Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing Playground: Dijital Deneyiminizi Yeniden Şekillendirin

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Nothing Playground ALPHA Yayında: Essential Uygulamalar, Glyph Toys ve Topluluk Yaratıcılığı Sınır Tanımıyor!​

Nothing, kullanıcı merkezli yenilikçi yaklaşımını bir adım öteye taşıyarak, heyecan verici bir platformu kullanıma sundu: Nothing (R) Playground ALPHA. Bu platform, Nothing topluluğunun bir araya gelip kendi dijital deneyimlerini oluşturmasını, paylaşmasını ve keşfetmesini sağlayan interaktif bir alan sunuyor.

Akıllı telefon dünyasının geleneksel "herkese uyan tek kalıp" yazılım anlayışına meydan okuyan Nothing, cihaz-kullanıcı ilişkisini temelden değiştirecek yeni bir dönemi başlatıyor: Yapay Zeka Yerel (AI-Native) İşletim Sistemi. Nothing'in bu vizyonundaki ilk adım ise Essential adını verdiği yeni bir konsept ve onu hayata geçiren araçlar.

Nothing'in Kurucu Ortağı Carl Pei, bu vizyonu "Essential ile, eski pazar liderlerinin kurduğu modası geçmiş ve elitist sistemi parçalamaya başlıyoruz. Yeni bir çağ, yeni düşünce gerektirir. Yazılımın geleceği, sınırsız erişim, kolektif yenilik ve hiper kişiselleştirmeden ibaret olacak. Geçmişin hendekleri yıkılacak ve gerçekten kullanıcı liderliğindeki bir geleceğin kapısı açılacak," sözleriyle özetliyor.

✨ Nothing'in Yeni Bölümü: Essential ve Hiper Kişiselleştirme​

Essential, Nothing'in temel yapay zeka teknolojisini günlük hayata yardımcı olan hiper kişiselleştirilmiş deneyimlere dönüştürme yolculuğunun başlangıcıdır. Bu, cihazların insanlara uyum sağladığı, mevcut akıllı telefonların katı ve kapalı yapılarından kopmayı hedefleyen bir yaklaşımdır.

Bu vizyonu hayata geçirmek için iki ana araç sunuluyor: Essential Apps (Temel Uygulamalar) ve Playground.

🛠️ Essential Uygulamalar: Kodlama Bilmeden Kendi Uygulamanızı Oluşturun​

Essential ile birlikte, herkes saniyeler içinde doğal dil kullanarak kendi uygulamasını oluşturabilir. İhtiyacınız olanı basitçe tanımlamanız yeterli. İşte birkaç örnek:
  • Finans Uygulaması Örneği: "Kamera rulosundaki makbuzları yakala ve her Cuma finans için hazır bir PDF olarak dışa aktar."
  • Hazırlık Asistanı Örneği: "Aramadan önce, takvimine ve mesajlaşma dizilerine dayalı tek sayfalık bir özet göster."
  • Ruh Hali Takibi: "Bir müzik çalma listesiyle senkronize olan bir ruh hali takip uygulaması oluştur."
Yapay zeka anında bir Essential Uygulaması oluşturur ve bu uygulamayı doğrudan ana ekranınıza ekleyebilirsiniz. Bu uygulamalar, telefonunuzun size göre şekillendiği hiper kişiselleştirilmiş bir akıllı telefon deneyimine giden yolda ilk adımı temsil ediyor.

Önemli Notlar:
  • Essential Apps şu anda Alpha aşamasındadır ve en iyi deneyimi sağlamak için erişim dalgalar halinde açılmaktadır (bekleme listesine katılabilirsiniz).
  • Nothing OS 4'te cihazın performansını korumak amacıyla bir limit bulunmaktadır: Phone (3) 6 adede kadar, diğer modeller ise 2 adede kadar Essential Uygulamasını desteklemektedir. Nothing bu sayıyı artırmak için çalışmaktadır.

🎨 Playground: Topluluk Yaratıcılığının Merkezi​

Playground, milyonlarca Nothing üyesinin yaratıcılığının buluşma noktasıdır. Geleneksel uygulama mağazalarının kısıtlamalarından uzak, topluluk tarafından oluşturulan içerikleri inşa etmek, düzenlemek, paylaşmak ve indirmek için yepyeni bir alandır.

Playground'da keşfedebileceğiniz topluluk yapımı kreasyonlar:
  • Essential Apps: Kişiselleştirilmiş uygulamalar.
  • Glyph Toys: Telefonun arka ışıklarını interaktif hale getiren özel deneyimler.
  • Camera Presets (Kamera Ön Ayarları): Fotoğraflara özel stiller katan ayarlar.
  • EQ Profiles (EQ Profilleri): Müzik dinleme deneyimini zenginleştiren özel ekolayzır ayarları.
Playground, Essential'ın yaratıcı kalbidir ve artık herkese açıktır: playground.nothing.tech. (Essential Uygulama oluşturma izni için web sitesinden başvurmanız gerekmektedir.)

🧠 Essential Space, Search ve Memory: Unutulan Detayları Hatırlayın​

Halihazırda fikirleri yakalamaya, ilhamları organize etmeye ve bilgiyi anında bulmaya yardımcı olan Essential Space ve Essential Search özellikleri, şimdi Essential Memory (Temel Hafıza) ile birleşiyor.
  • Essential Memory: Yakında gelecek olan bu özellik, alışkanlıklarınızı öğrenerek ve en çok ihtiyacınız olduğunda unutulmuş detayları yüzeye çıkararak her şeyi bir araya getiriyor.
  • Gizlilik Öncelikli Tasarım: Tüm bu sistem, verilerinizi yerel tutarak ve bulut kullanımı gerektiğinde tam şeffaflık sağlayarak tasarım gereği özeldir. Veriler, siz aksini seçmediğiniz sürece yerel kalır.
Nothing, bu yeniliklerle akıllı telefon deneyimini yeniden tanımlayarak, kullanıcılarına gerçekten kendilerine ait, adapte olabilen ve proaktif bir işletim sistemi sunma yolunda ilk ve en büyük adımı atmış oldu. Essential vizyonu hakkında daha fazla bilgi için: Essential.com.

Son düzenleme:
bu süper birşey ya

Ben widgetleri indirmekte sorun yaşıyorum. Verdiği QR kodu cameraya okuttum. Bir URL verdi ama tarayıcıya yapistirdigimda bir şey çıkmıyor.

Ben widgetleri indirmekte sorun yaşıyorum. Verdiği QR kodu cameraya okuttum. Bir URL verdi ama tarayıcıya yapistirdigimda bir şey çıkmıyor.

Şuan hiçbir cihazda çalışmıyor, yakında düzelecekmiş, ara ara kontrol etmek gerekiyor.

Geri
Üst Alt