Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Windows 11 Başlat Menüsünde Mobil Kenar Çubuğu Nasıl Etkinleştirilir?

NothingForum - Teknolojiye Farklı Bakanların Buluşma Noktası

Dr. Android

⚪⚫🔴
Yönetici
Admin
Cihaz
Nothing Phone (2a)
Nothing OS Sürümü
3.2
Kulaklık
Diğer

Windows 11 Başlat Menüsünde Mobil Kenar Çubuğu Nasıl Etkinleştirilir?​

Microsoft, Windows 11 Başlat Menüsü'ne mobil cihazlar için kullanışlı bir kenar çubuğu özelliği ekledi. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar, Telefon Bağlantısı uygulamasına girmeden telefonlarının pil durumunu, bildirimlerini, mesajlarını, aramalarını ve fotoğraflarını kolayca kontrol edebiliyorlar.

Mobil Kenar Çubuğu veya Telefon Bağlantısı Kenar Çubuğu, Windows 11 Başlat Menüsü'nün sağ tarafında beliren dikey bir çubuktur. Estetik bir arayüze sahip olan bu özellik, e-postalardan ve mesajlardan gelen bildirimleri dinamik olarak gösterirken, telefon görüşmesi detaylarını da anlık olarak sunabiliyor.

Windows 11 Başlat Menüsü'nde bu özelliği aktifleştirmek için Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlat yolunu izleyin ve "Başlat menüsünde mobil cihazı göster" seçeneğini "Açık" konuma getirin. Bu basit adımla, mobil cihazınızla ilgili bilgilere doğrudan Başlat Menüsü üzerinden erişebilirsiniz.

1738404630933.png

Windows 11 Mobil Kenar Çubuğunu Etkinleştirmek İçin Gereksinimler​

Mobil Kenar Çubuğu veya Telefon Bağlantısı Kenar Çubuğu, Windows 11'in 22635.4805 veya daha yeni sürümlerinde (Beta kanalı) mevcuttur. Ayrıca, Telefon Bağlantısı uygulamasının da en son sürüme (1.24121.30.0 veya üzeri) güncellenmiş olması gerekmektedir. En iyi bağlantı deneyimi için Bluetooth LE desteği de önerilir.

Windows 11 Başlat Menüsünde Mobil Kenar Çubuğu Nasıl Etkinleştirilir? (Adım Adım)​

1. Adım: Öncelikle, Telefon Bağlantısı uygulamasını kullanarak Android veya iPhone telefonunuzu Windows 11 bilgisayarınıza bağlayın.
  2. Adım: Ardından, Ayarlar uygulamasını açın ve Kişiselleştirme sekmesine tıklayın.
  3. Adım: Sol menüden Başlat seçeneğine tıklayın ve açılan sayfada "Başlat menüsünde mobil cihazı göster" anahtarını Açık konuma getirin.

1738404657628.png
Bu adımlar, Windows 11 Başlat Menünüzde Telefon Bağlantısı Kenar Çubuğunu veya mobil cihazınız için kenar çubuğunu etkinleştirecektir. Eğer bu seçenek Ayarlar menüsünde görünmüyorsa, ViveTool adlı Windows yapılandırma aracını kullanarak özelliği manuel olarak etkinleştirmeniz gerekebilir.

Mobil Kenar Çubuğunu Manuel Olarak Etkinleştirme (ViveTool Kullanarak)​

1. Adım: İlk olarak, ViveTool-vx.x.x.zip dosyasını indirin ve dosyayı bir klasöre çıkartın.
  2. Adım: Çıkartılan klasörün dosya yolunu kopyalayın.
  3. Adım: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın.
  4. Adım: Aşağıdaki komutu yazarak ViveTool klasörüne gidin ve Enter tuşuna basın. ( c:\folder\path\ViveTool-v0.x.x kısmını kopyaladığınız dosya yolu ile değiştirin)

Kod:
    cd c:\folder\path\ViveTool-v0.x.x
  5. Adım: Aşağıdaki komutları tek tek yazın ve her birinden sonra Enter tuşuna basın:

Kod:
    vivetool /enable /id:48697323
    vivetool /enable /id:48433719

1738404692602.png

6. Adım: Komutlar başarıyla çalıştırılıp "Feature configuration set successfully" (Özellik yapılandırması başarıyla ayarlandı) mesajını aldıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Artık Windows 11 Başlat Menünüzde Mobil Kenar Çubuğunu etkinleştirdiniz! Bu özelliği dilediğiniz zaman Windows Başlat Menüsü ayarlarından açıp kapatabilirsiniz.

Mobil Kenar Çubuğunu/Telefon Bağlantısı Kenar Çubuğunu Devre Dışı Bırakma​

Windows 11'de Telefon Bağlantısı Kenar Çubuğunu devre dışı bırakmak için ViveTool klasörüne gidin, Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları tek tek yazarak çalıştırın:

Kod:
vivetool /disable /id:48697323
vivetool /disable /id:48433719

Windows 11 Başlat Menüsü Mobil Kenar Çubuğunu etkinleştirme ve devre dışı bırakma işlemleri işte bu kadar basit!

Önemli Not: Telefon Bağlantısı Kenar Çubuğunda görüntülenen herhangi bir öğeye tıkladığınızda, doğrudan o özelliğe erişmek yerine Telefon Bağlantısı uygulaması açılacaktır. Bu mobil kenar çubuğu entegrasyonu, yalnızca telefonunuzdaki bilgilere hızlı bir genel bakış sunmaktadır.

Umarım bu kılavuz, Windows 11 Başlat Menüsü'nde mobil kenar çubuğunu etkinleştirmenize yardımcı olur!

Geri
Üst Alt