- Cihaz
- Nothing Phone (2a)
- Nothing OS Sürümü
- 3.2
- Kulaklık
- Diğer
Neden Nothing Ear (Open)?
Anker Sport X10'umun bataryası (yarım saatte bir şarj uyarısı vermeye başlamıştı) ömrünü doldurduğunda, yeni bir kulaklık arayışına girdim. Uzun zamandır estetik tasarımı ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkatimi çeken Nothing Ear (Open), bu arayışımda ilk tercihim oldu. Özellikle "açık" kulaklık deneyimi vaadi, günlük kullanım alışkanlıklarıma farklı bir soluk getireceği düşüncesiyle beni cezbetti.Kutu İçeriği: Sadelik ve İşlevsellik
Nothing Ear (Open) kutusu oldukça sade bir içeriğe sahip. Cihazın kendisi, şarj için kısa bir Type-C kablosu ve ne yazık ki Türkçe dil desteği olmayan bir kullanım kılavuzu kutudan çıkanlar arasında. Minimalist bir yaklaşım sergilenmiş olsa da, Türkçe bir kılavuzun olmaması ilk kurulumda bazı kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir.İlk Bağlantı Deneyimi: Küçük Bir Pürüz
Cihazı kutusundan çıkarıp direkt kulağıma taktım ve Bluetooth bağlantısını kurmaya çalıştım. Ancak ilk denemede sağ kulaklıktan ses gelmedi. Bağlantıyı defalarca yenilememe rağmen sorun devam etti. Son çare olarak, kulaklıkları kutusuna yerleştirip kutunun üzerindeki düğmeye 10 saniye basılı tutarak cihazı resetledim. Bu işlemin ardından bağlantıyı yeniden kurduğumda, her iki kulaklıktan da sorunsuz bir şekilde ses almaya başladım. Küçük bir heyecan pürüzü olsa da, çözümün kolay olması rahatlatıcıydı.Ses Kalitesi: Beklentilerin Üzerinde Bir Deneyim
Nothing Ear (Open)'ın ses kalitesi gerçekten etkileyici. Sesler oldukça temiz, berrak ve anlaşılır bir şekilde kulağa ulaşıyor. Özellikle müzik dinlerken veya telefon görüşmeleri yaparken, Anker Sport X10'a kıyasla çok daha zengin ve detaylı bir ses deneyimi sunduğunu söyleyebilirim. Bass, mid ve tiz dengesi oldukça başarılı ayarlanmış.Şarj Performansı: Uzun Vadeli Değerlendirme
Kulaklığı yeni kullanmaya başladığım için şarj performansıyla ilgili kesin bir yorum yapmak erken olacaktır. Ancak Nothing'in genellikle bu konuda iddialı olduğunu biliyoruz. Kullandıkça bu bölümü güncelleyerek detaylı bir performans analizi sunacağım.Geliştirilebilecek Yönler: Küçük Ama Önemli Detaylar
Her ne kadar Nothing Ear (Open) genel olarak olumlu bir izlenim bıraksa da, bazı geliştirilebilecek yönleri de mevcut:- Şarj Portunun Yeri: Kulaklık kutusunun şarj portu, kapak açıkken şarj etmeye çalıştığınızda kapağın tam olarak açılmasını engelliyor. Bir ofis çalışanı olarak, kulaklığın şarjı %30'dayken bile bazen tek bir kulaklığı kullanma ihtiyacı duyabiliyorum. Bu durumda kapağı açmaya çalışmak, şarj girişine zarar verebilir. Şarj portunun yana veya öne konumlandırılması çok daha ergonomik bir çözüm sunabilirdi.
- ANC Eksikliği: Bu kulaklıktaki en büyük eksikliklerden biri, Aktif Gürültü Engelleme (ANC) özelliğinin bulunmaması.Bu da açık model olmasından kaynaklı. Anker Sport X10'daki bu özellik, kulak içi olduğundan dolayı dışarıdan gelen sesleri duymak istediğimde çok işime yarıyordu. Nothing Ear (Open)'ın "açık" yapısı, kulağa tam oturmaması ve dış sesleri duymanızı sağlaması nedeniyle ANC'ye gerek duyulmadığı düşünülebilir. Ancak bu durum, yüksek sesle müzik dinlerken sesin dışarıya sızmasına da neden olabiliyor.
- Ergonomi: Sağ Kulaklık Hareketi: Kafamı salladığımda sol kulaklık sabit kalırken, sağ kulaklık hafifçe sallanıyor. Bu durum, kulaklığın düşeceği hissiyatını yaratıyor ve uzun süreli kullanımlarda konforu etkileyebilir.
- Kutu Tasarımı: Uzun Yapı: Kulaklığın kutusu oldukça uzun bir tasarıma sahip. Çantada veya cepte taşınabilirlik, bu tarz aksesuarlar için kritik önem taşırken, Nothing Ear (Open)'ın kutusu gereğinden fazla yer kaplıyor.
- Ağırlık Merkezleri ve Kulak Kancaları: Kulak arkasına geçen gri renkli ağırlık merkezi, kulaklığı sabit tutmada işe yarasa da, boyutu itibarıyla biraz fazla büyük duruyor. Daha ergonomik ve estetik bir çözüm düşünülebilirdi.
Alternatif olarak
Özetle, Nothing Ear (Open) benim için daha çok markaya olan ilgim, benzersiz tasarımı ve Nothing X uygulamasının sunduğu deneyim için alınmış bir kulaklık oldu. Özelliklerini çok detaylı araştırmadan karar verdiğim bu ürün, ses kalitesiyle beni tatmin etse de, ANC eksikliği ve bazı ergonomik detaylar konusunda geliştirilmeye açık olduğunu düşünüyorum.Eğer Anker Sport X10 gibi kancalı ve kulağa tam oturan bir modelden geliyorsanız ve ANC sizin için vazgeçilmezse, Anker Soundcore Sport X20 gibi alternatifleri de değerlendirmenizi öneririm. Nothing Ear (Open), "açık" kulaklık deneyimini merak edenler, estetiğe ve markanın felsefesine önem verenler için kesinlikle denemeye değer bir ürün.
Bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim. Nothing Ear (Open) hakkındaki deneyimlerimi ve sorularınızı yorumlarda benimle paylaşmaktan çekinmeyin!
Son düzenleme: