Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

WhatsApp Fotoğraf Gönderirken Gecikme sorunu

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer
Sorun: WhatsApp uygulamasının kendi kamerası ile fotoğraf çekip göndermeye çalışırken, deklanşöre bastıktan sonra fotoğrafın işlenmesi ve gönderilmeye hazırlanması yaklaşık 15 saniye kadar sürüyor. Bu süre zarfında kamera hala açık kalıyor ve deklanşör düğmesi işlevsiz hale geliyor.

Çözüm: Bu sorunun çözümü WhatsApp için pil optimizasyonunu kapatmaktır. Birçok kullanıcı bu ayarı değiştirerek sorunu çözdüğünü bildirmiştir.

Adım Adım Kılavuz: Pil Optimizasyonunu Kapatma
  1. Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar uygulamasına gidin. (Genellikle dişli çark simgesi ile gösterilir.)
  2. Adım 2: "Uygulamalar" veya "Uygulama Yöneticisi" bölümünü bulun ve tıklayın. (Telefon modelinize göre isim farklılık gösterebilir.)
  3. Adım 3: Uygulama listesinden **"WhatsApp"**ı bulun ve seçin.
  4. Adım 4: "Pil" veya "Pil Optimizasyonu" seçeneğini bulun. (Yine telefon modeline göre farklılık gösterebilir.)
  5. Adım 5: WhatsApp için pil optimizasyonunu "Kısıtlanmamış" olarak değiştirin. Bu genellikle "Optimize Edilmiş" veya "Pil Tasarrufu" gibi bir ayarın yanındadır. "Kısıtlanmamış" seçeneğini işaretleyin.
  6. Adım 6: Telefonunuzu yeniden başlatın. Alternatif olarak, sadece WhatsApp uygulamasını tamamen kapatıp yeniden açabilirsiniz.
Neden Bu İşe Yarıyor?

Pil optimizasyonu, uygulamaların arka planda pil tüketimini azaltmak için çalışır. Ancak, bazen WhatsApp gibi uygulamaların bazı işlevlerini (fotoğraf gönderme gibi) geciktirebilir. Pil optimizasyonunu "Kısıtlanmamış" olarak ayarlayarak, WhatsApp'ın arka planda tam güçle çalışmasına izin verirsiniz, bu da fotoğraf gönderme işleminin hızlanmasını sağlar.

Ek Notlar:
  • Ayarı değiştirdikten ve telefonu/uygulamayı yeniden başlattıktan sonra, ilk fotoğrafı çektiğinizde 1-2 saniyelik bir gecikme yaşanabilir. Ancak, sonraki fotoğraflar neredeyse anında gönderilecektir.
  • Bu çözüm genellikle Android telefonlarda işe yaramaktadır. iOS (iPhone) cihazlarda pil optimizasyonu ayarları biraz farklı olabilir.
Bu adımları takip ederek WhatsApp fotoğraf gönderme gecikmesi sorunundan kurtulabilirsiniz. Umarım bu kılavuz yardımcı olur!

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt