Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Play Integrity API Checker nedir?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Play Integrity API Checker: Mobil Uygulama Güvenliğinin Temel Taşı​

Mobil uygulama dünyası, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ekosistem. Bu ekosistemde yer alan uygulamaların güvenliği, hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için hayati önem taşıyor. İşte tam bu noktada, Google tarafından sunulan Play Integrity API Checker devreye giriyor. Bu makalede, Play Integrity API Checker'ın ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve mobil uygulama güvenliğine katkılarını derinlemesine inceleyeceğiz.

Play Integrity API Checker Nedir?​

Play Integrity API Checker, Google Play Store'da yayınlanan veya yayınlanacak olan Android uygulamalarının güvenliğini sağlamak için tasarlanmış bir araçtır. Bu araç, uygulamaların gerçek cihazlar üzerinde çalışıp çalışmadığını, zararlı yazılımlar içerip içermediğini ve Google Play Protect tarafından belirlenen güvenlik standartlarına uyup uymadığını denetler.

Play Integrity API Checker Nasıl Çalışır?​

Play Integrity API Checker, uygulamanın çalıştığı cihazın donanım ve yazılım bilgilerini toplar. Bu bilgiler arasında cihazın modeli, işletim sistemi sürümü, root durumu, zararlı yazılım taraması sonuçları ve daha fazlası yer alır. Toplanan bu veriler, Google'ın güvenli sunucularına gönderilir ve burada detaylı bir analizden geçirilir. Analiz sonucunda, uygulamaya bir güvenlik puanı verilir ve bu puan, uygulamanın Google Play Store'da yayınlanıp yayınlanamayacağını belirler.

Play Integrity API Checker'ın Mobil Uygulama Güvenliğine Katkıları​

1. Sahte Uygulamalara Karşı Koruma: Play Integrity API Checker, uygulamaların gerçek cihazlar üzerinde çalışıp çalışmadığını kontrol ederek sahte uygulamaların önüne geçer. Bu sayede, kullanıcılar zararlı yazılımlar içeren sahte uygulamalardan korunmuş olur.
  2. Zararlı Yazılımlara Karşı Koruma: Uygulamanın zararlı yazılım içerip içermediğini denetleyen Play Integrity API Checker, kullanıcıların cihazlarına zararlı yazılımların bulaşmasını engeller. Bu, kullanıcıların kişisel verilerinin ve cihazlarının güvenliğini sağlar.
  3. Google Play Protect Entegrasyonu: Play Integrity API Checker, Google Play Protect ile entegre çalışarak uygulamaların sürekli olarak güvenlik açısından denetlenmesini sağlar. Bu sayede, kullanıcılar her zaman güncel ve güvenli uygulamalara erişebilir.
  4. Geliştiricilere Geri Bildirim: Play Integrity API Checker, geliştiricilere uygulamalarının güvenliği hakkında detaylı geri bildirimler sunar. Bu geri bildirimler, geliştiricilerin uygulamalarını daha güvenli hale getirmelerine yardımcı olur.
  5. Kullanıcı Güvenini Artırma: Play Integrity API Checker tarafından onaylanan uygulamalar, kullanıcıların güvenini kazanır. Bu, uygulamanın daha fazla kullanıcıya ulaşmasını ve daha başarılı olmasını sağlar.

Play Integrity API Checker'ın Geleceği​

Mobil uygulama güvenliği, sürekli gelişen ve değişen bir alan. Google, Play Integrity API Checker'ı sürekli olarak güncelleyerek yeni tehditlere karşı koruma sağlıyor. Gelecekte, Play Integrity API Checker'ın daha fazla güvenlik özelliği sunması ve mobil uygulama güvenliğine daha fazla katkı sağlaması bekleniyor.

Play Integrity API Checker, mobil uygulama güvenliğinin temel taşlarından biri. Bu araç, hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin güvenliğini sağlamak için önemli bir rol oynuyor. Mobil uygulama geliştiricileri, Play Integrity API Checker'ı kullanarak uygulamalarının güvenliğini artırabilir ve kullanıcıların güvenini kazanabilirler.

Önemli Not: Play Integrity API Checker, mobil uygulama güvenliğinin tek çözümü değildir. Geliştiriciler, güvenli kodlama uygulamaları, güvenlik açıklarını düzenli olarak kontrol etme ve kullanıcı verilerini koruma gibi diğer güvenlik önlemlerini de almalıdır.

Son düzenleme:
Xiaomi mi6 cihazim bir uygulmada giriş yapamıyor uygulama yardım ekibine e-posta gonderdim gelen cevapta play integrity testleri geçemiyormuş bir ay öncesine kadar indirip kurabilirken şimdi indiriyorum giriş yapmak istedim de şu yazı çıkıyor Hata devam ederse, App/Play Store'dan en son sürümünü kullandığınızı doğrulayın diyo bu sorunu nasıl hallede bilirim

Xiaomi mi6 cihazim bir uygulmada giriş yapamıyor uygulama yardım ekibine e-posta gonderdim gelen cevapta play integrity testleri geçemiyormuş bir ay öncesine kadar indirip kurabilirken şimdi indiriyorum giriş yapmak istedim de şu yazı çıkıyor Hata devam ederse, App/Play Store'dan en son sürümünü kullandığınızı doğrulayın diyo bu sorunu nasıl hallede bilirim
İlgili uygulamanın farklı versiyonları kurmayı denediniz mi?
Play intergrity'yi rootsuz engellemeniz mümkün değil ne yazık ki. İlla o uygulamayı kullanmak istiyorum diyorsanız telefonunuzu rootlayıp aşağıdaki konuda anlatılan modülü kurarak gerekli izinleri ayarlamanız gerekmektedir.

Geri
Üst Alt