıl sağlığını kurtarır
. Belki de bu ayar fabrika çıkışında yanlışlıkla açık geliyor, kim bilir? Her neyse, sorun çözüldü ve Nothing Phone 2'min tadını çıkarmaya devam ediyorum. Siz de benzer bir sorun yaşıyorsanız, ilk olarak bu basit ayarı kontrol edin!
Siz de Nothing Phone 2'nizde ses kalitesi sorunu yaşadınız mı? Bu çözüm size yardımcı oldu mu? Yorumlarda bizimle paylaşın!
Kaynak
Her şey Nothing Phone 2'me kavuşmanın tarifsiz heyecanıyla başladı. Şık tasarım, akıcı arayüz, tereyağından kayar gibi animasyonlar... İlk görüşte aşk! Telefonla ilgili her şey mükemmeldi.
Ta ki... Jabra Elite 4 Active kulaklığımı Bluetooth ile bağlayana kadar.
Beklentim: Kristal netliğinde aptX ses büyüsü.
Gerçeklik: Sanki biri patatese müzik çalıyormuş gibi boğuk, basık, cansız bir ses.
Suçu Jabra'da aradım. Başka bir kulaklık denedim: aynı sonuç.
Sonra JBL Go 2 hoparlörümü test ettim: ses harikaydı! Tamam, telefon aslında iyi ses verebiliyor... ama kulaklıklarla neden olmuyor?
Pes etmedim, her şeyi denedim:
- Geliştirici seçenekleri: İnsanlığın bildiği her kodeği (SBC, AAC, aptX, aptX HD... hiçbiri işe yaramadı) açıp kapattım, defalarca denedim.
- Bluetooth'u sıfırladım.
- Eşleştirmeyi kaldırdım, tekrar eşleştirdim.
- AirPods'u (AAC) denedim: Aynı çamurlu ses.
- Önceki cihazım Samsung A50 ve MacBook ile karşılaştırdım: Onlarda ses muhteşemdi.
- Hatta USB-C'den 3.5 mm DAC adaptörü + AKG K72 stüdyo kulaklık aldım: Ve ne göreyim... yine mono. Yine aynı boğuk, kalitesiz ses.
Sonra birden dank etti: Telefon sistemi genelinde mono ses çıkışı veriyorsa?
Hemen Ayarlar → Erişilebilirlik → Ses bölümüne girdim ve tahmin edin ne gördüm?
Kapattım.
- aptX HD kuş gibi ötmeye başladı.
- AirPods tertemiz ve geniş bir ses sahnesiyle canlandı.
- Telefonun hoparlörleri bile birdenbire daha iyi çalmaya başladı.
Eğer sizin de Nothing Phone 2'nizin Bluetooth (veya hatta DAC üzerinden) ses kalitesi çöp gibiyse...
Ayarlar → Erişilebilirlik → Ses → Mono Sesi KAPATIN.
Bu telefonu gerçekten çok seviyorum, ama bu varsayılan mono ses ayarı neredeyse onu iade etmeme neden olacaktı.
Müzik kutsaldır, dostlar.
Umarım bu basit çözüm, benim gibi spirale girmeden önce birilerinin akıl sağlığını kurtarır
Siz de Nothing Phone 2'nizde ses kalitesi sorunu yaşadınız mı? Bu çözüm size yardımcı oldu mu? Yorumlarda bizimle paylaşın!
Kaynak