Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nothing'in "Essential" Stratejisi: Eski Nothing Phone Sahipleri Dışlanıyor mu?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Nothing markası, akıllı telefon dünyasına getirdiği yenilikçi yaklaşımlar ve minimalist tasarımlarla kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edindi. Ancak son günlerde yaşanan bir yazılım güncellemesi sorunu, markanın "topluluk" odaklı imajını zedeleyerek, özellikle Nothing Phone (2a) Plus ve Nothing Phone (2a) kullanıcıları arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Essential Search ve Essential Space gibi yapay zeka özelliklerinin Nothing Phone (3) ve (3a) serisi dışındaki cihazlardan kasıtlı olarak kısıtlanması, markanın stratejisi hakkında ciddi tartışmaları başlattı.

A578a80fa17ae19a6d3598947ad9a776c7b08176.PNG

Nothing Launcher ve Essential Search Krizinin Detayları​

Sorun, dün yayınlanan Nothing Launcher 3.3.14 güncellemesi ile başladı. Bu güncellemeyle birlikte, aslında "süper çalışan" Essential Search özelliğinin yapay zeka (AI) kısmı, bugün yayınlanan Essential Search 1.0.0 uygulamasıyla birlikte düzgün çalışmamaya başladı. Öncesinde aktif olan yapay zeka işlevleri artık çalışmıyor.

Daha da kötüsü, kullanıcılar Essential Search uygulamasını eski sürüme düşürseler bile, yapay zeka kısmı yine devreye girmiyor ve uygulamanın ikonik sarı ikonu artık görünmüyor. Bu durumun tek çözümü olarak, kullanıcıların Nothing Launcher'ı eski sürüm olan 3.3.10'a döndürmesi, ardından ilk yayınlanan Essential Search 1.0.2 sürümünü kurması ve son olarak Nothing Launcher'ın güncellemelerini tamamen kapatması gösteriliyor. Bu karmaşık süreç, kullanıcılar için büyük bir zahmet ve memnuniyetsizlik kaynağı.

Nothing'in Stratejisi: Eski Kullanıcıları "Dışlamak" mı?​

Kullanıcıların genel kanısı, Nothing'in bu adımı atmasının ardında yatan sebebin, Essential özelliklerini sadece Nothing Phone (3) ve (3a) serisi kullanıcılarına özel kılmak ve eski Nothing cihazı sahiplerini Nothing Phone (3) almaya yönlendirmek istemesi. Bu durum, özellikle bir yıl önce Nothing Phone (2), (2a) veya (2a) Plus gibi cihazları satın almış, Nothing markasına sadık kalmış kullanıcılar arasında büyük bir "dışlanmışlık" hissi yaratmış durumda.

Bu tür bir strateji, birçok kullanıcı tarafından etik dışı bulunuyor ve Apple'ın eski iPhone modellerindeki pil ömrünü güncelleme ile düşürdüğü iddialarına benzetiliyor. Kullanıcılar, "Bu kadar dışlanmayı Nothing'e yakıştıramadım. Bunun iPhone'daki güncelleme ile şarjın hızlı tükenmesinden bir farkı yok" diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Nothing Phone (1), (2), (2a) ve (2a) Plus Sahiplerinin Hayal Kırıklığı​

Nothing Phone (1), (2), (2a) ve (2a) Plus gibi modeller, Nothing'in daha geniş kitlelere ulaşma stratejisinin önemli bir parçasıydı. Bu cihazlar, markanın özgün tasarımını ve Nothing OS'un minimalist deneyimini uygun fiyatlarla sunuyordu. Ancak şimdi, markanın en yeni ve en cazip yapay zeka özelliklerinden mahrum bırakılmaları, bu cihazların vaat edilen "uzun ömürlü ve güncel" deneyimini sorgulatıyor.

Yapay Zeka Entegrasyonu ve Donanım Gereksinimleri Tartışması​

Nothing, yapay zeka odaklı (AI-native) bir platform inşa etme vizyonunu sürekli vurguluyor ve Essential Key gibi donanımsal özelliklerin yapay zeka deneyimleri için kritik olduğunu belirtiyor. Essential Space gibi uygulamaların tam potansiyelini Nothing Phone (3)'ün sahip olduğu özel donanım (örneğin daha güçlü NPU) olmadan sunamayacağı teknik bir gerçek olabilir. Ancak, mevcut cihazlarda (Nothing Phone (2a/Plus)) daha önce çalışan yapay zeka özelliklerinin yazılımsal kısıtlamalarla devre dışı bırakılması, bu durumu bir donanım sınırlamasından ziyade bir pazarlama stratejisi olarak algılanmasına neden oluyor.

Nothing'in Gelecek İmajı ve Kullanıcı Güveni​

Nothing, "toplulukla birlikte yaratma" ve "şeffaflık" felsefeleriyle kendine bir yer edindi. Ancak bu son gelişmeler, bu değerlerle çelişen bir tablo çiziyor. Bir yıl içinde satın alınmış cihazların temel özelliklerinin kısıtlanması, kullanıcıların markaya olan güvenini zedeleyebilir ve gelecekteki ürün alımları konusunda tereddüt yaratabilir.

Nothing'in bu stratejiyi gözden geçirmesi ve mevcut kullanıcılarını dışlamak yerine, yapay zeka özelliklerini cihazların donanım kapasitelerine göre optimize ederek daha kapsayıcı bir yaklaşım benimsemesi beklenir. Aksi takdirde, anlık satış stratejileri uğruna kaybedilen kullanıcı sadakati, uzun vadede markanın büyüme hedeflerini olumsuz etkileyebilir. Nothing'in bu konudaki resmi açıklamaları ve atacağı adımlar, markanın gelecekteki imajı açısından büyük önem taşıyor.

Son düzenleme:
Bence Nothing telefonlara ve genel cihazlara birlikte bir uygulama çıkartmaları lazım. Linux, Mac, Windows, Android, İOS platformlarının hepsinde essential uygulaması olması lazım. Böylece essentialdaki notlarımızı ve alıntılarımızı bütün cihazlarınızdan erişebiliriz. Nothing'in önceki modellerine de donanımsal olarak bu yapay zekayı destekleyenlere panoya kaydedilenler üzerinden essential uygulamasına not alma yapılabilir. Nothing olmayan cihazlarda da sadece notlara erişme ve yapay zeka özetsiz notlar alıp senkronize edebilme özellikleri eklenebilir. Ben böyle düşünüyorum ama Nothing'in tüm platformlara uygulama çıkaracağını sanmam en fazla webden erişme gibi bir şey yaparlar. Ama önceki nesil telefonlarına getireceklerini düşünüyorum.

Bence Nothing telefonlara ve genel cihazlara birlikte bir uygulama çıkartmaları lazım. Linux, Mac, Windows, Android, İOS platformlarının hepsinde essential uygulaması olması lazım. Böylece essentialdaki notlarımızı ve alıntılarımızı bütün cihazlarınızdan erişebiliriz. Nothing'in önceki modellerine de donanımsal olarak bu yapay zekayı destekleyenlere panoya kaydedilenler üzerinden essential uygulamasına not alma yapılabilir. Nothing olmayan cihazlarda da sadece notlara erişme ve yapay zeka özetsiz notlar alıp senkronize edebilme özellikleri eklenebilir. Ben böyle düşünüyorum ama Nothing'in tüm platformlara uygulama çıkaracağını sanmam en fazla webden erişme gibi bir şey yaparlar. Ama önceki nesil telefonlarına getireceklerini düşünüyorum.
Getirebilirler ama bilerek getirmiyorlar, nedeni ise mevcut kullanıcılar yeni telefonları alsın ki satışlar yükselsin.aynı özellik oppo da var onlar eski telefonlarda da kullanabiliyorlar. Nothing ise essential key tuşunu bahane sunuyor.

Getirebilirler ama bilerek getirmiyorlar, nedeni ise mevcut kullanıcılar yeni telefonları alsın ki satışlar yükselsin.aynı özellik oppo da var onlar eski telefonlarda da kullanabiliyorlar. Nothing ise essential key tuşunu bahane sunuyor.
Hocam biraz Nothing'in uşağı oldum galiba içimden inanmak gelmiyor ama nede olsa ticari bir marka finansal getiriyi topluluğundan kıymetli görüyor.

Hocam biraz Nothing'in uşağı oldum galiba içimden inanmak gelmiyor ama nede olsa ticari bir marka finansal getiriyi topluluğundan kıymetli görüyor.

Hocam emin olun ben daha fanatiktim, aldırdığım nothing phone sayısı 50'yi geçmiştir.firma finansal getiriyi düşünsün bundan yana sıkıntı yok ama bu şekilde hareketler yapınca sadık müşterisinden oluyor. ben her yerde nothing'i savunan kişi olarak son dönemlerde aldıkları stratejik politikaları anlayamıyorum. Böyle yaparak en sadık müşterilerini kaybediyorlar, bir de üstüne açıklama dahi yapmıyorlar.

Geri
Üst Alt