Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Phone'da Reklamları Kapatma

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Nothing Phone kullanıcıları için en hızlı, en kolay ve hiçbir uygulama kurulumu gerektirmeyen reklam engelleme yöntemini sunuyoruz. Bu yöntem, telefonunuzun Gizli DNS özelliğini kullanarak doğrudan işletim sistemi seviyesinde reklam sunucularını engeller. Bu sayede, hem tarayıcı reklamları hem de birçok uygulama içi reklamdan kurtulabilirsiniz.
Not: Bu yöntem, AdGuard'ın yerleşik reklam engelleme sunucularını kullanır ancak herhangi bir uygulama indirmenizi veya pil optimizasyonlarını devre dışı bırakmanızı gerektirmez.

Adım Adım Reklam Engelleme​

Bu basit işlemi, Nothing Phone'unuzun Ayarlar menüsünden saniyeler içinde tamamlayabilirsiniz:
  • Ayarlar Menüsünü Açın: Nothing Phone cihazınızda Ayarlar (Settings) uygulamasına gidin.
  • Ağ ve İnternet'e Girin: Ayarlar menüsünde Ağ ve İnternet (Network & Internet) seçeneğine dokunun.
  • Gizli DNS'i Bulun: Açılan menüde aşağı kaydırın ve Gizli DNS (Private DNS) seçeneğini bulun ve üzerine dokunun.
  • Ana Bilgisayar Adını Girin: Gizli DNS ayarlarında genellikle üç seçenek bulunur: Kapalı, Otomatik ve Gizli DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı.
    • Gizli DNS sağlayıcının ana makine adı seçeneğini işaretleyin.
    • Açılan metin kutusuna aşağıdaki adresi tam olarak girin:
    Kod:
     dns.adguard.com

1760528905388.png

İşlem Tamam! Reklamlar Artık Engelleniyor​

Ayarı kaydettikten sonra, Nothing Phone'unuz artık tüm internet trafiğini (Wi-Fi ve Mobil Veri) AdGuard'ın reklam engelleme listeleriyle filtrelenmiş DNS sunucusu üzerinden yönlendirecektir.

Bu Yöntemin Avantajları:​

• Uygulama Gerektirmez: Cihazınıza ek bir uygulama (APK) yüklemenize gerek kalmaz, dolayısıyla ek depolama alanı veya güvenlik endişesi oluşmaz.
  • Pil Dostu: Arka planda çalışan bir VPN servisi (AdGuard uygulaması gibi) olmadığı için pil tüketimine neredeyse hiç etkisi olmaz.
  • Kolay ve Hızlı: Sadece birkaç dokunuşla ve bir adres girerek anında aktif hale getirilir.
  • Sistem Geneli Koruma: Yalnızca tarayıcıda değil, telefonunuzdaki birçok uygulama içindeki reklamlar da otomatik olarak engellenir.
Not: Bu yöntem, tüm uygulama içi reklamları %100 oranında engelleyemeyebilir, zira bazı reklamlar uygulama içeriğiyle iç içe gömülüdür. Ancak çoğu banner ve video reklamı için oldukça etkili ve pratik bir çözümdür.

Garanti Bankası uygulamasında sorun çıkarmıştı bende bu şekilde kullanımı maalesef.

Garanti Bankası uygulamasında sorun çıkarmıştı bende bu şekilde kullanımı maalesef.

Bu dns'yi mi kullandınız, bende garanti bankası uygulaması kullanıyorum hiç sorun çıkarmadı.Ne hata verdi sizde.

Evet bu dns i kullanıyordum. Uzun zamandır kullanmadım belki düzelmiştir ama bağlantı olduğu halde bağlantı yok hatası veriyordu. Dns i kaldırınca bir daha yapmadı. Bu arada hattım Vodafone.

Evet bu dns i kullanıyordum. Uzun zamandır kullanmadım belki düzelmiştir ama bağlantı olduğu halde bağlantı yok hatası veriyordu. Dns i kaldırınca bir daha yapmadı. Bu arada hattım Vodafone.

Bende ayda bir kullanıyorum, 1 Ekim'de kullandım en son garantiyi hiç hata almadım. Bazen dediğiniz gibi hatalar verebiliyor. Dün Vodafone'da da epey bir süre şebeke sıkıntısı vardı. Bende bir sorunla karşılaştığım zaman sizin gibi yapıp pasif hale getirip öyle deniyorum.

Ben çok sık kullandığım için açıkçası dns ayarlarını düzeltmek zaman kaybı oluyor. Yoksa reklamsız telefon kullanmak büyük konfor.

Ben çok sık kullandığım için açıkçası dns ayarlarını düzeltmek zaman kaybı oluyor. Yoksa reklamsız telefon kullanmak büyük konfor.

Reklamsız telefonu (Nothing) bulduk ama bu seferde uygulamalar reklama boğuyor :) Eskiden uygulamaların açılması için splash ekranını beklerdik, şimdi uygulamalar hızlı açılıyor, şimdide reklamlardan kurtulmak için biz boğuşuyoruz.

Geri
Üst Alt