- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Nothing telefonunuzda kulaklık veya Bluetooth hoparlör ile müzik dinlerken belirli bir ses seviyesini geçince karşınıza çıkan "yüksek ses" uyarısından rahatsız mısınız? Bu uyarı, Avrupa Birliği düzenlemeleri gereği işitme sağlığını korumak amacıyla eklenmiştir ancak birçok kullanıcı için can sıkıcı olabilir.
Neyse ki, root yetkisine sahip bir Nothing telefonda bu uyarıyı basit bir komutla kalıcı olarak devre dışı bırakabilirsiniz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:
Önemli Uyarı: Bu işlem, telefonunuzun root'lu olmasını gerektirir. Root işlemi, cihazınızın garantisini geçersiz kılabilir ve yanlış yapıldığında cihazınıza zarar verebilir. Lütfen ne yaptığınızı bildiğinizden emin olun. Tüm sorumluluk size aittir.
Önemli Uyarı: Bu işlem, telefonunuzun root'lu olmasını gerektirir. Root işlemi, cihazınızın garantisini geçersiz kılabilir ve yanlış yapıldığında cihazınıza zarar verebilir. Lütfen ne yaptığınızı bildiğinizden emin olun. Tüm sorumluluk size aittir.
Gereksinimler
- Root yetkisine sahip bir Nothing telefon.
- Telefona yüklenmiş Termux uygulaması. (Google Play Store veya F-Droid üzerinden indirebilirsiniz).
Adım Adım Talimatlar
Adım 1: Termux'u Açın ve Root Yetkisi Alın- Telefonunuzda Termux uygulamasını açın.
- Komut satırına su yazıp Enter tuşuna basın.
- Magisk veya kullandığınız root yöneticisi sizden bir root izni isteyecektir. Bu isteği onaylayın.
- Komut satırının başındaki $ işaretinin # işaretine dönüştüğünü göreceksiniz. Bu, root yetkilerini başarıyla aldığınız anlamına gelir.
- Root yetkisine sahip olduğunuz Termux ekranına aşağıdaki komutu dikkatlice yazın:
Kod:setprop audio.safemedia.bypass true
Bu komut, sisteme "güvenli medya ses seviyesi kontrolünü atla" komutunu verir ve true (doğru/aktif) olarak ayarlar.
- Komutu yazdıktan sonra Enter tuşuna basın.
- Eğer her şey yolunda gittiyse, Termux herhangi bir hata mesajı vermeden bir alt satıra geçecektir. Bu, komutun başarıyla uygulandığını gösterir.
Ek Bilgiler ve Notlar
- Bu Ayar Kalıcı mı? setprop komutuyla yapılan değişiklikler genellikle cihaz yeniden başlatıldığında sıfırlanır. Eğer bu ayarın her açılışta kalıcı olmasını istiyorsanız, bu komutu otomatik olarak çalıştıracak bir Magisk modülü oluşturabilir veya init.d script'i kullanabilirsiniz.
- İşlemi Geri Almak İsterseniz: Eğer uyarıyı tekrar aktif hale getirmek isterseniz, yukarıdaki adımları tekrar uygulayın ancak bu sefer komutu şu şekilde girin:
Kod:setprop audio.safemedia.bypass false
Bu komut, ayarı varsayılan haline geri döndürecektir.